Απάντηση θα πάρουν ενότητα κι αγώνα

Απάντηση θα πάρουν ενότητα κι αγώνα

Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας “Εμπρός“, Ειρήνης Δημοπούλου – Παππά στην στήλη “Εγέρθητι”

«Απάντηση θα πάρουν ενότητα κι αγώνα, για να βρουν ανάπαυση οι πρώτοι νεκροί» Αυτό το στίχο του μοναδικού Ελληνα πολιτικού που έκανε πράγματι αντίσταση στην Επταετία, του Αλέκου Παναγούλη, διαλέγω για να υπενθυμίσω το χρέος όλων για αντίσταση σε καιρούς που απαιτούν όχι μνημόσυνα αλλά αγώνα. Να θυμήσω ότι ο Παναγούλης δολοφονήθηκε την 1-5-1976, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή του ότι θα δημοσιοποιήσει τα αρχεία της ΕΣΑ τα οποία είχε στα χέρια του. Αμέσως μετά τον θάνατό του, τα αρχεία εξαφανίσθηκαν, και πολλά μέλη του νέου καθεστώτος ανάσαναν με ανακούφιση.

Οι «δηλωσίες», ξεπλυμένοι από την φρενήρη προπαγάνδα θα εκμεταλλεύονταν επί σαράντα χρόνια το όνομά του Παναγούλη για να εμφανιστούν, πλαστογραφώντας την Ιστορία, ως «αντιστασιακοί» και «συναγωνιστές» του. Σε όσους σήμερα υποστηρίζουν με προσποιητή σεμνότητα πως οι δυο Χρυσαυγίτες, οι δύο νέοι που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ προ των Γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, θα αναπαυτούν με ένα κεράκι, ίσως και με ένα σταυροκόπημα «μακριά από μας».

Σε όσους ακόμη ξεχνούν ότι ένα χρόνο μετά τη δολοφονία, τόσο οι φυσικοί αυτουργοί, αλλά, κυρίως, οι ηθικοί αυτουργοί, κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι, ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι αυτοί που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων με τις δηλώσεις τους και με το «κλίμα» που δημιούργησαν, ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι αυτοί που φυλάκισαν παράνομα και ετσιθελικά, με κριτήρια αυτό που θεωρούν δημοκρατικότατα «εκλογική «τους» πελατεία», τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, και οκτώ εκλεγμένους βουλευτές, έχουν σε κατ’ οίκον περιορισμό δύο άλλους και έχουν φιμώσει από τον δημόσιο λόγο άλλους δύο. Σε όλους αυτούς λέμε ότι αυτή η κυβέρνηση την οποίαν μόλις πριν δυο μέρες οι εκπρόσωποι των δικαστικών αποκάλεσαν «κίνδυνο για την Δημοκρατία», πρέπει να φύγει.

Εκείνο το απόγευμα του Νοεμβρίου, μόλις είχαμε κλείσει την ύλη του «Εμπρός» όταν η είδηση κυκλοφόρησε στην αρχή συγκεχυμένη, αλλά στη συνέχεια ξεκάθαρη, κάνοντας τα νεύρα μας να μουδιάσουν. Σφίξαμε τα χείλη και το Εμπρός έκανε νέα έκδοση για την Αθήνα, με τίτλο αυτό που ήταν πλέον ολοφάνερο. Η κλιμάκωση της κυβερνητικής αλητείας, της προπαγάνδας των ΜΜΕ , αλλά και, κυρίως, το κήρυγμα μίσους και διχασμού του ίδιου του Πρωθυπουργού που με διακοίνωση ωσάν να επρόκειτο για πολεμικό ανακοινωθέν, κήρυξε τον πόλεμο σε μισό και πλέον εκατομμύριο Ελληνες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή και όχι το ξεφτισμένο και υποκριτικό απολιφάδι της ΝΔ, είχαν σαν αποτέλεσμα την δολοφονία των δύο παιδιών της Χρυσής Αυγής.

Κι εκεί που ο άθλιος νενέκος υποστήριζε πως θα «έλιωνε» (!) τη Χρυσή Αυγή, όπως αρμόζει βεβαίως σε Δημοκράτη πολιτικό και Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων, λιγότερο από ένα χρόνο μετά, οι Ελληνες του απάντησαν, παρά τις φυλακίσεις, παρά τις δολοφονίες, παρά τον καταιγισμό της μαζικής προπαγάνδας, πηγαίνοντας τη Χρυσή Αυγή από το 7 στο 9,5%.

Έναν ακριβώς χρόνο μετά, οι Εθνικιστές θα τιμήσουν τους ήρωες ενός δίκαιου, τίμιου και αγνού αγώνα, όσες αντισυγκεντρώσεις κι αν ετοιμάσει η δουλοπρεπής Δεξιά του «Εάμ-Ελάς-Αντώνης Σαμαράς» που βεβήλωσε, τον Σεπτέμβριο, τον Μελιγαλά. Την απάντηση στις δολοφονίες των δύο Χρυσαυγιτών, την έδωσε η ίδια η Χρυσή Αυγή ζητώντας αυτοσυγκράτηση και εθνική ενότητα εκεί που ο Σαμαράς έσπειρε διχασμό και εμφυλιοπολεμικό μίσος. Στις δεκάδες επιστολές που απαιτούσαν «να γίνει κάτι» η εφημερίδα μας απαντά «υπεράνω όλων Ελλάς».

«Τα δάκρυα που στα μάτια μας θα δείτε ν’ αναβρύζουν ποτέ μην τα πιστέψετε απελπισιάς σημάδια. Υπόσχεση είναι μοναχά γι’ Αγώνα», έγραψε το πρώτο πολιτικό θύμα της Μεταπολιτευτικής μαφίας.

Γιώργο και Μάνο, ακούστε εκεί ψηλά. Είμαι βέβαιη ότι ακούτε, ότι βλέπετε, και ότι οι ψυχές σας αγαλλιάζουν και θα αναπαυθούν με την εκπλήρωση των όσων ευχηθήκατε, όσων ελπίσατε, όσων αγωνιστήκατε να κατακτήσει το Έθνος. Αθάνατοι!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apanthsh-tha-paroun-enothta-ki-agwna#ixzz3HvxxZxHI

Comments Off on Απάντηση θα πάρουν ενότητα κι αγώνα

Filed under ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ

Comments are closed.