Δεν επαναπροωθούν κανέναν λαθρομετανάστη! Η κομισιόν ανακοίνωσε χρηματικό μπόνους σε όσους θέλουν να επαναπατριστούν εθελουσίως

Δεν επαναπροωθούν κανέναν λαθρομετανάστη! Η κομισιόν ανακοίνωσε χρηματικό μπόνους σε όσους θέλουν να επαναπατριστούν εθελουσίως

Προ ημερών σας είχαμε παρουσιάσει ένα ΦΕΚ της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο οποίο δημοσιεύθηκε ένας νόμος με τον οποίο στην ουσία όλοι οι λαθρομενατάστες παραμένουν στην Ελλάδα και μπορούν να επαναπροωθηθούν μόνον εάν υπάρχει ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ καταδικαστική απόφαση εναντίον τους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λοιπόν, έχει νομοθετήσει από την 1ης Νοεμβρίου 2019, ΥΠΕΡ της παραμονής εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών και αυτό αποδεικνύεται από την παρακάτω είδηση, όπως δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ των «αντιρατσιστών»:

«Πρόγραμμα ενισχυμένου μπόνους για την εθελούσια επιστροφή μεταναστών που έφτασαν στην Ελλάδα μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2020 και σήμερα ζουν στα νησιά ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Κομισιόν θα διαθέσει 10 εκατ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν σε 5.000 μετανάστες που σήμερα ζουν σε Κέντρα Υποδοχής στα πέντε νησιά του Αιγαίου -Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος- εφ’ όσον επιλέξουν να λάβουν το ενισχυμένο οικονομικό μπόνους των 2.000 ευρώ για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Σήμερα, όσοι μετανάστες επιλέξουν να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσης λαμβάνουν €500. Με το νέο πρόγραμμα που ανακοίνωσε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον έπειτα από πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης Γιώργου Κουμουτσάκου, κάθε μετανάστης που θα επιλέξει να φύγει από τα ελληνικά νησιά για να γυρίσει στην πατρίδα του θα λάβει επιδότηση 2.000 ευρώ, μπόνους τετραπλάσιο από το σημερινό. Με απλά λόγια, μια πενταμελής οικογένεια μεταναστών που θα συμφωνήσει να επιστρέψει οικειοθελώς στην χώρα προέλευσής της θα λάβει συνολικά €10.000 από κονδύλια της Κομισιόν.»

Φυσικά κανείς δεν διασφαλίζει ότι όσοι «πρόσφυγες» πάρουν αυτά τα χρήματα, δεν θα επιστρέψουν ξανά στην Ελλάδα κάποια στιγμή με παραποιημένα έγγραφα. Η πολιτική των επιδομάτων λοιπόν, συνεχίζεται ακόμα και για εκείνους που θα έπρεπε να επιστραφούν στην Τουρκία η οποία βεβαίως δεν τήρησε ποτέ την συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Comments Off on Δεν επαναπροωθούν κανέναν λαθρομετανάστη! Η κομισιόν ανακοίνωσε χρηματικό μπόνους σε όσους θέλουν να επαναπατριστούν εθελουσίως

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.