Σαν σήμερα το 1822 ο μπουρλοτιέρης Κανάρης πυρπολεί στη Χίο την τουρκική ναυαρχίδα
Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020 - 08:41

Σαν σήμερα 7 Ιουνίου 1822 τις πρώτες πρωινές ώρες ο Κωνσταντίνος Κανάρης πυρπολεί την τουρκική ναυαρχίδα στην Χίο. Τον Ιούνιο του 1822, αφού ο ελληνικός στόλος, στον οποίο συμμετείχε δεν κατάφερε να σώσει τη Χίο από τις τρομερές τουρκικές σφαγές, ο Κανάρης ανέλαβε να βάλει μπουρλότο στην τουρκική ναυαρχίδα του Καπετάν Πασά Καρά Αλή, την επικεφαλής του στόλου που έκαψε το νησί.

Την επιχείρηση θα εκτελούσαν τα πυρπολικά του Κανάρη και του Πιπίνου. Στο εγχείρημα βοήθησαν δύο παράγοντες: αφενός ότι η νύχτα ήταν πολύ σκοτεινή, καθώς δεν είχε φεγγάρι και αφετέρου ότι στο κατάφωτο κατάστρωμα της ναυαρχίδας κάπου δύο χιλιάδες τούρκοι γιόρταζαν το Μπαϊράμι κι έτσι τα μέτρα φρούρησης ήταν ελλιπή. Η φωτιά απ το μπουρλότο μεταδόθηκε ταχύτατα στο καράβι.

Πριν προλάβουν να απομακρυνθούν απ΄ αυτό οι πρώτες σωστικές λέμβοι, η φωτιά έφτασε στην πυριτιδαποθήκη, η οποία ανατινάχθηκε. Ως αποτέλεσμα, τα θύματα ήταν πάρα πολλά. Μεταξύ αυτών ο ναύαρχος Καρά Αλής, οι καλύτεροι αξιωματικοί του και πολλοί ναύτες. Το πυρπολικό του Πιπίνου προσέγγισε την υποναυαρχίδα, αλλά δεν κατάφερε να την καταστρέψει. Της προκάλεσε όμως αρκετές ζημιές.

Η ανατίναξη της τουρκικής ναυαρχίδας υπήρξε ένα από τα χαρακτηριστικότερα γεγονότα του κατά θάλασσαν αγώνα και έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση στην Ευρώπη. 

Ρώτησαν κάποτε τον πυρπολητή Κανάρη: Πώς τον έκανες τον άθλο Ναύαρχε;

Κι αυτός απάντησε: Να, ξύπνησα εκείνο το πρωί και είπα: "Απόψε Κωσταντή θα πεθάνεις για την Ελλάδα"!

Κανάρης - Ποίημα του Αλέξανδρου Πάλλη

Όλη η βουλή των προεστών στο μόλο συναγμένη
είπε πως όξω στη στεριά τους Τούρκους θα προσμένει.
Τότε έβγαλα το φέσι
και να μιλήσω θάρρεψα προβάλλοντας στη μέση
"Τίποτα, αρχόντοι, δε φελά, μονάχα το καράβι".
Σα μ' άκουσε ένα απ' τα τρανά καλπάκια μας, ανάβει
και το φαρμάκι χύνει
"Ποιος είναι αυτός, και πώς τον λεν, που συμβουλές μας δίνει;"
Έτσι εχαθήκαν τα Ψαρά. Κι εγώ φωτιά στο χέρι
πήρα, και πέρ’ αρμένισα κατά της Χιος τα μέρη,
κι είπα από κει -δε βάσταξα- με χείλια πικραμένα
"Να, πώς με λεν εμένα!"

Αλέξανδρος Πάλλης

Σαν σήμερα 7 Ιουνίου 1822 τις πρώτες πρωινές ώρες ο Κωνσταντίνος Κανάρης πυρπολεί την τουρκική ναυαρχίδα στην Χίο.Τον Ιούνιο του

Σκηνές φυλετικού πολέμου στις ΗΠΑ
Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020 - 00:28

Ένοπλοι στους δρόμους, έτοιμοι να «πολεμήσουν» τους ΑΝΤΙΦΑ

Η ατμόσφαιρα στις Ηνωμένες Πολιτείες θυμίζει "εμφύλιο", καθώς Λευκοί Εθνικιστές και Πατριώτες και πολίτες που υποφέρουν από τις διαδηλώσεις της Αριστεράς και των συμμοριών κυκλοφορούν οπλισμένοι στους δρόμους, με την εικόνα να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Πολίτες οπλισμένοι έχουν πάρει τους δρόμους στις Ηνωμένες Πολιτείες, έτοιμοι να «πολεμήσουν» τους ΑΝΤΙΦΑ.

Οι δρόμοι γίνονται πεδίο μάχης και σε λίγο δεν αποκλείεται να θρηνήσουν νεκρούς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Πολίτες στο Άινταχο βορειοδυτική πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αρματωμένοι, οπλοφορούν σαν μια απλή καθημερινή βόλτα στην ύπαιθρο. Αυτόματα μέρα μεσημέρι. Οι άνθρωποι κάθονται να πιούν τον καφέ τους, οπλισμένοι, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Θεωρούν ότι πρέπει να προστατέψουν τις περιουσίες τους από της λεηλασίες, έτοιμοι για πόλεμο. Ένας πόλεμος που θα γίνει η αρχή ενός γενικευμένου φυλετικού πολέμου στους δρόμους των πόλεων.

Ένοπλοι στους δρόμους, έτοιμοι να «πολεμήσουν» τους ΑΝΤΙΦΑ Η ατμόσφαιρα στις Ηνωμένες Πολιτείες θυμίζει "εμφύλιο", καθώς Λευκοί Εθνικιστές και

Ο Δένδιας ανοίγει Ελληνική Πρεσβεία στην Τρίπολη της Λιβύης, στην έδρα της κυβέρνησης του Τούρκου Σάρατζ
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020 - 23:17

Πέφτουν οι μάσκες της αμερικανόδουλης πολιτικής του κράτους των Αθηνών 

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκαταλείπει πλήρως τον Χαφτάρ, που στην πραγματικότητα δεν στήριξε ποτέ και αυτό βεβαίως είναι εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. 

Την ίδια ώρα που η κατάσταση στη Λιβύη έχει πάρει αρνητική τροπή για τη χώρα μας και οι τουρκικές δυνάμεις προελαύνουν, κάτι που έχει ως συνέπεια την παγίωση του τουρκολιβυκού μνημονίου, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας δηλώνει ότι θα ανοίξει πάλι η πρεσβεία μας στην Τρίπολη! Η Ελλάδα δηλαδή θα ανοίξει πρεσβεία στην έδρα μιας κυβέρνησης η οποία διεκδικεί επίσημα κομμάτια από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, δείχνοντας πως αποδέχεται τις διεκδικήσεις της, αφού επιδιώκει την «κανονικοποίηση» των σχέσεων.

Πραγματικά είναι μνημείο ραγιαδισμού το γεγονός να θέλουν να ανοίξουν Πρεσβεία, η οποία θα δώσει διαπιστευτήρια σε μία κυβέρνηση, η οποία έχει υπογράψει ένα σύμφωνο εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας! Για του λόγου το αληθές διαβάστε τι δηλώνει ο ίδιος ο Δένδιας στην συνέντευξή του στο "Έθνος":

"Ο διορισμός ειδικών απεσταλμένων για τη Λιβύη και τη Συρία χαιρετίστηκε ως μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Αρκούν όμως οι εν λόγω διορισμοί για να προωθήσουν τις ελληνικές θέσεις σε μια περίοδο τόσο έντονων εξελίξεων; …Η επαναλειτουργία των πρεσβειών μας στη Δαμασκό και την Τρίπολη θα γίνει πραγματικότητα μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες..."

Πέφτουν οι μάσκες της αμερικανόδουλης πολιτικής του κράτους των Αθηνών Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκαταλείπει πλήρως τον

Απροκάλυπτη και επίσημη προπαγάνδα
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020 - 21:34

Όντας εγγεγραμμένος σε μια λίστα ενημέρωσης από το Ευρωκοινοβούλιο για τρέχοντα θέματα, μου έρχονται κατά καιρούς’’ενημερώσεις’’από την διεύθυνση «contact@together.eu μέσω europarl.europa.eu». Η τελευταία ενημέρωση ήταν δυο ημέρες πριν και αφορούσε τις ενέργειες ευαισθητοποίησης μιας νεαρής Βουλγάρας, για την πρόληψη και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνονται λόγω του COVID-19.

Η φωτογραφία κολλάζ που βλέπετεκαι που υποτίθεται πως απεικονίζει όλους τους Ευρωπαίους, συνόδευε το (μάλλον αδιάφορο) κείμενο. Η φωτογραφία αυτή, είναι χαρακτηριστική, του πως αντιλαμβάνεται ή του πως θα ήθελε η Ευρωπαϊκή Ένωση τους «Ευρωπαίους».

Τουλάχιστον δύο φωτογραφίες, η πρώτη επάνω αριστερά και η τελευταία επάνω δεξιά, τουλάχιστον αυτές, απεικονίζουν δυο ανθρώπους που ξεκάθαρα, ουδεμία σχέση έχουν με την Ευρώπη.

Αντίθετα, ανήκουν σε εκείνες τις πληθυσμιακές ομάδες, που καταπατούντους ευρωπαϊκούςνόμους, παραβιάζοντας τα σύνορα και εισερχόμενοι επειδή έτσι θέλουν, αδιαφορώντας για την νομιμότητα. Αλλά και η ίδια η επίσημη Ε.Ε. αντί να τιμωρήσει εκείνους που επιδεικτικά αγνοούν τους νόμους, τους εντάσσει σε προπαγανδιστικά e-mails προσπαθώντας να επιβάλλει την παρουσία τους έτσι, ανάμεσά μας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Περίεργες ατζέντες εφαρμόζονται στα πατρογονικά μας εδάφη. Οφείλουμε να είμαστε ενήμεροι και ενεργοί.

Μυρμιδόνας

Όντας εγγεγραμμένος σε μια λίστα ενημέρωσης από το Ευρωκοινοβούλιο για τρέχοντα θέματα, μου έρχονται κατά καιρούς’’ενημερώσεις’’από την διεύθυνση «contact@together.eu μέσω

Ανάλυση: Γεωστρατηγικές διαστάσεις και βασικές κρίσεις για τον εμφύλιο πόλεμο στην Λιβύη
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020 - 20:13

Η σύγκρουση στην Λιβύη τις τελευταίες εβδομάδες έχει κλιμακωθεί σε έναν όλο και πιο επικίνδυνο γεωστρατηγικό ανταγωνισμό για επιρροή στην Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ σε μεγάλο βαθμό ενεργεί ως πληρεξούσιος της Ρωσίας, έχοντας και την υποστήριξη της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Γαλλίας, ενώ η κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σαράτζ στην Τρίπολη έχει την αναγνώριση του ΟΗΕ, της ΕΕ και υποστηρίζεται από την Τουρκία, το Κατάρ και την Ιταλία.

Από τον Απρίλιο του 2019 η εμφύλια σύγκρουση μεταξύ των δυο αντιπάλων έχει ενταθεί ιδιαίτερα στα δυτικά της χώρας, όπου ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης LNA (Libyan National Army) του Χαφτάρ πολιορκεί την Τρίπολη σε μια προσπάθεια εκδίωξης της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας GNA (Government of National Accord) του Σαράτζ. Οι δυνάμεις του Χαφτάρ έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις του Σαράτζ έχουν περιοριστεί στην Τρίπολη, σε λίγους θύλακες γύρω από την πρωτεύουσα και στην πόλη Μισράτα.

Θυμίζουμε ότι ο εμφύλιος πόλεμος στην Λιβύη είναι αποτέλεσμα της αμερικανοσιωνιστικής πολιτικής στην περιοχή (Αραβική Άνοιξη) που ξεκίνησε με νατοϊκούς βομβαρδισμούς το 2011 εναντίον θέσεων του λιβυκού στρατού, μια πολιτική που είχε ως στόχο την απομάκρυνση-δολοφονία του μη αρεστού στην Δύση Καντάφι και την μετεξέλιξη της χώρας σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Η στρατηγική θέση της Λιβύης στην καρδιά της Μεσογείου, του Μαγκρέμπ και ως πόρτα στην υποσαχάρια Αφρική, καθώς και τα σημαντικά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, οδήγησαν την χώρα μετά την δολοφονία του Καντάφι στην διασταύρωση αποσταθεροποιητικών τάσεων και χάραξης πολιτικής περιφερειακών συμφερόντων, με κύριους πρωταγωνιστές το ΝΑΤΟ, την Ρωσία και το τελευταίο διάστημα την Τουρκία.

Σε τακτικό επίπεδο όπου θα κριθεί ο εμφύλιος πόλεμος της Λιβύης, αλλά και στο ποιος θα έχει το πάνω χέρι στις πιθανές διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός και ειρηνευτικών διαδικασιών, οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ διατηρούν τον έλεγχο των κινήσεων, με τον αντίπαλο του να προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο στην πρωτεύουσα, στο λιμάνι της Μισράτα που κείται 190 χλμ ανατολικά της Τρίπολης και στο στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο Αλ Βατίγια. Ο Χαφτάρ ενισχύεται συνεχώς με ρωσικό οπλισμό, πριν από λίγα εικοσιτετράωρα κατέφθασαν στο αεροδρόμιο του Τομπρούκ 14 ρωσικά μαχητικά Mig-29 και Su-24 τα οποία θα διατεθούν στις δυνάμεις του LNA μαζί με τους πιλότους τους. Τα Mig και τα Sukhoi είναι προφανές ότι θα έχουν την υπεροχή στον αέρα της Λιβύης, λαμβάνοντας υπόψη το ισοζύγιο αεροπορικών δυνάμεων μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, τα μαχητικά αυτά προορίζονται σχεδόν μετά βεβαιότητας στην διατήρηση των θέσεων του LNA και στην αύξηση πίεσης στον στρατό του GNA που κυρίως αποτελείται από σουνίτες ισλαμιστές μισθοφόρους, οι οποίοι εγκατέλειψαν την Συρία και μέσω Τουρκίας έφθασαν στην Λιβύη. Σε γεωπολιτικό επίπεδο η ανάπτυξη ρωσικών μαχητικών αποτελεί σκόπιμο μήνυμα της Μόσχας προς τις δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Σαράτζ, ότι η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει τον πληρεξούσιο της Χαφτάρ.

O χρόνος άφιξης των ρωσικών μαχητικών δεν είναι τυχαίος, πρόσφατα οι δυνάμεις του GNA κατέγραψαν νίκες στα περίχωρα της Τρίπολης και της Μισράτα και έσωσαν τον Σαράτζ από σίγουρη εξόντωση. Υποθέτοντας ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ θα επιτύχουν ικανοποιητικό συντονισμό δυνάμεων εδάφους-αέρα, τότε είναι βέβαιο ότι η πλάστιγγα θα γύρει υπέρ των δυνάμεων του LNA.

Η Μόσχα κινείται στην Λιβύη ακριβώς όπως ενήργησε στην Συρία, τουτέστιν δείχνει τον δρόμο προς τις αντίπαλες δυνάμεις του Χαφτάρ, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, ότι ο οποιοσδήποτε ειρηνευτικός διακανονισμός θα απαιτήσει την σύμπραξη της Ρωσίας. Η Άγκυρα το γνωρίζει, κύριο μέλημα της είναι να συμβάλει υπέρ του Σαράτζ για αρκετό καιρό ούτως ώστε να υπάρξει διαπραγμάτευση κατάπαυσης του πυρός και ειρηνευτική διαδικασία, στην οποία ως συμβαλλόμενη θα επιδιώξει την κατοχύρωση εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων της Λιβύης και την διευθέτηση υπέρ των τουρκικών συμφερόντων της παράνομης, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, συμφωνίας που υπέγραψε με τον Σαράτζ για την ΑΟΖ μεταξύ των δυο χωρών.

Η παρουσία της Ρωσίας στην Λιβύη αποτελεί βασική συνιστώσα για το γεωπολιτικό μέλλον της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. Η Συρία ήδη έχει καταστεί περιφερειακός σταθμός της ρωσικής επιρροής, εφόσον ακολουθήσει η Λιβύη τότε το γεγονός αυτό θα εμβαθύνει την επιρροή της στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ζώνη του Μαγκρέμπ και στην υποσαχάρια Αφρική.

Εξυπακούεται ότι ο ρόλος της Τουρκίας και το γεωπολιτικό αποτύπωμα που προσπαθεί να χαράξει στην περιοχή θα εξαρτηθεί από τους ευρύτερους σχεδιασμούς της Μόσχας για την Ανατολική Μεσόγειο. Πιθανό είναι στην Λιβύη η σύγκρουση δια πληρεξουσίων της Ρωσίας με την Τουρκία να εξελιχθεί σε ένα γεωστρατηγικό παίγνιο από το οποίο θα βγουν κερδισμένοι και οι δυο παίκτες, όπως εξ άλλου έγινε στην Συρία.

Στην Συρία η Τουρκία κατάφερε να επιτύχει τον κύριο στρατηγικό της στόχο που ήταν η εξουδετέρωση στα σπάργανα ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους. Στην Λιβύη, απευχόμαστε μεν, αλλά ίσως επιτύχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, από το οποίο θα απουσιάζει η Ελλάδα, την κατοχύρωση συμφερόντων εις βάρος της χώρας μας. Είναι βέβαιο ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι συμμετέχοντες δεν θα συζητήσουν για το «διεθνές δίκαιο», αλλά στυγνά για τα συμφέροντα των χωρών τους. Όποιος νομίζει ότι τα ελληνικά συμφέροντα θα εκπροσωπηθούν από δυτικές δυνάμεις όπως η Γαλλία ή η Ιταλία πλανάται πλάνη οικτρά.

Γ. Λιναρδής

Η σύγκρουση στην Λιβύη τις τελευταίες εβδομάδες έχει κλιμακωθεί σε έναν όλο και πιο επικίνδυνο γεωστρατηγικό ανταγωνισμό για επιρροή στην

“Άριστοι” στο copy/paste: Με κλεμμένο σλόγκαν η κυβερνητική καμπάνια για τον τουρισμό
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020 - 19:24

Ξεφτίλες, φτηνιάρηδες, απατεωνίσκοι, αεριτζήδες και κατσικοκλέφτες είναι οι «άριστοι» που κάνουν «δουλίτσες» με τη μαφιόζικη φαμίλια Μητσοτάκη – προς αμοιβαίο όφελος, βεβαίως – βεβαίως…

32 εκατομμύρια ευρώ, λοιπόν, πήρε –φυσικά με απευθείας ανάθεση!- η εταιρεία «άριστου» του Μητσοτάκη «Marketing Greece», για την προώθηση της τουριστικής καμπάνιας της χώρας. Και το σλόγκαν με το οποίο καλεί τους τουρίστες να επισκεφθούν το Μητσοτακιστάν-Κλεφτοκοτιστάν, είναι κλεμμένο από ξένη εταιρεία καλλυντικών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ

Ξεφτίλες, φτηνιάρηδες, απατεωνίσκοι, αεριτζήδες και κατσικοκλέφτες είναι οι «άριστοι» που κάνουν «δουλίτσες» με τη μαφιόζικη φαμίλια Μητσοτάκη – προς αμοιβαίο

Σε νέα δημοσκόπηση κοντά στο 3% η Χρυσή Αυγή!
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020 - 18:05

Φυσικά και δεν πιστεύουμε στις δημοσκοπήσεις και το έργο το έχουμε ζήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια έτσι ώστε να πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Όλα θα κριθούν από τον αγώνα μας και από την θέλησή μας να κάνουμε και πάλι το Εθνικιστικό Κίνημα δυνατό! Έχουμε δει τους τελευταίους μήνες δημοσκοπήσεις να μας εμφανίζουν στο 3% μέχρι και να μας εντάσσουν στο λεγόμενο “άλλο κόμμα” και να μας εξαφανίζουν… 

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, η Χρυσή Αυγή, την ίδια ώρα που κάποιοι λένε ότι έχει διαλυθεί και δεν υπάρχει εμφανίζεται με ποσοστό 2%. Μία παρατήρηση ουσιώδης θα πρέπει να γίνει σχετικά. Αποτελεί πρωτοφανές πολιτικό φαινόμενο ένα κόμμα, το οποίο ευρέθη εκτός Βουλής με ποσοστό κάτω του 3%, ένα χρόνο μετά να καταγράφεται δημοσκοπικά με ποσοστό που πλησιάζει το 3% και σας θυμίζουμε κόμματα που εξαφανίστηκαν μετά την εκλογική τους αποτυχία, από την ΔΗΑΝΑ του Στεφανόπουλου μέχρι την ΠΟΛΑΝ του Σαμαρά, το κόμμα του Τσοβόλα, το “ΠΟΤΑΜΙ”, την “ΔΗΜΑΡ” κλπ. Πόσο μάλλον που εναντίον της Χρυσής Αυγής στήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός προπαγάνδας από τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες και ιδρύθηκαν από αποχωρήσαντες τρία μέχρι στιγμής κόμματα! 

Σχετικά με την τελευταία δημοσκόπηση λοιπόν, διαβάσαμε σε δημοσίευμα: 

“Επεξεργαζόμενοι τα ευρήματα της δημοσκόπησης αυτής, (αφαιρώντας την Αποχή, το Λευκό και το Άκυρο( 6,8 %) και κατανέμοντας αναλογικά στα κόμματα τους Αναποφάσιστους και τους δηλώνοντες Δεν Απαντώ/Δεν Γνωρίζω, (11,7 %) έχουμε τα τελικά ευρήματα: Νέα Δημοκρατία 50,92 %, Σύριζα 24,29 %, Κίνημα Αλλαγής 6,38 %, ΚΚΕ 5,89 %, Ελληνική Λύση 4,42 %, Μέρα 25 3,31 %, Χρυσή Αυγή 2,45 %.

Αμφισβητούμε τα δεδομένα αυτής της αναλύσεως και της αναγωγής και επισημαίνουμε ότι στην καθαρή πρόθεση ψήφου η Χρυσή Αυγή παίρνει στην εν λόγω δημοσκόπηση 2%, αλλά υπάρχει μία γκρίζα ζώνη αρκετά σημαντική. Συγκεκριμένα: 

Άλλο κόμμα 2%, Αποχή, Λευκό και Άκυρο( 6,8 %), Αναποφάσιστοι και “Δεν Απαντώ/Δεν Γνωρίζω” (11,7 %), Σύνολο 20,5%

Η αναγωγή που έγινε και η οποία δίνει στην Χρυσή Αυγή 2,45% δεν είναι σωστή αυτό γιατί είναι βέβαιο ότι στο 20,5% της γκρίζας ζώνης είναι αναλογικά σημαντικά μεγαλύτερο το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, αφού είναι δεδομένο ότι και απόκρυψη ψήφου υπάρχει με δεδομένο το αρνητικό κλίμα εναντίον της Χρυσής Αυγής και επιπλέον πολύ απλά είναι πολύ πιο εύκολο κάποιος να δηλώσει σήμερα Νέα Δημοκρατία ή ένα άλλο κόμμα από αυτά που βρίσκονται στην Βουλή παρά Χρυσή Αυγή που λένε ότι έχει διαλυθεί και την κατηγορούν θεοί και δαίμονες. 

Ακόμη και 2,45% όμως να είναι, είναι μια ανάσα από μία νέα είσοδο στην Βουλή και αυτό γίνεται πιθανότερο από τις δύσκολες ημέρες που περιμένουν τον λαό μας. 

Φυσικά και δεν πιστεύουμε στις δημοσκοπήσεις και το έργο το έχουμε ζήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια έτσι ώστε να

ΜΚΟ σκηνοθετούν σκηνές με δήθεν πρόσφυγες που δήθεν πνίγονται
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020 - 16:57

Πάει χαμένο το "ταλέντο" τους στην Μόρια - Ας φύγουν από εκεί και ας πάνε στο Hollywood να γυρίσουν καμιά ταινία!

Τον βρώμικο ρόλο των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται γύρω από το δήθεν «προσφυγικό», τον έχουμε αναλύσει εκατοντάδες φορές από τα μέσα της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όμως δεν δείχνει απολύτως καμία πρόθεση να διώξει από την Ελληνική επικράτεια όλους αυτούς τους επαγγελματίες «ανθρωπιστές» που τα κονομάνε από την παράνομη μετανάστευση και πως θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, όταν συγγενείς στελεχών της ΝΔ (όπως και του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως) πρωταγωνιστούν σε θέσεις-κλειδιά σε ΜΚΟ.

Παρακάτω ακολουθεί ένα ενδεικτικό δημοσίευμα από την εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου, το οποίο αποκαλύπτει πως μέλη μιας ΜΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΟΥΝ στην κυριολεξία τον δήθεν «πνιγμό» κάποιων δήθεν «προσφύγων» στην παραλία της Παναγιούδας της Λέσβου.

Στημένα (;) γυρίσματα – Κανένας έλεγχος από την αστυνομία στις μετακινήσεις από το ΚΥΤ

Σε ομάδες των 10 και 20 ατόμων συνέχιζαν να κινούνται το Σαββατοκύριακο από και προς το Κέντρο Μεταναστών της Μόριας οι πρόσφυγες και μετανάστες, παρά τους περιορισμούς που συνεχίζουν να υφίστανται τυπικά μέχρι τις 7 Ιουνίου στην κίνηση των αλλοδαπών λόγω του κορονοϊού και των κινδύνων που πολλαπλασιάζονται για τους κρατούμενους τέτοιων δομών, καθώς εκτός από το συνωστισμό υπάρχουν και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και η έλλειψη ακόμα και στοιχειωδών συνθηκών ατομικής υγιεινής.

Ποιος νόμος;

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η ΜΗ εφαρμογή της απαγόρευσης από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία των παραγόντων και των κατοίκων της Παναγιούδας, οι οποίοι – όπως έγραψαν στο χθεσινό τους φύλλο τα «Νέα της Λέσβου» -απευθύνθηκαν διαμαρτυρόμενοι στο Δήμαρχο Μυτιλήνης, τον Περιφερειάρχη, το Λιμενάρχη Μυτιλήνης και τον υποστράτηγο της περιφερειακής Αστυνομίας.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου έχει την κύρια ευθύνη για την αποτροπή της εξόδου των μεταναστών για ασήμαντους λόγους από την περιοχή του ΚΥΤ Μόριας. Πάντως οι κάτοικοι και οι φορείς της Παναγιούδας ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα τους που θα είναι η ενημέρωση του Εισαγγελέα Μυτιλήνης, ενώ ήδη ασκούνται πιέσεις στους πολιτικούς φορείς του τόπου για να δοθεί παράταση στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των αλλοδα- πών και μετά τις 7 Ιουνίου, αν και παρά τις απαγορεύσεις οι αλλοδαποί κυκλοφορούν ανενόχλητοι!!

Παρά τη διαμαρτυρία των φορέων και των κατοίκων της Παναγιούδας το Σαββατοκύριακο πέρασε στην ευρύτερη περιοχή σαν να μην συμβαίνει τίποτα, με τους μετανάστες σε μεγάλες ομάδες συνωστισμένοι να πηγαινοέρχονται από και προς τη Μόρια (ΚΥΤ).

Αξίζει μάλιστα να τονιστεί πως η κίνηση των αλλοδαπών που έκαναν ανενόχλητοι το μπάνιο τους στην παραλιακή περιοχή της Παναγιούδας (και μάλιστα σε σημείο όπου απαγορεύεται η κολύμβηση λόγω της ρύπανσης) ήταν και προκλητική, καθώς μέσα στη θάλασσα μαζί τους είχε μπει και τηλεοπτικό συνεργείο (ή μέλη ΜΚΟ) και τους έπαιρνε συνεντεύξεις.

Ωστόσο αν προσέξει κανείς τη φωτογραφία, οι αλλοδαποί είναι με τα ρούχα μέσα στη θάλασσα και δείχνουν μπροστά στην κάμερα να δυσφορούν! Να υποθέσουμε, άραγε, πως πρόκειται για στημένα γυρίσματα που δείχνουν δήθεν δράμα την ώρα που φτάνουν στις ακτές της Λέσβου;

Τα «Νέα της Λέσβου» κάνοντας ρεπορτάζ το Σαββατοκύριακο στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο σημείο και μάλιστα στην προσπάθειά μας να φωτογραφίσουμε τα… γυρίσματα που έκανε η κάμερα δεχθήκαμε την έντονη διαμαρτυρία αλλοδαπών, οι οποίοι με έντονο ύφος μας κάλεσαν να εγκαταλείψουμε το σημείο!

Την ίδια ώρα από και προς τη Μόρια ανεβοκατέβαιναν ανενόχλητοι κατά δεκάδες χωρίς να γίνεται κάποιος έλεγχος από τους αστυνομικούς για τους λόγους της εξόδου τους, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε! Όλα αυτά ενώ σε μεγάλη ακτίνα περιμετρικά του Κέντρου Μεταναστών της Μόριας, το οποίο σταδιακά καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερες εκτάσεις, (δηλαδή οι σκηνές επεκτείνονται), οι υγειονομικές συνθήκες είναι κάτι παραπάνω από άθλιες, η δυσοσμία και η δυσφορία που αισθάνεται κανείς διερχόμενος δεν περιγράφονται, ενώ τα σκουπίδια στοιβάζονται ακόμα και πάνω στον κεντρικό (περιφερειακό) δρόμο.

Πάντως όσο η Μόρια και η Λέσβος βουλιάζουν κάτω από το βάρος του μεταναστευτικού με μια μεγάλη πολιτεία, «το Κράτος» της Μόριας στο οποίο δεν ισχύουν οι ίδιοι νόμοι που ισχύουν για όλους τους άλλους πολίτες της Λέσβου, εκεί που κλέβουν, σφάζουν και πουλούν πρόβατα και άλλα είδη στο δρόμο, εκεί που ο κάθε αλλοδαπός καρατομεί όποιο ελαιόδεντρο θέλει, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όχι μόνο ζουν και βασιλεύουν, αλλά έχουν βρει και νέο αντικείμενο λόγω της πανδημίας, στήνοντας κιόσκια κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου στα οποία σε πρόχειρα πλαστικά δοχεία με βρυσάκια όποιος αλλοδαπός επιθυμεί μπορεί να πλύνει τα χέρια του!

Πάει χαμένο το "ταλέντο" τους στην Μόρια - Ας φύγουν από εκεί και ας πάνε στο Hollywood να γυρίσουν καμιά

Ένας διάλογος Βούτση - Μιχαλολιάκου στην Βουλή και οι μουσουλμάνοι βουλευτές (Βίντεο)
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020 - 15:11

Πώς μπορεί να είναι κανείς βουλευτής της Ελλάδος, όταν δηλώνει ότι μητέρα πατρίδα του είναι η Τουρκία;

Το θέμα ήλθε στην επικαιρότητα με έναν διάλογο σε επιτροπή της Βουλής και έγραψε σχετικά το TVXS: “Σε ένα σοβαρό λεκτικό ατόπημα υπέπεσε στη διάρκεια συζήτησης σε Επιτροπή της Βουλής η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Aπαντώντας σε ερωτήσεις στην Ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είπε μεταξύ άλλων για μια συνάντηση ενός επιχειρηματία "με Τούρκο Βουλευτή Ξάνθης στο περίπτερο της ΔΕΘ”, εννοώντας τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ  Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, τον μοναδικό μειονοτικό βουλευτή Ξάνθης στην προηγούμενη Βουλή.”

Θυμίζουμε τι είχε συμβεί στην προηγούμενη Βουλή όταν ο τότε πρόεδρος της Βουλής, Βούτσης, είχε πει ότι μπορεί κανείς να είναι βουλευτής της Ελλάδος και να έχει όποια μητέρα πατρίδα θέλει! Ίσως γιατί πολλοί μπολσεβίκοι είχαν για πατρίδα τους την Μόσχα και όχι την Ελλάδα… Από τον διάλογο αυτό και το παρακάτω βίντεο...

Πώς μπορεί να είναι κανείς βουλευτής της Ελλάδος, όταν δηλώνει ότι μητέρα πατρίδα του είναι η Τουρκία; Το θέμα

Κατάμεστα τα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς – H Χρυσή Αυγή δεν υποστέλλει τα Λάβαρα του Ιδεολογικού Αγώνος!
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020 - 12:37

Περισσότεροι από 100 Εθνικιστές, φίλες και φίλοι της Χρυσής Αυγής από την περιοχή του Πειραιά, βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία μας για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Αρχηγού μας, Νικόλαου Μιχαλολιάκου.

Την εκδήλωση άνοιξε εκπρόσωπος της Τοπικής Οργάνωσης Πειραιώς, μιας Τ.Ο. που έχει προσφέρει μεγάλους αγώνες για τον Εθνικισμό εδώ και δεκαετίες. Ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής με την ανεργία και την λαθρομετανάστευση να κυριαρχούν.

Εν συνεχεία εκ μέρους των Χρυσαυγιτών της Β’ Πειραιώς, στο βήμα βρέθηκε η Συναγωνίστρια Μάρω Δασκαλάκη – Κάσση, η οποία μάλιστα ανακοίνωσε πως ορίστηκε Επιτροπή για την Β’ Πειραιώς και όλοι οι Συναγωνιστές ενωμένοι θα δώσουμε απάντηση στην λάσπη με τον Αγώνα μας.

Κεντρικός ομιλητής βεβαίως, ήταν ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστής Ν.Γ. Μιχαλολιάκος. Ο Αρχηγός μίλησε για ζητήματα αναδιοργάνωσης και ανανέωσης του Εθνικιστικού Κινήματος και τόνισε πως θα απογοητευτούν οικτρά όσοι περιμένουν την «διάλυση» της Χρυσής Αυγής γιατί όλοι εμείς δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη.

Η Χρυσή Αυγή – όπως είπε, δεν είναι σημαία ευκαιρίας αλλά ένας Βράχος Τιμής και δεν θα υποστέλλει τα Λάβαρα του Ιδεολογικού της Αγώνος για κανέναν και τίποτε στον κόσμο!

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Ύμνο του Κινήματος.

Περισσότεροι από 100 Εθνικιστές, φίλες και φίλοι της Χρυσής Αυγής από την περιοχή του Πειραιά, βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής

Ερντογάν και Σαράτζ ολοκλήρωσαν το μοίρασμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020 - 11:42

Σήμερα έκλεισε το διπλωματικό κομμάτι της αρπαγής από την Τουρκιά της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς Ταγίπ Ερντογάν και Φαγιέζ αλ Σαράτζ «συμφώνησαν» να προχωρήσουν σε έρευνες κι εξορύξεις σε όλο το μήκος της τουρκολιβυκής ΑΟΖ, η οποία ουσιαστικά πρόκειται για την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ, υποστήριξε θα συνεργαστεί με τη Λιβύη για να εκμεταλλευτεί τον πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου, ανακοινώνοντας μάλιστα και μία νέα θαλάσσια συμφωνία. «Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη Λιβύη, περιλαμβανομένης της έρευνας και εξόρυξης, ώστε να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου», είπε ο Τούρκος πρέοδρος.

Ο Ερντογάν στις δηλώσεις του τόνισε πως «η προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η εδραίωση πολιτικής σταθερότητας στη Λιβύη το συντομότερο δυνατό» και συνέχισε: «Παρά τις επιθέσεις του πραξικοπηματία Χάφταρ η “κυβέρνηση εθνικής ενότητας” έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού». Επίσης σημείωσε πως «όσοι στηρίζουν τον πραξικοπηματία Χάφταρ που έπνιξε στο αίμα και τα δάκρυα τη Λιβύη, θα κριθούν από την ιστορία».

Σε μία αιχμή κατά της Ρωσίας, ο πρόεδρος της Τουρκίας διαμήνυσε πως «δεν θα αφήσουμε τη Λιβύη στο έλεος των πραξικοπηματιών και των μισθοφόρων». Ο ίδιος τόνισε πως ο Χάφταρ δεν έχει θέση στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

Σήμερα έκλεισε το διπλωματικό κομμάτι της αρπαγής από την Τουρκιά της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς Ταγίπ Ερντογάν και Φαγιέζ αλ Σαράτζ

Θαύμα! Η εφημερίδα “Καθημερινή” κατά του προέδρου των ΗΠΑ
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020 - 10:27

Στο πλευρό του αμερικάνικου “deep state” η εφημερίδα “Καθημερινή”, η οποία είναι γνωστή για τις στενές της σχέσης με τον αμερικάνικο παράγοντα.

Η εφημερίδα “Καθημερινή” των ΜΚΟ του Αλαφούζου και του “dear Alexis” Αλέξη Παπαχελά, ενδιαφέρεται και ασχολείται άμεσα με όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως έχει επιλέξει να σταθεί στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν και όσων πολεμούν τον πρόεδρο Τραμπ. Έτσι σε πρωτοσέλιδο άρθρο της διαβάσαμε ότι είναι “Ελπίδα μέσα στην καταιγίδα” οι ταραχές που συγκλονίζουν τις ΗΠΑ προκειμένου να μην εκλεγεί πάλι ο Τραμπ! 

“Ο πρόεδρος Τραμπ, έχοντας στην πλάτη του την αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αντί να μιλήσει για συμφιλίωση, μετά τη δολοφονία Φλόιντ, επέμεινε στο γνωστό μοτίβο του. Ζήτησε να δοθεί απάντηση στους «αλήτες» που καίνε τις πόλεις, ποντάροντας και πάλι στον διχασμό και στη μισαλλοδοξία που του έδωσαν τη νίκη το 2016.

Από την καταιγίδα που σαρώνει σήμερα τη διχασμένη Αμερική, γεννιέται μια ελπίδα. Εφόσον η κατάσταση δεν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, οι λογικοί Ρεπουμπλικανοί που ανέχονται έως σήμερα τον Τραμπ, θα φοβηθούν από τον συνδυασμό ανικανότητας και μίσους. Και πιθανόν να του γυρίσουν την πλάτη, στηρίζοντας τον μετριοπαθή αλλά αναιμικό Μπάιντεν. Αν όμως η χώρα βυθιστεί στο απόλυτο χάος, ο αποτυχημένος Τραμπ θα μπορούσε να επανεκλεγεί ως ο πρόεδρος της σιδηράς πυγμής – του νόμου και της τάξης.

Από την καταιγίδα που σαρώνει σήμερα τη διχασμένη Αμερική, γεννιέται μια ελπίδα. Εφόσον η κατάσταση δεν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, οι λογικοί Ρεπουμπλικανοί που ανέχονται έως σήμερα τον Τραμπ, θα φοβηθούν από τον συνδυασμό ανικανότητας και μίσους. Και πιθανόν να του γυρίσουν την πλάτη, στηρίζοντας τον μετριοπαθή αλλά αναιμικό Μπάιντεν. Αν όμως η χώρα βυθιστεί στο απόλυτο χάος, ο αποτυχημένος Τραμπ θα μπορούσε να επανεκλεγεί ως ο πρόεδρος της σιδηράς πυγμής – του νόμου και της τάξης.”

Μία ακόμη απόδειξη το κείμενο αυτό ότι ολόκληρο το παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο αυτήν την στιγμή εκμεταλλεύεται την περίσταση και τις ταραχές στις ΗΠΑ.

Στο πλευρό του αμερικάνικου “deep state” η εφημερίδα “Καθημερινή”, η οποία είναι γνωστή για τις στενές της σχέσης με τον

Εχθρός τους η Ιστορία: Πλήθων, ο εμπνευστής του Εθνικού Κράτους
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020 - 08:46

Η αλλοίωση της Ιστορίας μας, βλέπουμε ότι και όταν την χώρα μας κυβερνούσε μία κυβέρνηση με ρίζες μαρξιστικές και τώρα που εξουσιάζει την Πατρίδα μας μια νεοφιλελεύθερη δεξιά, προχωρεί με ταχείς ρυθμούς. Αυτό φαίνεται καθαρά και από τα όσα κάνει η επιτροπή του “2021”.

Οι μπολσεβίκοι “ινστρούχτορες” της συμφοράς και οι φιλελεύθεροι λογιστές της πλουτοκρατίας αμφισβητούν με κάθε τρόπο την ιστορική συνέχεια των Ελλήνων και μας λένε ότι το Ελληνικό Έθνος είναι δημιούργημα του 1821.

Δυστυχώς, γι’ αυτούς, η ιστορική αλήθεια τα αντίθετα μαρτυρεί και ήταν πριν 600 και πλέον χρόνια όταν ένας ξεχωριστός πνευματικός άνθρωπος, ο Πλήθων ο Γεμιστός, περιέγραφε πλήρως το εθνικό κράτος των Ελλήνων και είναι βέβαιον ότι στα 1412 δεν ήταν επηρεασμένος από το πνεύμα της… Γαλλικής επαναστάσεως, όπως θέλουν να μας λένε οι μαρξιστές και φιλελεύθεροι ψευτοϊστορικοί, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι εχθροί της Ιστορίας!

Συγκεκριμένα ο Πλήθων σε επιστολή του προς τον Αυτοκράτορα Εμμανουήλ Παλαιολόγο το 1412 αναφέρει: «Εσμέν γαρ ούν ών ηγείσθε τε και βασιλεύετε Έλληνες το γένος, ως ήτε η φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί… Ταύτην γαρ δη φαίνονται την χώραν Έλληνες αεί οικούντες…»

Η αλλοίωση της Ιστορίας μας, βλέπουμε ότι και όταν την χώρα μας κυβερνούσε μία κυβέρνηση με ρίζες μαρξιστικές και τώρα

Ιερός Λόχος: Οι Μαυροφόροι Ιππότες του Θανάτου - Σάββατο 6 Ιουνίου, ώρα 19:30 στην Τ.Ο. Αθηνών
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020 - 00:31

Κάθε Σάββατο στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών, πραγματοποιούνται ομιλίες Ιστορικού, Πολιτικού και Ιδεολογικού περιεχομένου. Απόψε στις 19:30 μμ, ελάτε να παρακολουθήσετε ένα αφιέρωμα στον Ιερό Λόχο και την Μάχη του Δραγατσανίου. Θα ακολουθήσει πολιτική ενημέρωση και ανοιχτή συζήτηση.

ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΩΝ:  
Δηλιγιάννη 50, σταθμός Λαρίσης
210.6985121

Κάθε Σάββατο στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών, πραγματοποιούνται ομιλίες Ιστορικού, Πολιτικού και Ιδεολογικού περιεχομένου. Απόψε στις 19:30 μμ, ελάτε να

Ελεύθερος κυκλοφορούσε ένας Αφγανός φονιάς για δέκα ολόκληρους μήνες στην Λέσβο
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020 - 23:20

Θα δούμε καμία παραίτηση ή έχει εξαφανιστεί αυτό που λέγεται φιλότιμο στο ψευτορωμαίικο; 

Ένας από τους προστατευόμενους από κράτος και ΜΜΕ ψευτοπρόσφυγας, προστατευόμενος είτε κυβέρνηση είναι η ΝΔ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, δολοφόνησε έναν άνθρωπο πριν από σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο στην Μόρια και κυκλοφορούσε ελεύθερος χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι πριν λίγες ημέρες στο νησί! Αυτό δείχνει πόσο διαλυμένο είναι αυτό που λένε Ελληνικό κράτος και πόσο μεγάλος κίνδυνος κρύβεται πίσω από αυτές τις περίφημες εκστρατείες “αλληλεγγύης”. Η είδηση τα λέει όλα: 

“Λέσβος: Αφγανός δολοφόνος κρύβονταν σε χωριό και παρενοχλούσε μικρά παιδιά! Σοκ έχει προκαλέσει στην κεντρική Λέσβο, η χθεσινή μεγάλη επιτυχία του Α.Τ. Καλλονής, που προχώρησε σε μια σημαντική σύλληψη, ενός Αφγανού που είχε σκοπό να αποπλανήσει μικρά παιδιά. Είχε διαπράξει ανθρωποκτονία στην Μόρια! Εδώ και μερικές ημέρες, Αφγανός υπήκοος μέσω τρίτου (ενός υπηκόου Αλβανίας) νοίκιασε οικία στην περιοχή. Σκοπός της ενοικίασης ήταν να διαφύγει και να κρυφτεί από τις αρχές, μιας και είχε διαπράξει τον Αύγουστο του 2019 ανθρωποκτονία στην Μόρια! Παράλληλα καλούσε με ιδιαίτερο τρόπο και μέσω κι άλλων που τον βοηθούσαν σπίτι του μικρά παιδιά, με σκοπό την σεξουαλική τους παρενόχληση! Ντόπιοι, προχώρησαν σε άμεση καταγγελία με τους αστυνομικούς του Α.Τ. Καλλονής να προβαίνουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και να συλλαμβάνουν τον Αφγανό!”

Για το γεγονός ότι κυκλοφορούσε ελεύθερος κάποιοι έχουν ευθύνη και έχουν ευθύνη και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Θα παραιτηθεί κανένας; Όχι βέβαια και μη περιμένετε…

Θα δούμε καμία παραίτηση ή έχει εξαφανιστεί αυτό που λέγεται φιλότιμο στο ψευτορωμαίικο; Ένας από τους προστατευόμενους από κράτος

Στο πλευρό των “αντιρατσιστών” η Facebook
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020 - 21:37

Ο Ζούκεμπεργκ έκανε δωρεά 10 εκατομμύρια δολάρια σε αντιρατσιστικές οργανώσεις και δήλωσε ότι συμπαραστέκεται στην κοινότητα των μαύρων.

Σκληρός ο αγώνας σε όλα τα μέτωπα εναντίον του Τραμπ και των Αμερικανών πατριωτών, που αντιδρούν στους ΑΝΤΙΦΑ και την οχλοκρατία. Όσο για τον βίο και την πολιτεία της Facebook την γνωρίζουμε πολύ καλά με τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής, που συνεχίζεται. 

Η Facebook καταδίκασε την... "φυλετική ανισότητα" στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς βίαιες διαδηλώσεις ξέσπασαν σε μεγάλες πόλεις για τον θάνατο του μαύρου άνδρα στην Μινεάπολις. Οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας ένωσαν τις φωνές τους με την Intel Corp, τη Netflix Inc και τη Nike Inc παίρνοντας δημόσια θέση εναντίον του θανάτου του Φλόιντ - εκφράζοντας ανησυχίες για διακρίσεις σε βάρος Αφροαμερικανών.

«Είμαστε αλληλέγγυοι με την κοινότητα των μαύρων - και όλους εκείνους που εργάζονται για να αποδοθεί δικαιοσύνη προς τιμήν των Τζορτζ Φλόιντ, Μπρεόνα Τέιλορ, Αμάουντ Άρμπερι και τόσων άλλων τα ονόματα των οποίων δεν θα ξεχαστούν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε ανάρτησή του στo Facebook.

Ο Ζούκεμπεργκ έκανε δωρεά 10 εκατομμύρια δολάρια σε αντιρατσιστικές οργανώσεις και δήλωσε ότι συμπαραστέκεται στην κοινότητα των μαύρων. Σκληρός

Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας και οι δημοσκοπήσεις τύπου “Β. Κορέας”
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020 - 20:30

Ενώ το καλοκαίρι έχει μπει ημερολογιακά και δεν κουνιέται φύλλο στην ελληνική οικονομία και στην «ατμομηχανή» της, τον τουρισμό, η χούντα του πτηνόμορφου Μητσοτάκη απαντά στις αγωνίες του ελληνικού λαού για το μέλλον με μια ακόμα «βορειοκορεάτικη» δημοσκόπηση!

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της εταίρας Pulse, που συνεργάζεται με τον ΣΚΑΪ, να αποθεώσει τον… νέο Μωυσή, εμφανίζοντας τα ποσοστά της ληστοσυμμορίας του –που εμφανίζεται με τον μανδύα πολιτικού κόμματος- σε επίπεδα της προμνημονιακής εποχής των «παχιών αγελάδων»...

Διαβάστε περισσότερα στο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ

Ενώ το καλοκαίρι έχει μπει ημερολογιακά και δεν κουνιέται φύλλο στην ελληνική οικονομία και στην «ατμομηχανή» της, τον τουρισμό, η

Μ΄ Αρχαία Ψυχή, για έναν πιο Νέο Κόσμο
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020 - 19:14

«Κοντοζυγώνει ο θάνατος. Μα κάτι πριν το τέλος, μια πράξη όλο αρχοντιά, μπορεί να γίνει, όχι αταίριαστη σ’ άντρες που τα’βαλαν με τους θεούς. Τα φώτα τρεμοφέγγουνε στα βράχια. Φθίνει η μέρα η μακριά, κι η αργή σελήνη ανηφορίζει. Πολύφωνη η άβυσσος βογκά. Εμπρός, καλοί μου φίλοι, δεν είν’ αργά πολύ ν’ αναζητήσουμε έναν πιο νέο κόσμο. Βίρα, λοιπόν, και καλοστοιχισμένοι οργώστε αυλάκια βοερά, γιατί σκοπό τον ίδιον έχω: αρμένισμα πέρα απ’ το λιόγερμα και τα λουτρά όλων των αστεριών της δύσης, ώσπου να πεθάνω. Μπορεί να μας ξεπλύνουνε οι κόλποι. Μπορεί να φτάσουμε στις Νήσους των Μακάρων, να δούμε τον τρανό Αχιλλέα, αυτόν που ξέραμε. Κι αν χάνονται πολλά, πολλά αντέχουν. Δεν είμαστε πια η δύναμη που τον παλιό καιρό κινούσε γη κι ουρανό, αλλά είμαστε αυτοί που είμαστε-καρδιές ηρωικές με διάθεση ίδια, από το χρόνο και τη μοίρα αποδυναμωμένες, με κραταιά όμως θέληση να μάχονται, ν’ αναζητούν, να βρίσκουν και να μην υποκύπτουν».

- Λόρδος Άλφρεντ Τέννυσον, Α΄Βαρώνος Τέννυσον, Επίσημος «Ποιητής του Βρετανικού Κράτους», (1809-1892)

«Αιέν αριστεύειν!» - «Πάντα να είσαι ο άριστος». Να μείνεις νικητής. Αυτό είναι το ύπατο καθήκον του Έλληνα!

Να γίνεις Οδυσσέας πολύτροπος. Αυτός έιναι ο τρόπος του Έλληνα!

Να ταΐσεις την Γνώση σου στον κόσμο, να εξανθρωπίσεις την Οικουμένη: Αυτό είναι το πεπρωμένο του Έλληνα!

Εσύ ο Έλληνας: Τρανός Δημιουργός, διαφεντευτής πανώριος, στήνεις ναούς στα πέρατα της οικουμένης, στον Νότο, στον Βορά, σ’ Ανατολή και Δύση. Στο βαθύ κακκάβι σου, στην αρχαϊκή σου χύτρα μαζεύεις ό,τι υπήρξε και μαγειρεύεις εκείνο που θαρθεί. Αυτός είναι ο θησαυρός σου. Ως τα σήμερα, Δότης παγκόσμιος, κάνεις να τρέχει ρυάκι ο σίαλος στα στόματα των πεινασμένων στο Βερολίνο, στην Ιερουσαλήμ, στην Νέα Υόρκη.

Στον πέτρινο φούρνο σου έκαιγες κληματσίδες και φούσκωνες στην μήτρα του τον άρτο της οικουμένης. Εσύ απλώνεις σαν το θυμίαμα την αρχέγονη αρχοντιά σου στις μύτες των λιμοκοντόρων της Δύσης. Σηκώνεται η γενιά σου στον πύραυνο της ανθρώπινης ηδονής, αυτής που λαχταρούσαν κι οι Θεοί σου, σαν οι σπονδές των Θνητών γαργαλούσαν τα ρουθούνια των Αθανάτων.

Για σένα, δεν υπάρχει τέρμα. Εσύ δεν θα γνωρίσεις παραδείσους, μήτε κολάσεις εφοβήθης! Για σένα σαν σκυταλοδρομία είν’ η ζωή. Πιασμένος από το αιματοπόρφυρο νήμα που ενώνει εσένα, μ’ αυτούς που ήσαν κι αυτούς που θάρθουν, χορεύεις την ζωή σε έναν χορό παλιό κι ατέλειωτο, όπως οι γαλαξίες που στολίζουν το στερέωμα.

Εσύ ορίστηκε να κτίσεις τον Παράδεισο στην ζήση και να τον ζήσεις. Τίποτε να μην περιμένεις να σου δώσουν και τίποτε να μην κρατάς. Μόνο να δίνεις κι η χύτρα σου να είναι πάντα γεμάτη. Αυτό σου ορίζει η Ειμαρμένη!

Και σήμερα, σήμερα που τα πόδια σου παγώσαν, που τα προικιά σου τα παζάρεψαν δόλιοι προξενητάδες πονηροί και σου ‘χασαν στα ζάρια τον χιτώνα, σήμερα, σηκώνεις πάλι τα μάτια σου στον Ήλιο. Σαν Προμηθέας ατρόμητος θ’ αρπάξεις την φωτιά που σου ανήκει. Και θα πληγώνεσαι και θα γιατρεύεσαι, μέχρι να ξεπληρώσεις το γραμμάτιο των Ανθρώπων. Θα έχεις πάρει δική σου την φωτιά.

Δική σου, για να την δώσεις πάλι στους Ανθρώπους. Σ’ αυτούς που τολμούν να κοιτούν ψηλά, να «θρώσκουν άνω». Σε κάθε φωλιά, όπου ένας Έλληνας και μια Ελληνίδα θα χτίζουνε κλαδί-κλαδί, πέτρα την πέτρα σαν χελιδόνια. Εκεί ψηλά, πάνω και πέρα από το βρώμιο σκουλήκι και τον δολερό πόντικα, θα βρουν στην χαρά της κοινής εργασίας, στην μέθη της προκοπής, την θαλπωρή της ασφάλειας. Εκεί μια οικογένεια από αίμα της καρδιάς θα σε αγκαλιάσει, μια φατριά θα ορθωθεί που αξίζει να μαχηθείς για χάρη της και να πεθάνεις.

Ας γράψουμε λοιπόν την Ιστορία όπως Εμείς θελήσαμε. Μόνον Εμείς! Δεν είναι αργά πολύ ν’ αναζητήσουμε έναν πιο Νέο Κόσμο. Κι αν αυτός είναι γραφτό να είναι ο επίλογος, ας γράψουμε εμείς τον επίλογο, σαν νέα αρχή. Ας διαλέξουμε το ίδιο πάθος, την ίδια ατσάλινη θέληση. Μα τώρα πιο ταξιδεμένοι, πιο σοφοί.

Γιατί, καθώς το είπε ο ισόθεος Πλάτων, εύκολα συχωρούμε στο παιδί το να φοβάται το σκοτάδι. Μα η αληθινή τραγωδία της ζωής, είναι οι άνθρωποι να φοβούνται το Φως!

«Είσαι Έλληνας; Τι προσκυνάς; Σηκώσου απάνω! Εμείς και στους Θεούς, ορθοί μιλούμε»! - Εθνάρχης Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Ειρήνη Δημοπούλου

«Κοντοζυγώνει ο θάνατος. Μα κάτι πριν το τέλος, μια πράξη όλο αρχοντιά, μπορεί να γίνει, όχι αταίριαστη σ’ άντρες που

Κλεφτοπόλεμος στις δημόσιες συγκοινωνίες – Ανυπεράσπιστοι οι πολίτες απέναντι στις συμμορίες
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020 - 17:42

«Ώρα 19.07. Γκράφιτι στον επίσταθμο Εθνικής Άμυνας, στον συρμό ΤΥ72, σε ένα όχημα. Οι δράστες έφυγαν από φρεάτιο Ξάνθου. Ώρα 16.05. Πορτοφολάς εντός τούνελ από Ομόνοια Μεταξουργείο. Στις 16.30 τον ακινητοποίησαν στο Μεταξουργείο. Στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων έχει παρατηρηθεί κατά την εποπτεία των φυλάκων και εποπτών μας γύρω στις 10 φορές προσπάθεια διείσδυσης, δημιουργώντας τρύπες στην συρμάτινη περίφραξη».

Αυτό είναι απόσπασμα από την πολυσέλιδη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. για τουλάχιστον 6070 άγνωστα συμβάντα στο μετρό, στο τραμ και στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, που καταγράφονται κάθε μήνα στα εν λόγω μέσα μαζικής μεταφοράς. Το έγγραφο που αποκαλύπτουν τα «Παραπολιτικά» και αποτυπώνει τον καθημερινό «πόλεμο» της Αστυνομίας και των υπευθύνων ασφαλείας για να αντιμετωπιστούν εισβολές στο μετρό!

Φυσικά πουθενά δεν γίνεται λόγος για την εθνοτική ταυτότητα των δραστών αλλά όλοι εσείς που χρησιμοποιείτε τις δημόσιες συγκοινωνίες και ειδικότερα εκείνες που περνάνε μέσα από… γκρίζες αστικές ζώνες, τα ζείτε καθημερινά. Μετά έχουν το θράσος οι «εθνικόφρονες» της ΝΔ να μιλάνε για «νόμο και τάξη»!

Η σημερινή Ελλάδα δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την χώρα που μεγαλώσαμε. Είναι μια τριτοκοσμική χώρα της οποίας οι γηγενείς πολίτες έχουν μόνο υποχρεώσεις και καθόλου δικαιώματα, ενώ κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να πέσουν θύματα εγκληματιών που αλωνίζουν στις πόλεις μας.

«Ώρα 19.07. Γκράφιτι στον επίσταθμο Εθνικής Άμυνας, στον συρμό ΤΥ72, σε ένα όχημα. Οι δράστες έφυγαν από φρεάτιο Ξάνθου. Ώρα

Εκδήλωση απόψε στην Τ.Ο. Πειραιώς με ομιλητή τον Ν.Γ. Μιχαλολιάκο
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020 - 16:29

Απόψε, Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς  από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νικόλαο Γ. Μιχαλολιάκο. Να είστε όλοι εκεί!

H Χρυσή Αυγή δεν υποστέλλει τα Λάβαρα του Ιδεολογικού Αγώνος!

ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 13 (8ος όροφος)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 19:00 - 22:00
ΤΗΛ : 210 4172693 - 6941488494

Απόψε, Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής,

Παλαιότερες ΚαταχωρήσειςΠεριοδικό ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ