Διαλύεται η Ν.Δ.: Παραιτήθηκε σύσσωμη η οργάνωση φαρμακοποιών

Γράψαμε σχετικά με το τι επιφυλάσσει το πολυνομοσχέδιο για τους φαρμακοποιούς. Εν τάχει να θυμήσουμε ότι για τον συγκεκριμένο κλάδο προβλέπεται από το πολυνομοσχέδιο ότι:
1) Καταργείται το ελάχιστο ποσοστό 50% που έπρεπε να κατέχει ο αδειούχος φαρμακοποιός στην κοινή εταιρία με άλλο φαρμακείο ή φαρμακαποθήκη. Τα ποσοστά συμμετοχής σε εταιρείες φαρμακείων ή φαρμακαποθηκών θα καθορίζονται στο εξής ελεύθερα.
2) Επιτρέπεται σε φαρμακοποιούς να ιδρύουν ή να διευθύνουν περισσότερα του ενός φαρμακεία.
3) Αίρεται η απαγόρευση της συστέγασης φαρμακείων ή φαρμακοποιών με άλλα καταστήματα.
Κοινώς η οποιαδήποτε πολυεθνική εταιρία μπορεί με «μπροστάρη» έναν και μόνο φαρμακοποιό να ανοίξει όσα φαρμακεία θέλει σε όλη την ελληνική επικράτεια, συστεγάζοντας τα με super market και πολυκαταστήματα.
Διαβάζουμε, λοιπόν, σήμερα ότι η οργάνωση φαρμακοποιών της ΝΔ, μην μπορώντας πλέον να αντικρύζουν τους συναδέλφους τους παραιτήθηκαν μαζικά, καταγγέλοντας παράλληλα την πολιτική Σαμαρά. «Εξυπηρετείτε 2-3 μεγαλοεπιχειρηματίες και μετατρέπετε το φάρμακο και την υγεία σε εμπόρευμα ενός άθλιου κερδοσκοπικού κυκλώματος, καταστρέφετε 12.000 οικογένειες φαρμακοποιών και 20.000 εργαζομένων στον χώρο χωρίς δισταγμό», γράφει η σχετική ανακοίνωση του ΔΣ της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης (ΕΚΟ) Φαρμακοποιών με την παραίτησή του προς την Γραμματεία Συνδικαλισμού της ΝΔ. Η ανακοίνωση καταλήγει με ένα μήνυμα προς όλους τους βουλευτές: «θα είστε υπόλογοι στον ελληνικό λαό, εσείς και όσοι άλλοι ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα».
“Με εντολή Σαμαρά” η ΝΔ πρώτα γίνεται “Πολιτική Άνοιξη” και ακολούθως, προς τέρψιν του Ελληνικού Λαού, θα γίνει ΠΑΣΟΚ του 3% και θα εξαφανιστεί από την πολιτική ζωή του τόπου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Κύριοι, με την παρούσα επιστολή μας σας δηλώνουμε την παραίτηση όλων των μελών μας από το Δ.Σ. της Ε. Κ.Ο. Φαρμακοποιών ΝΔ εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο – τέρας που αφορά το οριστικό κλείσιμο και απαξίωση του επαγγέλματος μας.

Πιστεύαμε πως ο λόγος ύπαρξης της ειδικής κομματικής αυτής οργάνωσης είναι ο συνδετικός κρίκος με το κόμμα αλλά συγχρόνως να διεκδικεί θέσεις όλων των μελών του και των φαρμακοποιών όλης της χώρας προς την ομαλή λειτουργία της δημόσιας υγείας αλλά και του κοινωνικού αγαθού που λέγεται φάρμακο.

Δυστυχώς οι τελευταίες μυστικές συμφωνίες και η προώθηση των συμφερόντων των καρτέλ στον χώρο του φαρμάκου, οδηγούν στην απαξίωση του ρόλου του φαρμακοποιού αλλά και της δημόσιας υγείας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, παρά τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, καταλήξαμε θύματα ενός καλοστημένου σχεδίου από τον Κ. Χατζηδάκη και τα μεγάλα συμφέροντα.

Καταστρέφετε 12.000 οικογένειες φαρμακοποιών και 20.000 εργαζομένων στον χώρο χωρίς δισταγμό!

Δεν εξυπηρετείτε ούτε τους ασθενείς ούτε τους καταναλωτές. Εξυπηρετείτε 2-3 μεγαλοεπιχειρηματίες και μετατρέπετε το φάρμακο και την υγεία σε εμπόρευμα ενός άθλιου κερδοσκοπικού κυκλώματος.

Θα σας αφήσουμε μόνους να συνεχίσετε αυτό το υπόγειο παιχνίδι της καρτελοποίησης και των μεγάλων συμφερόντων τονίζοντας πως θα είστε υπόλογοι στον ελληνικό λαό, εσείς και όσοι άλλοι ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Μην ξεχνάτε ότι και εσείς από τον λαό προέρχεστε και εκεί ανήκετε και θα καταλήξετε!
Λυπόμαστε που τόσα χρόνια σας στηρίξαμε.

Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες».
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/dialuetai-h-n.d.-paraiththhke-susswmh-h-organwsh-farmakopoiwn#ixzz2xNLiXbEc

Comments Off on Διαλύεται η Ν.Δ.: Παραιτήθηκε σύσσωμη η οργάνωση φαρμακοποιών

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.