Έρχεται «σφαλιάρα» για τον γονυπετή Σαμαρά

Έρχεται «σφαλιάρα» για τον γονυπετή Σαμαρά

Καμία απολύτως σημασία δεν έχει για την Ελλάδα η σημερινή συνάντηση του Σαμαρά με την Μέρκελ. Ο Σαμαράς θα πάει να ζητήσει χρόνο, θέτοντας ως επιχείρημά του το ρευστό πολιτικό τοπίο και την καταβαράθρωση του κλεπτοκρατικού «κέντρου», ζητώντας χρόνο και άδεια για παροχολογία. Όπως σημειώνει διπλωμάτης στο Βερολίνο, σχετικά με την σημερινή συνάντηση, «ο Σαμαράς έχει κληθεί να κάνει ραπόρτο για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία και να εξηγήσει πως και πότε θα υλοποιήσει επιτέλους τις συμφωνηθείσες δομικές μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, στη φορολογία και στις αποκρατικοποιήσεις. Η Μέρκελ θα παίζει το ρόλο κριτή».

Το βέβαιο είναι ότι στην σημερινή συνάντηση δεν θα ληφθούν αποφάσεις, ούτε θα γίνουν βαρυσήμαντες ανακοινώσεις, όπως έχουμε ήδη πει. Το βέβαιο, όμως, που επισημαίνουν διπλωμάτες, οικονομικοί αναλυτές και αξιωματούχοι του γερμανικού υπουργείου οικονομικών, συντόμως έρχεται τρίτο μνημόνιο. Ασχέτως με το τι λέει ο Χαρδούβελης, ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς, στο Βερολίνο είναι έτοιμοι για την τρίτη δανειακή σύμβαση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το «Βήμα»: «Σύμφωνα με πληροφορίες, το γερμανικό υπουργείο οικονομικών τείνει προς την άποψη, ότι το τρίτο πρόγραμμα είναι αναπόφευκτο: Πρώτον επειδή θεωρεί την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος προσωρινή «φούσκα», δεύτερον, επειδή δυσπιστεί στην ανάρρωση της ελληνικής οικονομίας, και τρίτον επειδή αμφιβάλλει για το αν οι τόκοι για τα ελληνικά ομόλογα θα μείνουν και τα επόμενα χρόνια στα σημερινά χαμηλά επίπεδα».

Οπότε η Μέρκελ στις συναντήσεις της, τόσο με τον Σαμαρά, όσο και με άλλους αξιωματούχους της συγκυβέρνησης, ψάχνει αυτόν που θα επιβάλλει αυτό το τρίτο μνημόνιο, ασχέτως αν θα το λένε «μνημόνιο», «ευρωσυμβόλαιο» ή «σύμφωνο ανάπτυξης». Το όνομα του μνημονίου της είναι αδιάφορο και για αυτό έχει αδειοδοτήσει όλη την συζήτηση περί «τέλους των μνημονίων», αφού η νέα δανειακή σύμβαση θα έχει άλλο όνομα.

Όμως δεν προτίθεται ούτε χρόνο να δώσει στον Σαμαρά, ούτε να συζητήσει εις βάθος μαζί του, αφού έχει ήδη αποφασιστεί η διαδοχή του, τόσο ως πρωθυπουργού, όσο και ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, ότι η Μέρκελ ήδη χρηματοδοτεί το «μορφωτικό» ίδρυμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις εκδόσεις του μαρξιστή Ψαρρά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/erchetai-sfaliara-gia-ton-gonupeth-samara#ixzz3E8nenuXL

Comments Off on Έρχεται «σφαλιάρα» για τον γονυπετή Σαμαρά

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.