Έστρωσαν κόκκινο χαλί στους Σκοπιανούς μέσα στην Παλαιά Βουλή – Αποκλειστικό ρεπορτάζ από το «Μακελειό»

Έστρωσαν κόκκινο χαλί στους Σκοπιανούς μέσα στην Παλαιά Βουλή - Αποκλειστικό ρεπορτάζ από το «Μακελειό»

Απίστευτη πρόκληση μέσα στο ίδιο το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής! Αδιαφορία και ηλιθιότητα ή σιχαμερή προπαγάνδα εις βάρος της Ελληνικής ιστορίας και του τόπου μας;

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από το σάλο που δημιούργησε η απόφαση των Σκοπιανών να ονομάσουν το νέο αρχαιολογικό μουσείο τους: “Arheološki Muzej na Makedonija” δηλαδή «Αρχαιολογικό Μουσείο Μακεδονίας»! Πολλοί ψευτοεπαναστάτες ξεσηκώθηκαν για την «τιμή των όπλων» και κυρίως για την τιμή… των ψήφων!

Κανείς ωστόσο δεν φαίνεται να έχει ενοχληθεί από την απίστευτα προκλητική απόφαση των αρμόδιων στην Παλαιά Βουλή να εκθέσουν φωτογραφίες από το Μουσείο των Σκοπίων, το οποίο ωστόσο αναγράφεται ως «Αρχαιολογικό μουσείο Μακεδονίας, Σκόπια»! Πρόκειται για μια έκθεση μάλιστα που θα δουν χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο!

Την καταγγελία έκανε στο Μακελειό αναγνώστης ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενά του, διαμαρτυρήθηκε στους υπεύθυνους της Παλιάς Βουλής, για το αίσχος που αντίκρισε κατά την διάρκεια της έκθεσης «Imagining the Balkans» που παρουσιάζεται αυτή την εποχή στην χώρα μας. Πρόκειται για μία συνεργασία Mουσείων Εθνικής Ιστορίας, που συντονίστηκαν υπό την αιγίδα της UNESCO και με την υποστήριξη του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), ώστε να εξερευνήσουν από κοινού την ανάδυση των σύγχρονων εθνικών ταυτοτήτων και των εθνικών κρατών, με επίκεντρο τον 19ο αιώνα.

Η απάντηση που πήρε όπως αναφέρει ήταν «απαξιωτική και γεμάτη ειρωνεία». Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο  αναγνώστης του Μακελειό οι αρμόδιοι του είπαν ότι: «Η έκθεση είναι διεθνής και θα πάει και στις άλλες βαλκανικές χώρες και η Παλαιά Βουλή είναι υποχρεωμένη από την συμφωνία που έχει να αναφέρει τα Σκόπια ως Μακεδονία και τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες»!

Διαβάστε περισσότερα στο makeleio.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/estrwsan-kokkino-chali-stous-skopianous-mesa-sthn-palaia-boulh-apokleistiko#ixzz3N1dhae3Z

Comments Off on Έστρωσαν κόκκινο χαλί στους Σκοπιανούς μέσα στην Παλαιά Βουλή – Αποκλειστικό ρεπορτάζ από το «Μακελειό»

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.