Δεν θέλει αύξηση της θητείας ο ΣΥΡΙΖΑ. Άδικα φοβάται. Δεν πρόκειται να την κάνει η ΝΔ

Δεν θέλει αύξηση της θητείας ο ΣΥΡΙΖΑ. Άδικα φοβάται. Δεν πρόκειται να την κάνει η ΝΔ

Σε μία ακόμη επίδειξη δημαγωγίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι σκέπτεται την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Όταν όμως έγινε η μείωση, η οποία δημιούργησε σοβαρά προβλήματα που συνεχίζονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν είπε λέξη. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, τώρα διαμαρτύρεται για την δήλωσή του. Άδικα διαμαρτύρονται. Σας παραθέτουμε απόσπασμα από την σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Νεολαία Συριζα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια παραχώρησης συνέντευξης τύπου στη Δ.Ε.Θ., προανήγγειλε υποχρεωτική στράτευση στα 18, επαναφορά της 12μηνης θητείας στον στρατό ξηράς και ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Η Νέα Δημοκρατία, πίστη στην πατριδοκάπηλη πρακτική της, έχει αποφασίσει να πουλήσει εθνικισμό και “πατριωτισμό” σε βάρος των πλέον θεμελιακών κοινωνικών αναγκών. Τη στιγμή που βρισκόμαστε στο ξέσπασμα μιας βίαιης και σκληρής υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να ξοδέψει δισεκατομμύρια για αμυντικούς εξοπλισμούς και να μην ενισχύσει καθόλου την υγεία και την παιδεία. Επαναφέρει μάλιστα, την υποχρεωτική στράτευση στα 18 … Η νέα γενιά, δεν έχει ανάγκη για περισσότερο στρατό …”

Η απάντησή μας από τις πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής:

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: “Υποχρεωτική στράτευση ανδρών και γυναικών (με εξαίρεση τις μητέρες) στα 18 έτη για 14 μήνες. Οι γυναίκες θα καλύπτουν μη μάχιμες θέσεις σε αστικά κέντρα (εκτός αν ζητήσουν εθελοντική μετάταξη) και όλοι οι άνδρες θα υπηρετούν το σύνολο της θητείας τους σε μάχιμες μονάδες της παραμεθορίου.”

Υ.Γ.: Για όποιον ισχυριστεί ότι οι θέσεις αυτές είναι … δικές του και όχι του κόμματος, θα θυμίσουμε ότι την ίδια θέση είχε η Χρυσή Αυγή και στο Β’ Συνέδριό της, τον Απρίλιο του 1992 και μάλιστα πρότεινε τότε θητεία 18 μηνών.

Comments Off on Δεν θέλει αύξηση της θητείας ο ΣΥΡΙΖΑ. Άδικα φοβάται. Δεν πρόκειται να την κάνει η ΝΔ

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.