Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης για τις 100 δόσεις – Γονάτισαν ενώπιον της τρόικα!

Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης για τις 100 δόσεις - Γονάτισαν ενώπιον της τρόικα!

Γράφαμε μόλις πριν δύο ημέρες ότι οι περιβόητες 100 δόσεις είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα των κυβερνώντων και ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί επί της ουσίας, αφού η τρόικα το έχει αποκλείσει και οι «δικοί μας» είναι χαχόλοι ολκής, χωρίς δυνατότητα διαπραγματεύσεως. Εν τέλει επιβεβαιωθήκαμε πλήρως αφού η κυβέρνηση σήμανε άτακτη υποχώρηση ενώπιον της τρόικα, εκλιπαρώντας για έλεος και φωνάζοντας «συγνώμη, κάναμε λάθος».

Διαβάζουμε, λοιπόν, ότι δεν χρειάστηκε καν η επίσκεψη της τρόικα, προκειμένου η κυβέρνηση να πάρει πίσω ένα νόμο που διατυμπάνισαν με πολύωρα ρεπορτάζ τα τσοντοκάναλα των «νταβατζήδων». Γράφει σχετικώς το καθεστωτικό «Βήμα» ότι “χρειάστηκαν απλά δυο μήνες να ψηφιστεί η ρύθμιση που είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο και μόλις τρεις μέρες για να αλλάξει και ενώ έως την περασμένη Κυριακή διεμήνυαν από την κυβέρνηση: «είναι νόμος του Κράτους και θα εφαρμοστεί»!”.

Ο λόγος για την εισαγωγή του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος στις περιβόητες 100 δόσεις, η οποία τελικώς δεν πρόκειται να συμβεί, παρά τις διαβεβαιώσεις που έδιναν τόσο καιρό κυβερνώντες και κανάλια. “«Κάναμε ένα λάθος και το διορθώνουμε…» ήταν η απλοϊκή, πλην όμως όχι πιστευτή, εξήγηση που δίνουν από την κυβέρνηση, κατόπιν εορτής και αφού είχαν συμφωνήσει οι δυο κυβερνητικοί εταίροι, είχε ψηφιστεί η επίμαχη διάταξη, είχε εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος εφαρμογής και ξεκινούσε η διαδικασία ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.”. Γράφει και πάλι το «Βήμα» δείχνοντας ότι οι κυβερνώντες σάλπισαν άτακτη υποχώρηση ενώπιον των τροϊκανών.

Πρόκειται για άλλη μία ντροπιαστική ήττα των κυβερνώντων από την τρόικα, η οποία πλέον δεν τους επιτρέπει ούτε ψέματα να λένε στον Ελληνικό Λαό, ασκώντας επικοινωνιακή πολιτική παροχών, λίγο πριν τις εκλογές. Αυτό αποδεικνύει ότι οι τροϊκανοί έχουν ήδη ξεγράψει τους σαμαροβενιζέλους και ετοιμάζονται για την συνεργασία με τους τσιπραίους και όσους συμμετάσχουν στην συγκυβέρνησή τους. Οι κυβερνώντες δίνουν γη και ύδωρ στους διεθνείς τοκογλύφους, για να εξασφαλίσουν την εύνοιά τους, όμως από ότι φαίνεται οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό. 

Επικοινωνιακώς, η διαχείρηση που διάλεξε η κυβέρνηση ήταν η άρον άρον “εύρεση του νεκρού της Αμφίπολης”, σε ένα ξύλινο φέρετρο που διατηρήθηκε δύο χιλιετίες, ώστε να έχουν  οι “νταβατζήδες” ένα “πρώτο θέμα”, ώστε να χαθεί επικοινωνιακά η ήττα τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/atakth-upochwrhsh-ths-kubernhshs-gia-tis-100-doseis-gonatisan-enwpion-ths-t#ixzz3IwZGFl3l

Comments Off on Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης για τις 100 δόσεις – Γονάτισαν ενώπιον της τρόικα!

Filed under Οικονομία, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.