Γιάννης Πρετεντέρης: Η χαιρεκακία ενός κοινού χουλιγκάνου

Δεν έκρυβε την χαρά του ο «πολύς» Γιάννης Πρετεντέρης για την  απαράδεκτη νομικά, ηθικά και πάνω απ’ όλα απάνθρωπη εικόνα της ΓΑΔΑ το απόγευμα  του Σαββάτου. Ο υπάλληλος του Ψυχάρη αρνούμενος κάθε πρόσχημα  αντικειμενικότητας και ανεπηρέαστης προσέγγισης των γεγονότων δήλωσε στο δελτίο  ειδήσεων του Mega «πρώτη φορά στη ζωή μου χαίρομαι που βλέπω κόσμο με  χειροπέδες».

Είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία του Γιάννη Πρετεντέρη. Ένας  χαρακτηριστικός δημοσιογραφικός εκπρόσωπος του καθεστώτος, ένας τύπος που  ταυτίζεται πλήρως με αυτό που ονομάζουμε «πολιτικά ορθό». «Φαν» του Σημίτη, κάποτε, ο Πρετεντέρης και υπερασπιστής σήμερα της μνημονιακής συγκυβέρνησης, είναι λογικό να χαίρεται από την άθλια αυτή εικόνα. Είναι, επίσης, φανερό ότι δεν χάρηκε καθόλου που είδε τον Τσοχατζόπουλο ή τον Παπαγεωργόπουλο  με χειροπέδες, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά: «πρώτη φορά χαίρομαι». Και  εννοείται πως όχι μόνο δεν θα χαιρόταν, αλλά απεναντίας θα έβαζε και τα κλήματα, αν τυχόν φορούσαν χειροπέδες στον πολυαγαπημένο του Σημίτη. Τα ίδια, βεβαίως, ισχύουν και για άλλες ενδεχόμενες περιπτώσεις «αστέρων» του «συνταγματικού  τόξου», στο οποίο είναι φανατικά ταγμένος ο Πρετεντέρης. Θα του κοβόταν  η όρεξη αν έβλεπε τον Γιωργάκη Παπανδρέου και τον Βαγγέλη Βενιζέλο με χειροπέδες  για τα αίσχη που έχουν διαπράξει εις βάρος της πατρίδας και του  λαού.

Οι συγκεκριμένοι πολιτικάντηδες (και όχι μόνον) αποτελούν αναπόσπαστο μέλος  της «δημοκρατικής παράταξης» και γι’ αυτό τον λόγο μένουν στο απυρόβλητο, τόσο για τις τεράστιες καταστροφές που έφεραν στους Έλληνες όσο και για τα  εκατοντάδες εκατομμύρια που χρωστάει το ΠΑΣΟΚ. Για να έρθουμε, όμως, στα  ενδότερα του Πρετεντέρη είναι σίγουρο ότι θα στενοχωριόταν αν έβαζαν χειροπέδες  στους υπεύθυνους του Mega, το οποίο εκπέμπει παράνομα και σύμφωνα με πληροφορίες  τα χρέη του ανέρχονται γύρω στα 800 εκατ. ευρώ. Αλλά ακόμη περισσότερο  θα στενοχωριόταν αν βάζανε χειροπέδες στον ίδιο, ως ηθικό αυτουργό στην  δικαιολόγηση μιας λαομίσητης μνημονιακής συγκυβέρνησης, η οποία βρίσκεται στην  υπηρεσία των διεθνών τοκογλύφων.

Μιλώντας, πάντως επί πραγματικών γεγονότων άνετα θα μπορούσε να έχει  χειροπέδες στα χέρια ο Πρετεντέρης, ενθυμούμενοι το περιστατικό όπου δρώντας ως  κοινός χουλιγκάνος πέταξε μπουκάλι με νερό σε διαιτητή αγώνα καλαθοσφαίρισης  Παναθηναϊκού-Άρη το 1997 και δυστυχώς για αυτόν τον κατέγραψε η τηλεοπτική  κάμερα. Όμως, ο Πρετεντέρης δεν είναι ένας κοινός θνητός, αλλά ένας  προβεβλημένος και «έγκυρος» δημοσιογράφος. Ένας 18χρονος έφηβος που θα έκανε την  ίδια πράξη θα λέρωνε το ποινικό του μητρώο και αυτή του η ενέργεια θα τον  ακολουθούσε για όλη του τη ζωή. Ο Πρετεντέρης, όμως, μπορεί να παριστάνει ακόμη  τον κριτή και τον τιμητή των πάντων και να εκδηλώνει την χαιρεκακία του εντελώς  απροκάλυπτα. Έχουμε, μάλιστα, την εντύπωση ότι εκατομμύρια Έλληνες θα  χαιρόντουσαν, όσο ποτέ άλλοτε στην ζωή τους, βλέποντας αυτή την εικόνα…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/giannhs-pretenterhs-h-chairekakia-enos-koinou-chouligkanou#ixzz2gU3boA00

Comments Off on Γιάννης Πρετεντέρης: Η χαιρεκακία ενός κοινού χουλιγκάνου

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.