Για «αρπαγή» αμερικανικού UAV μιλούν οι Ρώσοι – Πετούσε πάνω από την Κριμαία

Για «αρπαγή» αμερικανικού UAV μιλούν οι Ρώσοι - Πετούσε πάνω από την Κριμαία

Ένα UAV της αμερικανικής Αεροπορίας MQ-5B αναχαιτίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις πάνω από την Κριμαία όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο.

«Το drone πετούσε σε ύψος 4000 μέτρων (12.000 πόδια) και ήταν σχεδόν αόρατο από το έδαφος. Έγινε δυνατό να διακοπεί η ζεύξη δεδομένων καθοδήγησης (link) με το κέντρο ελέγχου του με την εφαρμογή πολύπλοκων ραδιο-ηλεκτρονικών μέσων» ανακοίνωσε η εταιρεία Rostec.

Όπως αναφέρει η ρωσική εταιρεία και επιβεβαιώνει και η “Φωνή της Ρωσίας” το drone έπεσε άθικτο στα χέρια «των δυνάμεων αυτοάμυνας» χωρίς να διευκρινίζει ποιών ακριβώς αλλά μάλλον εννοεί των δυνάμεων της Κριμαίας.

«Κρίνοντας από τον αριθμό σειράς του MQ-5B το σύστημα ανήκε στην 66η αμερικανική Μοίρα αναγνώρισης η οποία έχει την έδρα της στην Βαυαρία», αναφέρει η Rostec σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία ανέφερε πως είναι αυτή που είχε κατασκευάσει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε για την ηλεκτρονική αναχαίτιση του drone δεν διευκρινίζει όμως ποιος τον χειριζόταν.

«Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε υψόμετρο περίπου 4.000 μέτρων και ουσιαστικά δεν ήταν ορατό από το έδαφος. Στάθηκε δυνατόν να διακόψουμε την επαφή του με τους Αμερικανούς χειριστές του χάρη σε ένα σύστημα με αυτοκινούμενους παρεμβολείς ραντάρ Avtobaza», διευκρίνισε ο Rostec.

Αρχικά η εταιρεία πάντως είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα της την είδηση μαζί με μια φωτογραφία του αμερικανικού drone αργότερα όμως η ανακοίνωση αποσύρθηκε.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στις αρχές Μαρτίου η αμερικανική μονάδα μετακινήθηκε στο Kirovohrad της Ουκρανίας από όπου πραγματοποιούσε αναγνωριστικές πτήσεις προς την κατεύθυνση της Κριμαίας και των συνόρων με την Ρωσία.

Θυμίζουμε ότι στις 11/03 μεταδόθηκε και εν συνεχεία “σκεπάστηκε” η είδηση από το ρωσικό κρατικό Voice of Russia που προήλθε από το Novosti Kryma (News of Crimea) κατάρριψης δύο αμερικανικών UAV στην Κριμαία.

Σημειώναμε ότι “Για να φτάσει να έχει μεταδοθεί μάλλον κάτι έχει συμβεί, αλλά πιθανόν το ενδεχόμενο να προκαλέσει περαιτέρω κλιμάκωση και για αυτό το λόγο η είδηση “τραβήχτηκε” πίσω παρότι “έπαιξε” για ορισμένο χρονικό διάστημα”.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/gia-arpagh-amerikanikou-uav-miloun-oi-rwsoi-petouse-panw-apo-thn-krimaia#ixzz2vzATvIEr

Comments Off on Για «αρπαγή» αμερικανικού UAV μιλούν οι Ρώσοι – Πετούσε πάνω από την Κριμαία

Filed under Διεθνή

Comments are closed.