ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ» – ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΙΚΥΛΙΣΤΑΝ!

Viktor_Orban

Με τον πιο δημοκρατικό τρόπο που υπάρχει από την αρχαιότητα έως σήμερα –ή μήπως όχι… δημοκράταροι;- αποφάσισε να λύσει το «προσφυγικό» ζήτημα η εθνική κυβέρνηση της Ουγγαρίας: κάνοντας δημοψήφισμα. Κι όταν λέμε δημοψήφισμα, εννοούμε πραγματικό δημοψήφισμα, κι όχι συριοζοψεκασμένη μαϊμουδιά, με το «Όχι» να μετατρέπεται σε «Ναι σε όλα» εν μία νυκτί!

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι: «Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να υπαγορεύσει την υποχρεωτική εγκατάσταση μη Ούγγρων πολιτών στην Ουγγαρία ακόμη και χωρίς την συγκατάθεση του Κοινοβουλίου;».

Όπως δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτωρ Όρμπαν, σε συνέντευξη τύπου: «Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στο δημόσιο αίσθημα τώρα, πιστεύουμε ότι η εισαγωγή ποσοστώσεων στην μετεγκατάσταση μεταναστών χωρίς τη στήριξη των πολιτών ισοδυναμεί με κατάχρηση εξουσίας. Δεν μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις ενάντια στις επιθυμίες των Ευρωπαίων πολιτών».

Πως αντέδρασαν οι… δημοκράταροι της Ε.Ε.; Όπως αναμενόταν! Η Κομισιόν ανακοίνωσε πως «το σχέδιο της Ουγγαρίας να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα αναφορικά με τις προτάσεις της ΕΕ να κατανεμηθούν οι αιτούντες άσυλο σε όλη την Ένωση βάσει ποσοστώσεων μπορεί να αντιβαίνει στη συμφωνημένη στρατηγική για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης».

 

πηγή

Comments Off on ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ» – ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΙΚΥΛΙΣΤΑΝ!

Filed under Διεθνή

Comments are closed.