Άντρο ανομίας το ΕΜΠ: Νέο περιστατικό βίας σε βάρος καθηγητή

Άντρο ανομίας το ΕΜΠ: Νέο περιστατικό βίας σε βάρος καθηγητή

Στιγμές γνώριμες όσο και θλιβερές διαδραματίστηκαν για μια ακόμη φορά σε πανεπιστημιακό χώρο, συγκεκριμένα στο ΕΜΠ. Γροθιές στο κεφάλι και στο μάτι, σκαιότατες ύβρεις και απειλές, όπως «είσαι τελειωμένος», είναι λίγα από όσα εκτυλίχθηκαν μέρα μεσημέρι στο ΕΜΠ, με θύματα καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, και επιτιθέμενους έναν φοιτητή και δύο άλλα άτομα αγνώστων στοιχείων. Ο κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΦΜΕ) Παναγιώτης Ψαρράκος στην επιστολή παραίτησής του περιγράφει αδρά τα γεγονότα και καταδεικνύει τις χρόνιες ευθύνες της διοίκησης του ιδρύματος.

Η περιγραφή του Ψαρράκου σοκάρει (από το κείμενο έχουν αφαιρεθεί τα ονόματα που ο Ψαρράκος αναφέρει στην επιστολή). «Κατά την αποχώρηση από τη γραμματεία της σχολής, ο σπουδαστής (…) συνοδευόμενος από δύο νεαρά άτομα αγνώστων στοιχείων επιτέθηκε απρόκλητα και αιφνιδιαστικά, πρώτα, πισώπλατα στον καθηγητή (…) γρονθοκοπώντας τον στο πίσω δεξιό μέρος του κεφαλιού και στην πλάτη. Στη συνέχεια, οι τρεις άρχισαν αν απειλούν και να υβρίζουν τις οικογένειες και τις μητέρες των συναδέλφων, ενώ δήλωσαν στον καθηγητή (…) ότι έχουν φωτογραφία (ή βίντεο) όπου φαίνεται ο ίδιος να χτυπάει τον φοιτητή(…) λέγοντάς του ότι κατόπιν αυτού “είναι τελειωμένος”».

Και ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ συνεχίζει: «Ενώ οι δυο συνοδοί απειλούσαν, ο φοιτητής (…) επιτέθηκε με γροθιές κατά της γραμματέως της σχολής και τη γρονθοκόπησε στο αριστερό μάτι και στο δεξιό ζυγωματικό και κατά μέλους της γραμματείας (…) τον οποίο γρονθοκόπησε στο αριστερό μάτι. Στη συνέχεια, ο φοιτητής (…) σε κατάσταση αμόκ βρίζοντας τη μητέρα και την οικογένειά μου στάθηκε μπροστά μου σηκώνοντας τις γροθιές του σε πυγμαχική στάση και προσπάθησε τρεις με τέσσερις φορές να με γρονθοκοπήσει στο πρόσωπο. έχοντας φανερά στόχο τα γυαλιά μυωπίας που φοράω».

Ο Ψαρράκος απέφυγε τις γροθιές του φοιτητή, που τον κτύπησε τελικά στον ώμο και στο μπράτσο. Βέβαια, ο κοσμήτορας δεν διέτρεχε μόνο κίνδυνο από το αμόκ του φοιτητή. Είχε και δύο αγνώστους να καιροφυλακτούν, χωρίς μάλιστα να γνωρίζει εάν οπλοφορούσαν. «Πραγματικά δεν άγγιξα τον φοιτητή ούτε κινήθηκα προς το μέρος του έχοντας κυρίως τον νου μου στους δύο αγνώστους νεαρούς τον έναν αριστερά και τον άλλο δεξιά του σπουδαστή, που έδειχναν έτοιμοι να επέμβουν στην αντίδρασή μου και για τους οποίους δεν γνώριζα αν είχαν κάποιο μαχαίρι ή κάποιο άλλου είδους όπλο μαζί τους».

Ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρύτανη του ΕΜΠ Ιωάννη Γκόλια επισημαίνει ότι «ως κοσμήτορας δεν αντέχω να βλέπω να γρονθοκοπούν καθηγητές και υπαλλήλους της σχολής μου». Μάλιστα, μιλά για νεοσύστατη συμμορία των τριών που «πολύ σύντομα θα ξεκινήσει, εάν δεν έχει ήδη ξεκινήσει, να επισκέπτεται μεμονωμένα καθηγητές στα γραφεία τους προκειμένου να τους υποχρεώσουν, με χρήση ή απειλή βίας, να προχωρήσουν σε κάθε είδους «εξυπηρετήσεις» του φοιτητή (…).

Ο Ψαρράκος αφήνει ευθείες βολές λέγοντας ότι «η απραξία που έχει επιδείξει εδώ και χρόνια η κεντρική διοίκηση για ένα πρόβλημα που γνωρίζει καλά, είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε τρία μέλη της σχολής κτυπημένα στο κεφάλι και να κινδυνεύουν ζωές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περίπτωση του τραμπουκοφοιτητή είναι γνωστή στις αρχές του ΕΜΠ, μέχρι τώρα όμως δεν υπήρχε καμία αναφορά στις αρμόδιες αρχές. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε ότι ο συγκεκριμένος τραμπούκος ανήκει στον «προοδευτικό» χώρο. Σ’ αυτόν δηλαδή που ανήκουν και εκείνοι οι οποίοι στο παρελθόν είχαν χτυπήσει τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο.

Δυστυχώς, οι πανεπιστημιακοί χώροι παραμένουν άντρα ανομίας και παραβατικότητας, όπου οι κοινοί αλήτες κάνουν ό,τι γουστάρουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό πουθενά, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο το αίσχος και την παράνοια του περιβόητου «ασύλου».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/antro-anomias-to-emp.-neo-peristatiko-bias-se-baros-kathhghth#ixzz5MsLWkxYi

Comments Off on Άντρο ανομίας το ΕΜΠ: Νέο περιστατικό βίας σε βάρος καθηγητή

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.