Αγκιστρώνεται στο ψευδοκράτος η Τουρκία

Έντονες είναι οι διεργασίες από την πλευρά των τούρκων σχετικά με την Μαρτυρική Μεγαλόνησο. Οι τούρκοι έχουν οσμιστεί τους υδρογονάνθρακες που πρόκειται συντόμως να αναβλύζει στην Κύπρο και δεν πρόκειται να αρκεστούν στο να παρακολουθούν τις εξελίξεις. Ήδη έχουν αρχίσει ένα μπαράζ προκλητικών δηλώσεων και πράξεων προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα. Σε αυτές τους τις προκλήσεις έχουν ως απάντηση την… σιωπή της φοβικής ελλαδικής, αλλά και της κυπριακής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Κίπρις”, ο Τούρκος Υπουργός για θέματα ΕΕ μιλώντας σε δεξίωση του «προξένου» του ψευδοκράτους στην Κωνσταντινούπολη για την 30η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους, είπε πως για την Τουρκία δεν είναι πλέον «η μικρή πατρίδα», αλλά «η αδερφή πατρίδα». Τόνισε δε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για μία λύση του Κυπριακού στα πλαίσια μίας δικοινοτικής – διζωνικής στην οποία θα έχουν άμεσο λόγο.

Σε αυτή την κατεύθυνση γίνεται λόγος για μία “ανώτερη ταυτότητα που θα δημιουργήσουν μαζί η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» και το ψευδοκράτος”. Οποία σύμπτωσις, βέβαια, το γεγονός ότι παρόμοιες λύσεις προωθούν τόσο τα ξένα κέντρα εξουσίας, όσο και οι ενδοτικές κυβερνήσεις των δύο Ελληνικών κρατών, υπό την μορφή σχεδίων που προσομοιάζουν στο σχέδιο Ανάν.

Παραλλήλως η ελλαδική συγκυβέρνηση έχει μουγκαθεί σε οποιαδήποτε αναφορά περί ΑΟΖ υπό το φόβο μην… παρεξηγηθούν οι φίλοι τους οι τούρκοι. Έτσι τροφοδοτείται η τουρκική επιθετικότητα που θέτει υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Μόνη λύση η εφαρμογή του στρατηγικού δόγματος της Χρυσής Αυγής για την περιοχή:

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Η φιλοσοφία της Χρυσής Αυγής για την εξωτερική πολιτική βασίζεται στο δόγμα του στρατηγικού βάθους. Η Ελλάς διαθέτει τεράστιο στρατηγικό βάθος, που μπορεί να της εξασφαλίσει ανεξάντλητη ισχύ και διεθνή επιρροή. Το στρατηγικό βάθος της Ελλάδος είναι ο χώρος του Αιγαίου και η θαλάσσια προέκτασή του που φτάνει μέχρι την νήσο Κύπρο. Η γεωπολιτική αξία της εν λόγω περιοχής και οι αναξιοποίητες ακόμη πλουτοπαραγωγικές πηγές που περικλείει, μπορούν όχι απλά να λύσουν τα σύγχρονα οικονομικά προβλήματα του κράτους μας, αλλά και να του χαρίσουν περίοπτη θέση στη διεθνή οικονομική και στρατηγική σκακιέρα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ: Πάγιος στόχος μας είναι η άμεση χάραξη των ορίων της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. με βάση την αρχή της μέσης γραμμής και λαμβάνοντας ως ενιαίο σύνολο τα θαλάσσια όρια της Ελλάδος με την Τουρκία από τις εκβολές του Έβρου μέχρι και το Καστελόριζο. Η επιλογή αυτή όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά θα ενισχύσει τη θέση της χώρας μας σε ένα ευρύτερο γεωστρατηγικό πλαίσιο. Η Ελλάς βρίσκεται στο γεωπολιτικό κέντρο του κόσμου, την Ανατολική Μεσόγειο, η οποία ενώνει τη Δύση με τον μεγαλύτερο ενεργειακό αποταμιευτήρα του πλανήτη. Η Μέση Ανατολή έχει βυθιστεί σε μια μαύρη τρύπα ασάφειας όσον αφορά τη μελλοντική γεωστρατηγική της πορεία. Η ενεργειακά γυμνή Ευρώπη σύντομα θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα ενεργειακής αυτάρκειας. Μια κεραυνοβόλος ανακήρυξη ΑΟΖ και εξόρυξη των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων αναβαθμίζει άμεσα τον ρόλο της Ελλάδος και το ειδικό της βάρος έναντι των ΗΠΑ, της Ρωσίας αλλά και της Δυτικής Ευρώπης.

ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ: Στόχος της Χρυσής Αυγής είναι η άμεση έναρξη της διαδικασίας εξόρυξης των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων, με βάση το Δίκαιο της θάλασσας. Πρώτη και κύρια στρατηγική κίνηση είναι η καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του τουρκικού casus belli και η άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. Το βήμα αυτό υπερκαλύπτει οποιαδήποτε ενέργεια στο ζήτημα της ΑΟΖ, καθώς καθιστά το Αιγαίο κλειστή ελληνική θάλασσα και μας δίνει τη δυνατότητα ελέγχου της ναυσιπλοΐας στα Στενά. Καθοριστικός παράγων για τις εξελίξεις στο επίπεδο αυτό είναι η Ρωσία, που τα συμφέροντά της ταυτίζονται με τις ελληνικές θέσεις. Η ταύτιση αυτή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μείζονα ενεργειακή και αμυντική συμφωνία, με στόχο την εξάλειψη της τουρκικής απειλής.

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ: Απαιτείται επίσης άμεση αναστροφή του γεωπολιτικού μας προσανατολισμού και επανεξέταση των συμμαχιών μας, οι οποίες δεν έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα στα εθνικά συμφέροντα. Άμεση στροφή, επενδυτική και ενεργειακή κατ’ αρχάς, προς τη Ρωσία. Μία εμπορική και αμυντική συμφωνία με τους Ρώσους θα απαλλάξει την χώρα από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Από το μοιραίο θέρος του 1974, μέχρι την κρίση των Ιμίων το 1996, η Πατρίδα μας έχει υποστεί τεράστιες απώλειες από την παρασκηνιακή δράση των αμερικανοσιωνιστών. Μία στροφή του γεωπολιτικού μας προσανατολισμού και ένα άνοιγμα στο ρωσικό παράγοντα, ο οποίος παραμένει 100% αποκλεισμένος από τον ελλαδικό χώρο, θα ήταν μία κίνηση που οπωσδήποτε θα ευνοούσε το εθνικό συμφέρον.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Εφαρμογή του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος – Κύπρου, που σε συνδυασμό με τις εφαπτόμενες ΑΟΖ των δύο κρατών, θα ισοδυναμεί με de facto Ένωση της νήσου με την Ελλάδα. Σήμερα που το φυσικό αέριο της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, θα έπρεπε η Ελλάς – και όχι το Ισραήλ – να είναι η εγγυήτρια δύναμη για την ακεραιότητα της Κύπρου. Τα ελληνικά F-16 και όχι τα εβραϊκά f-15 να σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Πάφου. Άλλωστε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της λεκάνης του Ηροδότου, ως φυσική συνέχεια των κυπριακών κοιτασμάτων, θέτουν ως άμεση ανάγκη τη δημιουργία ελληνοκυπριακού ενεργειακού αγωγού με προορισμό την ευρωπαϊκή αγορά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/agkistrwnetai-sto-pseudokratos-h-tourkia#ixzz2l7InZSZv

Comments Off on Αγκιστρώνεται στο ψευδοκράτος η Τουρκία

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.