Ανθελληνική πρόκληση του υβριστή της Χρυσής Αυγής, Ψαρρά: Αναγνωρίζει «μακεδονική» μειονότητα

Ανθελληνική πρόκληση του υβριστή της Χρυσής Αυγής, Ψαρρά: Αναγνωρίζει «μακεδονική» μειονότητα

Μια διαμάχη μεταξύ δύο «προσωπικοτήτων» του «συνταγματικού τόξου» δίνει την ευκαιρία για νέες αποκαλυπτικά στοιχεία. Ο λόγος για την διένεξη μεταξύ του νέου γενικού γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης Στέφανου Αναγνώστου με τον γνωστό πολέμιο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Δημήτρη Ψαρρά. Ένα δημοσίευμα του δεύτερου σχετικά με ένα βιβλίο του πρώτου, έδωσε το έναυσμα για μια ανταλλαγή πληροφοριών, μέσα από την φυλλάδα «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο Αναγνώστου, απ’ ό,τι φαίνεται, ανήκει στον κύκλο των υποστηρικτών του Σαμαρά και κρίνοντας από παλαιό του κείμενο σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα είναι και αυτός ένας ακόμη «πατριώτης» που … αγανάκτησε με την τεράστια εκλογική άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ το 2012 και προσπαθούσε να πείσει τον κόσμο ότι τα Εθνικά συμφέροντα της Χώρας εξυπηρετούνται από τον… Σαμαρά. Η πορεία των πραγμάτων τα δύο τελευταία χρόνια δείχνει την αξιοπιστία και την σοβαρότητα των λεγόμενών του. Αυτό, όμως, που έχει ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα όσα καταγγέλλει για τον Ψαρρά, βασιζόμενος στα όσα είπε ο λυσσαλέος διώκτης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε σκοπιανό έντυπο για τις «μειονότητες» στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την καταγγελία του Αναγνώστου, ο Ψαρράς δηλώνει τα εξής στην σκοπιανή εφημερίδα Dnevnik, στις 3 Οκτωβρίου 2014: «Ως κράτος η Ελλάδα υποστηρίζει ότι υπάρχει μόνο μία μειονότητα, η μουσουλμανική. Εννοείται πως αυτό δεν είναι σωστό. Δεν είναι εδώ μόνο οι εθνικής καταγωγής «Μακεδόνες» παρά υπάρχουν και Καθολικοί, Ρομά, Βλάχοι».

Ο Ψαρράς δεν αρνείται τους ισχυρισμούς του Αναγνώστου, αλλά απαντά ως εξής: « Το μόνο επιχείρημα του κ. Γενικού (προφανώς στη λογική «κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους») είναι ότι έδωσα συνέντευξη στην εφημερίδα Dnevnik». Πράγματι, όπως δεκάδες εφημερίδες από όλο τον κόσμο, η εφημερίδα αυτή ζήτησε τη γνώμη μου για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όχι βέβαια για το «μακεδονικό»Όσο για τις απόψεις μου για τις μειονότητες είναι καταγραμμένες σε δεκάδες κείμενα του «Ιού», ενώ η πρώτη συνοπτική τους διατύπωση έγινε στο πλαίσιο της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων, σε δύο εκδηλώσεις (1991-1992) στις οποίες μετείχαν πολλοί νέοι (τότε) πολιτικοί. Ανάμεσά τους, ο Κώστας Καραμανλής, Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Στρατής Κόρακας και ο αξέχαστος Μιχάλης Παπαγιαννάκης. Αλλά είπαμε, οι δικές μου απόψεις δεν έχουν καμιά σημασία, όπως και κάθε δημοσιογράφου, μέχρις ότου αποκτήσει αυτός θέση εξουσίας.».

Τώρα τι δουλειά έχει η γνώμη του(…) για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με τα όσα υποστηρίζει περί των ανύπαρκτων μειονοτήτων στην Ελλάδα αυτό δεν το εξηγεί. Μια προσωπική απορία επί των λεγομένων του. Επειδή ανήκω στον Βλαχόφωνο Ελληνισμό θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας πει που αντελήφθη ότι οι Βλάχοι αποτελούν μειονότητα. Γι΄ αυτό τον λόγο είχε πάει στο παρελθόν ως μάρτυρας υπεράσπισης ενός τύπου με τουλάχιστον περίεργες απόψεις για τους Βλάχους, ο οποίος και καταδικάστηκε; Επειδή, πάντως, είμαι γνώστης της ακραιφνούς Ελληνικής καταγωγής και Συνείδησης των Βλάχων του συνιστώ να μην επιχειρήσει ποτέ να πει τίποτε περί «μειονοτήτων» αυτοπροσώπως σε κάποιο από τα ετήσια ανταμώματα των Βλάχων. Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι θα πρυτανεύσει η ψυχραιμία και, αν μη τι άλλο, τα γιαούρτια των Βλάχων έχουν χοντρή πέτσα…

Από κει και πέρα ο Ψαράς με την απάντησή του είναι φανερό ότι προσπαθεί να ξεφύγει και απλώς παραπέμπει στα κείμενα του «Ιού» που έχουν γραφεί στο παρελθόν για το συγκεκριμένο θέμα. Ταυτόχρονα, για τους δικούς τους λόγους, μπλέκει στο όλο ζήτημα «αστέρες» της εγχώριας πολιτικής σκηνής, ενώ λέει ότι οι δικές του απόψεις « δεν έχουν καμιά σημασία». Προφανώς, οι απόψεις του έχουν σημασία μόνο όταν προσπαθεί να ενοχοποιήσει ένα Πολιτικό Κίνημα, επειδή αυτό έχει εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις απ’ αυτές του μεγάλου αυτού «πατριώτη». Ας τον χαίρονται αυτόν τον τύπο οι υπόλοιποι συμμέτοχοι της νοηματικής και λεκτικής απάτης του «συνταγματικού τόξου». Το κοινό μίσος τους για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ υπερκαλύπτει τις ανθελληνικές θέσεις του δηλωμένου αυτού αντεθνικιστή.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/anthellhnikh-proklhsh-tou-ubristh-ths-chrushs-aughs-psarra-anagnwrizei-make#ixzz3GL3eGFWz

Comments Off on Ανθελληνική πρόκληση του υβριστή της Χρυσής Αυγής, Ψαρρά: Αναγνωρίζει «μακεδονική» μειονότητα

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.