Αμερικανοσιωνιστές και Ισραήλ οι μόνοι που ωφελήθηκαν από τους πολέμους στη Μέση Ανατολή

Ότι ξεκίνησε στη Μέση Ανατολή ως «αραβική άνοιξη» έχει μετατραπεί σε έναν νοσηρό «αραβικό χειμώνα». Ότι ξεκίνησε ως «απελευθέρωση» και «εκδημοκρατισμός» μετατράπηκε σε καταστροφή λαών και διάλυση κρατών. Το Ισραήλ κατάφερε να οδηγήσει τους χορηγούς των πρόσφατων πολέμων στην Μέση Ανατολή σε πτώχευση, πραγματική και πνευματική.

Το Ισραήλ και οι λομπίστες του στις ΗΠΑ μειδιούν ειρωνικά όταν εισπράττουν διαμαρτυρίες για την ετήσια βοήθεια των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χορηγούν οι ΗΠΑ σε αυτή την χώρα. Μειδιούν ειρωνικά διότι το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει ένα ελαχιστότατο ποσοστό αυτού που κοστίζει πραγματικά το Ισραήλ στις ΗΠΑ. Το πραγματικό κόστος είναι άθροισμα όλων των πολέμων που διεξάγουν οι ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή για αυτή την χώρα. Ο πόλεμος του Ιράκ έχει κοστίσει στις ΗΠΑ 815 δισεκατομμύρια δολάρια και ακόμη δεν έχει τελειώσει. Η μόνη χώρα που ωφελήθηκε από αυτόν τον πόλεμο είναι το Ισραήλ, σίγουρα όχι οι ΗΠΑ και βέβαια όχι το Ιράκ. Ο αριθμός των Ιρακινών που έχασαν την ζωή τους ένεκα του πολέμου ανέρχεται σε 1.455.590 . Σύμφωνα με μια ακαδημαϊκή μελέτη ερευνητών από τα Πανεπιστήμια Ουάσιγκτον, John Hopkins, Simon Fraser και Mustansiriya που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο 2013 περίπου μισό εκατομμύριο Ιρακινοί πέθαναν μετά την εισβολή των Αμερικανών στην χώρα αυτή από αιτίες που σχετίζονται έμμεσα με τον πόλεμο. Η μόνη χώρα που ωφελήθηκε από την σχεδόν ολική καταστροφή του Ιράκ είναι το Ισραήλ.

Ας αναρωτηθούμε όμως ποιος επωφελήθηκε και από τους άλλους πρόσφατους πολέμους των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ υποστήριξαν την πτώση του Μουμπάρακ στην Αίγυπτο και προώθησαν σ’ αυτή την χώρα «δημοκρατικές» διαδικασίες. Οι δημοκρατικές διαδικασίες έφεραν στον πρωθυπουργικό θώκο της Αιγύπτου τον Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ένα άτομο που δεν ήταν αρεστό στο Ισραήλ. Το στρατιωτικό πραξικόπημα που ακολούθησε έφερε τον σωστό και αρεστό του Ισραήλ στην εξουσία. Ότι και αν συμβεί από εδώ και πέρα στην Αίγυπτο το Ισραήλ θα έχει την επικαρπία.

Οι βομβαρδισμοί της Λιβύης είχαν ως σκοπό την αποπομπή και εκτέλεση του Καντάφι, έτσι ώστε το Ισραήλ να μην ανησυχεί για το τι θα πράξει η χώρα αυτή με τα πετροδολάρια της. Το αμερικανικό Πεντάγωνο διέθεσε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011 για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Λιβύη. Το Ισραήλ δεν πλήρωσε τίποτε, αν και είναι η μόνη χώρα που ωφελήθηκε.

Στον πόλεμο της Συρίας μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί από τις ΗΠΑ 1 δισεκατομμύριο δολάρια και έχουν απολέσει την ζωή τους πάνω από 120.000 Σύριοι άμαχοι πολίτες. Το τίμημα του πολέμου το πλήρωσαν οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και η Συρία. Οι μόνοι που ωφελήθηκαν είναι οι Ισραηλινοί.

Οι προσπάθειες του Ισραήλ να πείσει με την προπαγανδιστική του μηχανή τον κόσμο ότι το Ιράν διαθέτει πυρηνικά όπλα είναι ασταμάτητες. Έως ότου υπάρξει κάποια λύση το Ιράν θα υποφέρει από τον διεθνή αποκλεισμό του και η μόνη χώρα που θα επωφελείται θα είναι το Ισραήλ.

Το συνολικό κόστος των πολέμων Ιράκ και Αφγανιστάν ανέρχεται σε 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Στο κόστος αυτό δεν έχει συνυπολογιστεί το χρηματοπιστωτικό κόστος που ανέρχεται σε πάρα πολλά δισεκατομμύρια. Εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Ο κόσμος συνολικά σίγουρα έχασε. Την επικαρπία όλων αυτών την μοιράζεται  το Ισραήλ μαζί με τα μεγάλα του αφεντικά τους Αμερικανοσιωνιστές.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/amerikanosiwnistes-kai-israhl-oi-monoi-pou-wfelhthhkan-apo-tous-polemous-st#ixzz2jOBoJML1

1 Comment

Filed under Διεθνή

One Response to Αμερικανοσιωνιστές και Ισραήλ οι μόνοι που ωφελήθηκαν από τους πολέμους στη Μέση Ανατολή

 1. 100 ετη – σχεδόν ενας αιων παρήλθε και οι εβραίοι εξακολουθούν να κυβερνούν την Ελλάδα…..
  Ειναι γνωστό οτι ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν εβραίος, το πραγματικό του όνομα ήταν Μπενι Ζελόν.
  Ειναι επίσης γνωστό οτι η συμπεριφορά του κατέστρεψε την Χώρα διότι η πολιτική του ήταν υπο την επήρρεια του εβραικού ευρωπαικού λόμπυ, Ρότσιλντ…. δηλ…της Αντάντ.
  Μολονότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος απέθανε, η εσφαλμένη πολιτική του συνεχίζεται, καθότι στην κατοικία του εδρεύει εδω και αρκετά χρόνια η Αγγλική Πρεσβεία δηλ…η εσφαλμένη πολιτική του Βενιζέλου συνεχίζεται μέσω της Αγγλικής επιρροής.

  Τούτο ομολογεί περιχαρής και ο Τζόν Κίτμερ….. ο νέος Αγγλος Πρέσβης: “ειναι τιμή μου να ζω στην κατοικία του Ελευθερίου Βενιζέλου”…

  Δυστυχώς η χειραγώγηση της Ελλάδος απο την Αγγλία – εβραικό ευρωπαικό λόμπυ δέν αποτελεί τιμή για μας τους Ελληνες…………………………αλλά ΟΝΕΙΔΟΣ !!

  πηγή….13 – Οκτ.2013.ΒΗmagazino

  Γιώργος Παρασχάκης

  Πολύκαρπος Μαρκαράς