Έρχεται νέο Μνημόνιο; Αναβολή των πληρωμών στο ΔΝΤ

Έρχεται νέο Μνημόνιο; Αναβολή των πληρωμών στο ΔΝΤ

Μνημόνιο έκανε ο Τζωρτζ Παπανδρέου, Μνημόνιο και ο Σαμαράς, Μνημόνιο και ο Τσίπρας, να μη κάνει και ένα Μνημόνιο και ο Μητσοτάκης; 

Όλα δείχνουν πως η ελληνική οικονομία καταρρέει. Οι προβλέψεις των μεγεθών είναι εφιαλτικές, χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό ανεργίας που έδωσε η Κομισιόν για την Ελλάδα και που είναι 19,9%! Λες και πρόκειται για τιμή προσφοράς σε πολυκατάστημα… H Ελλάδα, λοιπόν, παραμένει στο ΔΝΤ και κατά τα φαινόμενα και όσα δήλωσε στο Reuters κυβερνητικό στέλεχος «Το ζήτημα της αναβολής των πληρωμών προς το ΔΝΤ πρόκειται να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο καθώς η Ελλάδα είναι άγνωστο αν τελικά θα προχωρήσει τις πληρωμές πρόωρης εξόφλησης του χρέους προς αυτό»!

Ο λόγος που η Ελλάδα «πιθανότατα» θα αναβάλλει την πρόωρη αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ); «Πρέπει να ενισχύσει τα ταμειακά διαθέσιμά της και να καλύψει τις επιπλέον χρηματοδοτικές ανάγκες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού», όπως αναφέρει το Reuters.

Επίσης εξετάζεται η έκδοση εντόκων γραμμάτιων: «Το σχέδιο μας είναι να για έκδοση τουλάχιστον δύο ομολόγων μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να συγκεντρώσουμε περίπου 4 δισ. ευρώ», δήλωσε ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Αλλά, όπως είπε «Ενδέχεται να αναβάλλουμε την πρόωρη αποπληρωμή στο ΔΝΤ, δεν υπάρχει ακόμη τελική απόφαση. Θα επανεξετάσουμε το ζήτημα τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο αξιωματούχος, χωρίς να λέει το πότε σχεδιάζει η Ελλάδα να προχωρήσει -αν προχωρήσει- στις πληρωμές.

Αυτή η “αναβολή” δείχνει καθαρά ότι μάλλον πάμε για νέο Μνημόνιο.

Comments Off on Έρχεται νέο Μνημόνιο; Αναβολή των πληρωμών στο ΔΝΤ

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.