Από τη Συρία ο μεταφορέας στρατιωτικού υλικού!

astynomia (1)

 

Για λαθρεμπόριο και παράβαση του νόμου περί όπλων συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αλεξανδρούπολη, ένας 48χρονος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκε στρατιωτικό υλικό, χωρίς ο ίδιος να έχει άδεια της αρμόδιας αρχής, ή τα απαιτούμενα πιστοποιητικά.

Οι αστυνομικοί μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντόπισαν τον 48χρονο και σε έρευνα που ακολούθησε στο φορτηγάκι του βρήκαν τρεις σκοπευτικές διόπτρες, έντεκα φορητούς πομποδέκτες και δεκαπέντε φορτιστές, δεκαπέντε αντιασφυξιογόνες μάσκες, τρία δορυφορικά τηλέφωνα, ένα ζευγάρι κιάλια νυκτός και εννέα στρατιωτικές στολές.

opla_s_0

Τα υλικά κατασχέθηκαν καθώς και το αυτοκίνητο, ενώ ο ίδιος θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα.

Η υπόθεση της μεταφοράς στρατιωτικού υλικού  από έναν 48χρονο Βρετανό υπήκοο ο οποίος συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη, πήρε απροσδόκητη τροπή, καθώς αποκαλύφθηκε ότι κατάγεται από τη Συρία!  

Μετά την εξέλιξη αυτή, ενημερώθηκε και η ΕΥΠ για την κατάσχεση του εξοπλισμού που συνήθως φέρουν… κομάντος!
 
Το γεγονός  ότι ο 48χρονος μετέφερε το φορτίο για το οποίο δεν διέθετε τα απαιτούμενα παραστατικά και άδεια από την αρμόδια αρχή με ένα συμβατικό φορτηγό, δείχνει ότι είχε σκοπό να περάσει απαρατήρητος ώσπου να φτάσει στον προορισμό του.  
 
Ποιος ήταν αυτός, δεν αποκαλύπτει στις ερωτήσεις των αστυνομικών που τον συνέλαβαν, αλλά ούτε και στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης που του άσκησε δίωξη για λαθρεμπορία και παράβαση του νόμου περί όπλων.
 
Ο συριακής  καταγωγής Βρετανός μετέφερε τρεις σκοπευτικές διόπτρες, ένδεκα φορητούς πομποδέκτες με 15 φορτιστές, τρία δορυφορικά τηλέφωνα, ένα ζευγάρι κιάλια νυκτός, 15 αντιασφυξιογόνες μάσκες και εννέα στολές στρατιωτικού τύπου που κατασχέθηκαν μαζί με το φορτηγό του, το οποίο ερευνάται σε ποιον ανήκει.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Comments Off on Από τη Συρία ο μεταφορέας στρατιωτικού υλικού!

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.