Για το σκάνδαλο της διοίκησης Μπουτάρη και του αντιδημάρχου επί των οικονομικών

Για το σκάνδαλο της διοίκησης Μπουτάρη και του αντιδημάρχου επί των οικονομικών

Κεντρικό θέμα της επικαιρότητας των τελευταίων ημερών στην Θεσσαλονίκη αποτελεί το όνομα του Αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν. Η αρχή έγινε με την αποκάλυψη της υπό ποινική διερεύνηση δανειοδότησης του κου Καπόν, ύψους 13,5 εκατ. € από την PROTON BANK, λίγες μέρες πριν τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης και στην οποία τράπεζα ο αντιδήμαρχος ήταν διευθυντικό στέλεχος. Ως αιτία του δανείου προβάλλεται η «αναχρηματοδότηση και αναδιάρθρωση υφισταμένων οφειλών και εν γένει κάλυψη προσωπικών αναγκών», τη στιγμή μάλιστα που είχε εκδοθεί έκθεση συντηρητικής κατάσχεσης για παλαιότερα δάνεια ύψους 11,5 εκατ. €.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα φαίνεται να εμπλέκεται και η χρηματοδότηση του σχεδίου «Πολιτεία Αλλατίνη», με το οποίο ο κ. Καπόν συνδέεται ως αντιπρόεδρος της Ωμέγα Τράπεζας. Σημαντικό είναι ότι το σχέδιο «Πολιτεία Αλλατίνη» προχώρησε μετά τη ρύθμιση των εκκρεμοτήτων που υπήρχαν με τον δήμο Θεσσαλονίκης, την πολεοδομία και το υπουργείο Πολιτισμού και λίγο έλλειψε να διαλύσουν τον συνδυασμό Μπουτάρη το 2013. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και δημοσιεύματα που αφορούν την «παράλειψη» του αντιδημάρχου να καταθέσει τη δήλωση περιουσιακών στοιχείων για το 2013 στην «Γ΄ Μονάδα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης». 

Δεν είμαστε φυσικά σε θέση να γνωρίζουμε την ακρίβεια των δημοσιευμάτων αλλά οι μέχρι τώρα δηλώσεις του αντιδημάρχου, ότι δεν υπάρχει θέμα, δεν πείθουν κανέναν. Υπάρχει σαφέστατα ζήτημα ηθικής τάξεως και ως παράταξη είμαστε κάθετα αντίθετοι στη λογική του ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Την ίδια στιγμή που οι Έλληνες στενάζουν εξαθλιωμένοι στα νύχια των διεθνών τοκογλύφων, προδομένοι από ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί να χορεύουν γύρω μας εκατομμύρια ευρώ κανενός τραπεζικού ή αυτοδιοικητικού μεγαλοστελέχους και κάποιοι να υποκρίνονται ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Ο λόγος ανήκει στη δικαιοσύνη για την απόδοσή ευθυνών, όπου αυτές υπάρχουν.

Eλληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη
Ματθαιόπουλος Αρτέμης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/aftodioikhsh/view/gia-to-skandalo-ths-dioikhshs-mpoutarh-kai-tou-antidhmarchou-epi-twn-oikono#ixzz3IpiG9pHz

Comments Off on Για το σκάνδαλο της διοίκησης Μπουτάρη και του αντιδημάρχου επί των οικονομικών

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.