ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: «Μακεδονία» τα Σκόπια σε επίσημη ανακοίνωση της πρεσβείας – Καμία αντίδραση από το ανύπαρκτο ελληνικό ΥΠΕΞ!

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: «Μακεδονία» τα Σκόπια σε επίσημη ανακοίνωση της πρεσβείας - Καμία αντίδραση από το ανύπαρκτο ελληνικό ΥΠΕΞ!

Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση είχε έντονη διένεξη με την Αυστρία σχετικά με την συμφωνία που υπήρξε μεταξύ των χωρών του «Βίζενγκαρντ» για κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων. Η διένεξη αυτή έφτασε μέχρι του σημείου της ανακλήσεως του πρέσβεως της Ελλάδος στην Αυστρία και εν τέλει ο Τσίπρας συνυπέγραψε απόφαση της Ε.Ε. για κλείσιμο των συνόρων.

Τώρα, λοιπόν, μία μέρα μετά το επικοινωνιακό σόου της σιωνίστριας υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νούλαντ, στην Ειδομένη έχουμε μία αμερικανική πρόκληση, η οποία παραμένει αναπάντητη. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας, τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μακεδονία».

Η προκλητική ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας:

«Αθήνα – Στις 10 Μαρτίου, η Υφυπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, κα. Βικτόρια Νούλαντ και η Βοηθός Υφυπουργός για το Γραφείο Πληθυσμών, Προσφύγων και Μετανάστευσης κα. Νάνσι Τζάκσον, συναντήθηκαν με μετανάστες, αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και εκπροσώπους ανθρωπιστικών οργανώσεων από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Στο διαμετακομιστικό κέντρο μεταναστών στην Ειδομένη συνάντησαν μετανάστες και αξιωματούχους από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR), το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM), τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, και την Ελληνική Αστυνομία. Επισκέφθηκαν επίσης το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στα Διαβατά, όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Ελληνικής Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, και συζήτησαν τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των μεταναστών.

Μετά τη διέλευση των συνόρων στους Ευζώνους, επισκέφτηκαν ένα κέντρο απογραφής στη Γευγελή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, όπου συναντήθηκαν με αξιωματούχους του UNCHR, της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, εκπροσώπους ΜΚΟ, και μέλη της τοπικής αστυνομίας και του στρατού.

Η Υφυπουργός Εξωτερικών κα. Νούλαντ θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 11 Μαρτίου για συναντήσεις με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης για να συζητήσει το πλήρες φάσμα διμερών και περιφερειακών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο οι Η.Π.Α. μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στο αίτημα της Ελλάδας για υποστήριξη στη διαχείρισης της μεταναστευτικής πρόκλησης.»

Μέχρι στιγμής έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από την προκλητική ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας. Το ελλαδικό ΥΠΕΞ παραμένει άλαλο για άγνωστο λόγο. Είτε συμφωνούν με το ανακοινωθέν και έχουν ήδη ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς, είτε η… γάτα της αμερικανικής πρεσβείας έχει «ράμματα» για την «γούνα» τους.

Αυτοί που με τόση άνεση προκάλεσαν διπλωματικό επεισόδιο για το ζήτημα των κλειστών συνόρων, το οποίο εν τέλει συνυπέγραψαν, τώρα κάνουν «τουμπεκί ψιλοκομμένο» μπροστά στους αμερικανούς επικυρίαρχους, οι οποίοι προσβάλλουν για άλλη μία φορά τη χώρα μας.

Σε πλήρη αντίθεση με τους προσκυνημένους στους αμερικανοσιωνιστές πολιτικάντηδες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Σύριζα, των Ανελ και του λοιπού «δημοκρατικού τόξου», η Χρυσή Αυγή πέταξε έξω δημοσιογραφίσκους του BBC όταν τόλμησαν να διαπράξουν την ίδια ύβρη, αποδεικνύοντας πως είναι η μόνη πολιτική δύναμη στον τόπο, που νοιάζεται για τα εθνικά θέματα.

Θυμίζουμε τι είχε γίνει:

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/amerikanikh-proklhsh-makedonia-ta-skopia-se-epishmh-anakoinwsh-ths-presbeia#ixzz42av5jVpD

Comments Off on ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: «Μακεδονία» τα Σκόπια σε επίσημη ανακοίνωση της πρεσβείας – Καμία αντίδραση από το ανύπαρκτο ελληνικό ΥΠΕΞ!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.