Γερμανός υπουργός: Το LOCKDOWN θα σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από τον ιό Covid-19

Γερμανός υπουργός: Το LOCKDOWN θα σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από τον ιό Covid-19

Έρχεται νέο μεγάλο κύμα λαθρομεταναστών

“Τα μέτρα κατά του κορωνοϊού θα έχουν σημαντικά πιο σοβαρές συνέπειες από την ίδια την ασθένεια, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες, προειδοποίησε ο Υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας Gerd Muller.

Η ζοφερή πρόγνωση έγινε από τον Γερμανό αξιωματούχο σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Handelsblatt . Η πανδημία έχει ήδη προκαλέσει «μια από τις μεγαλύτερες» κρίσεις πείνας και φτώχειας σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Muller – και θα προκληθούν περαιτέρω ζημιές χάρη στα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμησή της.

Αναμένουμε επιπλέον 400.000 θανάτους φέτος από ελονοσία και HIV μόνο στην αφρικανική ήπειρο, ενώ μισό εκατομμύριο περισσότεροι θα πεθάνουν από φυματίωση.

Η κατάσταση απορρέει από το γεγονός ότι η Δύση, και ειδικότερα η ΕΕ, έχει διοχετεύσει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση του κορονωϊού στον οίκο της αντί να βοηθήσει τους φτωχούς αλλού.

Η πανδημία Covid-19 έχει τυφλώσει κάπως τη Δύση, η οποία έχει ξεχάσει τα αυξανόμενα προβλήματα στον υπόλοιπο κόσμο, υποστήριξε ο Muller.

Ο υπουργός δεν απέκλεισε ένα νέο κύμα μαζικής μετανάστευσης που θα προκύψει ως αποτέλεσμα του κορονωϊού και της καταπολέμησης αυτού, καθώς η παραμέληση της Δύσης για τις αναπτυσσόμενες περιοχές θα δημιουργήσει φτώχεια, πολέμους και ως αποτέλεσμα μια νέα ροή προσφύγων.”

Comments Off on Γερμανός υπουργός: Το LOCKDOWN θα σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από τον ιό Covid-19

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.