ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ MARFIN

Εδώ η Συναγωνίστρια Ζαρούλια δίνει μία μικρή συνέντευξη σε ξένο κανάλι, όταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έκανε μία συγκέντρωση  για την μνήμη των  θυμάτων από τους  αναρχοαριστερούς, χωρίς διακριτικά κόμματος.

Όταν τα συστημικά μέσα μαζικής εξαπατήσεως διέδιδαν ότι τους υπαλλήλους στην Marfin τους έκαψαν… Χρυσαυγίτες! Άλλο ένα ψέμα που έπεσε στο κενό! Φυσικά και η ψεύτικη αυτή είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου. Οι αναρχοσυριζαίοι εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας και ανάμεσα στα παιδιά μας. 

ανταρσυα

Με συγκλονιστικές μαρτυρίες συνεχίστηκε σήμερα, Μ. Δευτέρα, η δίκη για τους τρεις θανάτους εργαζομένων από εμπρησμό τους υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin τον Μάιο του 2010. «Πνίγομαι» ήταν η τελευταία κουβέντα που είπε η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η οποία μάλιστα εγκυμονούσε, στον σύζυγό της, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στην κατάθεσή του ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

«Με πήρε τη στιγμή που κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να σωθεί. Αφού είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να φύγει από τη φωτιά. Η μοναδική είσοδος – έξοδος του καταστήματος ήταν κλειδωμένη και κανείς δεν βγήκε με ορθόδοξο τρόπο. Τους εξανάγκασαν να ζήσουν ένα φρικτό θάνατο. Εγώ δεν θα τους κρατούσα μέσα να πεθάνουν σαν τα ποντίκια» είπε ο κ.Χρήστος Καραπαναγιώτης για τη μοιραία μέρα όταν άγνωστοι όρμησαν στο υποκατάστημα της τράπεζας στη Σταδίου και πέταξαν βόμβες μολότοφ.
«Το σχέδιο ήταν να φύγει στις 3 από το γραφείο και στις 4 είχε ραντεβού στον γυναικολόγο, αν όλα πήγαιναν καλά. Μου τηλεφώνησε εμφανώς πανικόβλητη στις 2 παρά και μου είπε με έντονο ύφος: “Μας έχουν βάλει φωτιά, θα σε πάρω σε λίγο”. Μου το έκλεισε. Αμέσως μετά την πήρα πίσω και μου είπε: “Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα. Πνίγομαι”. Μου το έκλεισε πάλι. Την πήρα ξανά αλλά δεν το σήκωσε» κατέθεσε.
«Γαντζώθηκα στον τσίγκο του διπλανού κτιρίου. Όλοι ούρλιαζαν. Ήταν χαμένοι. Περιμένουμε τρία χρόνια να ακούσουμε μία συγγνώμη» κατέθεσε ο κ. Σωτήρης Παπατζίκης, συνάδελφος των θυμάτων.
«Οι κοπέλες ανέβαιναν τρέχοντας τις σκάλες και φώναζαν “φωτιά, φωτιά, μας καίνε…”. Μέσα σε λίγα λεπτά η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Πήδηξα από το μπαλκόνι γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση. Θεώρησα ότι είχαν πεθάνει όλοι, γιατί δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου για να βγουν. Όλοι κάναμε σπασμωδικές κινήσεις γιατί δεν ξέραμε τί να κάνουμε. Δεν ήμασταν εκπαιδευμένοι. Χάσαμε χρόνο γιατί δεν ξέραμε τι να κάνουμε» συμπλήρωσε ο μάρτυρας κ.Γιώργος Γκόλιας.
Καταπέλτης για τους υπευθύνους της τράπεζας ήταν ο υπάλληλος κ. Γιώργος Σταυρογιαννάκης«Η τράπεζα δεν αναγνωρίζει την ευθύνη, ούτε μας έχει αποζημιώσει. Δεν μας κατηγόρησαν αλλά σε μία προσωπική συνάντηση που είχαμε λίγες μέρες μετά την επίθεση με το ΔΣ της Marfin, όπου είχε παρευρεθεί και ο κ. Βγενόπουλος, ουσιαστικά μας είπαν ότι έπρεπε να παραβούμε τις εντολές που είχαμε…».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο συνάδελφός του κ. Παπατζίκης: «Θέλαμε μόνο να ακούσουμε ένα συγγνώμη και ένα γιατί. Έχουν περάσει τρία χρόνια, αλλά ακόμα δεν έχουμε ακούσει τίποτα από την τράπεζα. Αντ’ αυτού, στη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, ο άνθρωπος για τον οποίο δουλεύαμε μας είπε γιατί δεν πήραμε την πρωτοβουλία να φύγουμε νωρίς, παρά τις εντολές που είχαμε να μείνουμε. Ποιος θα τολμούσε εν μέσω κρίσης να κάνει του κεφαλιού του, αναρωτιέμαι… Η ασφαλιστική εταιρεία της τράπεζας θέλησε να κάνει μια προσφορά στον ιδιοκτήτη του κτιρίου, όμως τελικά δεν μπορούσε να το ασφαλίσει γιατί ζητούσαν πυροπροστασία και σύστημα πυρόσβασης που δεν υπήρχαν».
Η δίκη θα συνεχιστεί με καταθέσεις μαρτύρων στις 15 Μαΐου.
θυμαμαρφιν

Οι τρεις νεκροί, που το πιθανότερο είναι ότι πως πρόκειται για υπαλλήλους της τράπεζας Μarfin, στην οδό Σταδίου 23, βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα, όταν αυτό πυρπολήθηκε από βόμβα μολότωφ που πέταξαν σπάζοντας την τζαμαρία, κουκουλοφόροι. Σε λίγα λεπτά, το ισόγειο τυλίχθηκε στις φλόγες, καθώς τα πυροσβεστικά οχήματα ήταν αδύνατο να πλησιάσουν λόγω του πλήθους και των συμπλοκών αντιεξουσιαστών με δυνάμεις της αστυνομίας, που προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

Ακολούθησαν σκηνές τρόμου. Εργαζόμενοι βγήκαν στα παράθυρα των ορόφων του κτιρίου και πήδηξαν στο δρόμο, ενώ άλλοι περνούσαν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι για να γλυτώσουν απο τις φλόγες.

Οπως φαίνεται, τρεις άνθρωποι δεν τα κατάφεραν. Εγκλωβίστηκαν στο ισόγειο και απανθρακώθηκαν από την πυρκαγιά.

Από το συγκεκριμένο κτίριο όπου έχασαν 3 άνθρωποι τη ζωή τους, απεγκλωβίστηκαν από τον ίδιο όροφο άλλα 4 άτομα που είχαν βγει στο μπαλκόνι, δύο άνδρες και δύο γυναίκες . Όλα ξεκίνησαν όταν… κουκουλοφόροι έριξαν στο εσωτερικό του κτιρίου πολλές βόμβες μολότοφ.

Comments Off on ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ MARFIN

Filed under ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Comments are closed.