Έρχεται… “Μαύρος Σεπτέμβρης”! Ιδού τι ψήφισαν οι μνημονιακοί εις βάρος των Ελλήνων

Πλήθος υποχρεώσεων πρέπει να τακτοποιήσει τις επόμενες τρεις εβδομάδες η κυβέρνηση, προκειμένου να μείνει συνεπής στα όσα έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει ως το τέλος του χρόνου. Πρόκειται για τους όρους του αναθεωρημένου Μνημονίου, που προβλέπει την εκπλήρωση συγκεκριμένων υποχρεώσεων προκειμένου να εκταμιευθεί τον Οκτώβριο η επόμενη δόση, ύψους 1 δισ. ευρώ.

Με βάση τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικα τον περασμένο Ιούλιο, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει τον αναλυτικό κατάλογο με τους φόρους υπέρ τρίτων που εισπράττει το Δημόσιο, και να τους καταργήσει ή να μεταφέρει τη σχετική δαπάνη στον προϋπολογισμό της Κεντρικής Κυβέρνησης.

Παράλληλα, πρέπει να νομοθετήσει το νέο καθεστώς φορολογίας της ακίνητης περιουσίας, να εκπληρώσει τους τριμηνιαίους στόχους απόδοσης στο σκέλος των εσόδων και στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών και να μεριμνήσει, προκειμένου οι τράπεζες να επικαιροποιήσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους και να τα υποβάλουν για επικύρωση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν είναι μόνο αυτά όμως.

Προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση, πρέπει ως τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση τουλάχιστον 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, με βάση το πρόγραμμα κινητικότητας και άλλων 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Επιπλέον, πρέπει να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, ώστε οι σχετικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Ακόμη επιβάλλεται να έχει ρυθμιστεί το θέμα των οφειλών προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ και να έχουν εκκαθαριστεί οι οφειλές αυτές έως το τέλος Σεπτεμβρίου, και τέλος πρέπει να θεσπιστεί ο νέος Κώδικας Φορολογικής Δικονομίας.

Ειδικότερα, οι ανά μήνα υποχρεώσεις, βάσει του Μνημονίου, έχουν ως εξής:

Εως το τέλος Σεπτεμβρίου

Να υπάρχει πλήρης και αναλυτικός κατάλογος των φόρων και των εισφορών που θα καταργηθούν
Να θεσπισθεί η νομοθεσία για το νέο καθεστώς φορολογίας ακίνητης περιουσίας.
Να επικαιροποιηθούν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών
Να εκπληρώνονται οι τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για την εισπρακτική διοίκηση.
Να εκπληρώνονται οι τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών.

Εως το τέλος Οκτωβρίου

Να εγκριθούν, η νέα οργανωτική δομή της Διοίκησης Εσόδων, ο αριθμός του προσωπικού, το σύστημα βαθμολόγησης και κατάταξης, καθώς και τα προσόντα και οι διαδικασίες διορισμού της διαχείρισης των φορολογικών εσόδων
Να υιοθετηθεί το σύνολο της νομοθεσίας που απαιτείται για την εφαρμογή του Κώδικα Φορολογικής Δικονομίας.

Εως το τέλος Νοεμβρίου

Να θεσπιστεί η νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο:

(α) τη διεύρυνση της βάσης των εισφορών
(β) την απλοποίηση του προγράμματος συνεισφορών μεταξύ των διαφόρων ταμείων, και
(γ) τη μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες. Οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά έως την 1η Ιανουαρίου 2016.

Εως το τέλος Δεκεμβρίου

Να υπάρχουν τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για την εισπρακτική διοίκηση
Να υπάρχουν τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών (προτεινόμενο)
Να πραγματοποιηθούν, υπό την Τράπεζα της Ελλάδος, νέα «τεστ αντοχής» για τις τράπεζες
Να υπάρχει στοχευμένος έλεγχος για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Εθνικισμός.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/erchetai…-mauros-septembrhs-idou-ti-pshfisan-oi-mnhmoniakoi-eis-baros-twn#.UiuF78bIbSI#ixzz2eEskuCSP

Comments Off on Έρχεται… “Μαύρος Σεπτέμβρης”! Ιδού τι ψήφισαν οι μνημονιακοί εις βάρος των Ελλήνων

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.