Βουλευτής του Σύριζα στην γραμμή Ερντογάν από τουρκοεκδήλωση στην Κομοτηνή!

Βουλευτής του Σύριζα στην γραμμή Ερντογάν από τουρκοεκδήλωση στην Κομοτηνή!

Πριν από λίγες μέρες η παράνομη οργάνωση «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» (GTGB) γιόρτασε τα 90 έτη από την ίδρυση της, που όπως επαίρεται έγινε με εντολή του Κεμάλ Ατατούρκ.

Στην εκδήλωση αυτή παρέστη και μάλιστα εκφώνησε και λόγο ο Βουλευτής του Σύριζα, Μουσταφά Μουσταφά, και σας παραθέτουμε τα λεγόμενά του, όπως τα βρήκαμε στο έγκριτο tourkikanea.gr:

«Ας είναι χαρμόσυνη για όλους μας η 90η επέτειος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Αυτός ο σύλλογος μας ας είναι παντοτινός. Όπως μέχρι τώρα, έτσι και στο μέλλον να συνεχίσει να υπάρχει. Στους καλεσμένους μας από το εξωτερικό λέω το “Καλώς ήλθατε, μας τιμήσατε”. Με μεγάλο σεβασμό και ευγνωμοσύνη τιμούμε όλους όσους μόχθησαν για την ίδρυση της GTGB και μετανάστευσαν στην αιωνιότητα. Ας αναπαύονται οι ψυχές τους.

Συγχαίρω την παρούσα ηγεσία του συλλόγου για τις εργασίες της. H GTGB κατέχει σημαντικό μέρος στην ιστορία μας ως κοινότητα. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην συνειδητοποίηση μας ως κοινότητα, στις επιλογές που κάνουμε και στο να αντιλαμβανόμαστε το τι μας φέρνει η αύρα που έρχεται από την Τουρκία. Στον πολύπλευρο αγώνα που δίνουμε, η GTGB μετέφερε αυτή την σημαία και την έφτασε μέχρι σήμερα. Πέρασε αμέτρητες δοκιμασίες, εμφύλιο, βουλγαρική κατοχή, χούντα, ενώ το 1983 σε μια εποχή που η Ελλάδα είχε μπει στην ΕΕ ξηλώθηκε η πινακίδα της. Η ύπαρξη όμως των κοινοτήτων δεν συνδέεται υπό κανένα τρόπο, ούτε με τους νόμους, ούτε και με τις διεθνείς συμφωνίες. Οι κοινότητες αυτές αν υπάρχουν τότε υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Καλό δρόμο να έχετε, οι εργασίες σας να είναι παντοτινές»

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Μουσταφά ομιλεί στην γραμμή Ερντογάν για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης και αναγνώριση από την Ελλάδα μίας φαντασιακής δήθεν «τουρκικής μειονότητας», που θα επιτρέψει στην Άγκυρα να πατήσει το ποδάρι της στην Θράκη μας ακόμα πιο έντονα.

Όσο περνάει ο καιρός, οι βουλευτές του Σύριζα μας κάνουν ολοένα και πιο σαφές το τι εννοούσε ο Ερντογάν όταν έκανε λόγο για «τέσσερις δικούς του» μέσα στην Ελληνική Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/bouleuths-tou-suriza-sthn-grammh-erntogan-apo-tourkoekdhlwsh-sthn-komothnh#ixzz5a3APk8CG

1 Comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

One Response to Βουλευτής του Σύριζα στην γραμμή Ερντογάν από τουρκοεκδήλωση στην Κομοτηνή!