Έρχεται νέο κούρεμα μισθών και συντάξεων με αύξηση της παρακράτησης στα μπλοκάκια

Σοκ για τους ελεύθερους επαγγελματίες – Στο 26% ανεβαίνει η παρακράτηση στα μπλοκάκια

Την στιγμή που το σύστημα προσπαθεί να εξοντώσει την Χρυσή Αυγή, την μοναδική ελεύθερη φωνή αντίστασης, με πρωτοφανείς επικοινωνιακές και αντισυνταγματικές πολιτικές διώξεις το πολιτικό καταστημένο φέρνει τον ισοπεδωτικό προϋπολογισμό με νέους φόρους, και περικοπές δαπανών, οι οποίες θα προέλθουν από μισθούς και συντάξεις. Η δε αύξηση των εσόδων θα προέλθει-σωστά μαντέψατε- από το “ενοίκιο” που θα πληρώνουμε στα σπίτια μας. Όποιος δεν μπορεί να το πληρώσει, θα υποστεί την μοίρα οποιουδήποτε νοικάρη, θα οδηγηθεί σε “έξωση” (κατάσχεση) από το σπίτι του. 

Την Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014, το οποίο προβλέπει περισσότερες εισπράξεις από φόρους και μικρότερες δαπάνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτογενές πλεόνασμα προβλέπεται ότι θα φτάσει τα 2,8 δισ. ευρώ και το έλλειμμα θα μείνει κάτω από το 3%, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες θα συρρικνωθούν κατά 3,2 δισ. ευρώ στα 41,4 δισ. ευρώ.

Η μείωση των δαπανών θα προέλθει από τον περιορισμό των κονδυλίων για μισθούς, συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση, περίθαλψη, δημόσιες επενδύσεις και καταναλωτικές δαπάνες. Τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 1,5 δισ. ευρώ στα 45,1 δισ. ευρώ μέσω πολλαπλών παρεμβάσεων στην φορολογία εισοδήματος και του φόρου στα ακίνητα. Η μεγαλύτερη περικοπή στις δαπάνες θα προέλθει από την κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη, ενώ περίπου 500 εκατ. ευρώ αναμένεται να εξοικονομήσει το Δημόσιο από το κονδύλι των μισθών και συντάξεων. Υπολογίζεται ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω του 3%. Στα “σκαριά” έχει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα μια ακόμα αδικία η οποία θα κάνει πολλούς μεροκαματιάρηδες να πονέσουν.

Ως γνωστόν πολλές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για να γλυτώσουν τις εισφορές και τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, και επίδομα αδείας καλοκαιριού, προσλαμβάνουν συνεργάτες ως εξωτερικούς, δηλαδή με “μπλοκάκι”. Τα άτομα αυτά αναγκάζονται να ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ και να πληρώνουν τις εισφορές τους. Η τρόικα θέλει να πληρώνουν αυξημένους φόρους παρακράτησης  ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ στην ουσία είναι μισθωτοί! Νέες ρυθμίσεις και φορολογικές παρεμβάσεις για εκατομμύρια εργαζομένους ζητάει η Τρόικα από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, με τους ελεύθερους επαγγελματίες να πληρώνουν το μάρμαρο ακόμη μια φορά.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν για αύξηση στην παρακράτηση φόρου από το 20% στο 26% στα μπλοκάκια κάτι που αναμένεται να βαρύνει ακόμη περισσότερο τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μάλιστα αυτή η αύξηση 30% στην παρακράτηση φόρου προωθείται, με το πρόσχημα της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος! Οι υποστηρικτές αναφέρουν ότι με την αύξηση σε 26% ουσιαστικά θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση κάθε αυτοαπασχολούμενου, ωστόσο, στην ουσία πρόκειται για ένα βαρύτατο φόρο επί του τζίρου.

Αυτό διότι η κάθε αμοιβή που εισπράττει ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι καθαρό κέρδος, αλλά ακαθάριστα έσοδα από τα οποία αφαιρούνται δαπάνες και το υπόλοιπο ποσό είναι εκείνο που υπόκειται σε φόρο εισοδήματος.Ταυτόχρονα θα καταργηθεί και η διάταξη που προβλέπει έκπτωση 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Τα νέα αυτά μέτρα αναμένεται να αποδώσουν έως και 200 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό το 2014. Το ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θα έχουν να ζήσουν ποσώς τους ενδιαφέρει.

Πηγή defencenet

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/erchetai-neo-kourema-misthwn-kai-suntajewn-me-aujhsh-ths-parakrathshs-sta-m#.UlCIFhbic8s#ixzz2gt1VUOJW

Comments Off on Έρχεται νέο κούρεμα μισθών και συντάξεων με αύξηση της παρακράτησης στα μπλοκάκια

Filed under Οικονομία

Comments are closed.