Έλληνας μαθητής κατέκτησε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πληροφορικής Microsoft 2013 Και την 1η θέση στην Ευρώπη

Την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πληροφορικής Microsoft 2013 και την  1η θέση στην Ευρώπη  κατέκτησε ο  μαθητής της Γ’ Γυμνασίου Χρήστος Φιαμέγκος που προετοιμάστηκε με την καθοδήγηση της Knowledge Dynamics και του κ. Αλέξη Γεωργαντίδη, ακαδημαϊκού διευθυντή της.

Στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πληροφορικής που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Microsoft και την Certiport, συμμετέχουν μαθητές και φοιτητές έως 22 ετών από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα του κόσμου.  Φέτος οι συμμετοχές  ξεπέρασαν τις 650.000, από 90 χώρες με τους 100 κορυφαίους να συμμετέχουν στον παγκόσμιο τελικό που έγινε τον Αύγουστο 2013 στην Washington DC, USA.

Τα κίνητρα που δίνονται στους υποψηφίους περιλαμβάνουν υποτροφίες σε διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, χρηματικά έπαθλα και δυνατότητες διάκρισης τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον επαγγελματικό χώρο. Εταιρείες του χώρου όπως οι Microsoft – Dell – Intel – Adobe – AutoDesk – Hewlett Packard  προσφέρουν επίσης εργασιακές ευκαιρίες σε αυτούς που διακρίνονται.

 Ο Έλληνας πρωταθλητής, μόλις 15 ετών, διαγωνίστηκε στο Microsoft Excel. Οι υποψήφιοι πρέπει σε ελάχιστο χρόνο να επιλύσουν σύνθετα ακαδημαϊκά και επιχειρησιακά σενάρια χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό προγραμμάτων της Microsoft όπως Word, Excel, PowerPoint, Access. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Έλληνας μαθητής ολοκλήρωσε όλα τα επίπεδα πιστοποίησης πληροφορικής Microsoft Office Specialist, κατέλαβε την 3ηθέση στην Ελλάδα το 2012 και την 1η το 2013.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Comments Off on Έλληνας μαθητής κατέκτησε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πληροφορικής Microsoft 2013 Και την 1η θέση στην Ευρώπη

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.