Διώξεις κατά αστυνομικών στην Γερμανία για “ακροδεξιά” σύμβολα

Στην Γερμανία μπορείς να είσαι τα πάντα χωρίς κανένα πρόβλημα. Να είσαι άνδρας και να δηλώνεις γυναίκα και να φοράς και γυναικεία ρούχα και να υπηρετείς στον στρατό ή την αστυνομία! Μπορείς να είσαι άθεος, ομοφυλόφιλος, το οτιδήποτε…

Δεν μπορείς όμως να είσαι “ακροδεξιός” όπως χαρακτηρίζουν όσους είναι Εθνικιστές!

Πριν λίγους μήνες αποστρατεύτηκαν στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού γιατί θεωρήθηκε ότι ήταν “ακροδεξιοί”. Τώρα σειρά είχε η Αστυνομία. Σύμφωνα με το «Spiegel» αστυνομικοί τιμωρήθηκαν με μείωση 50% στον μισθό τους γιατί φέρονται να είχαν σχέση με ομάδες που έχουν χαρακτηριστεί ως «ακροδεξιές».

«Στις περιπτώσεις των αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με σκοπό την απομάκρυνσή τους, μπορεί να παρακρατηθεί έως και 50% του μισθού. Το ποσό της μείωσης εξαρτάται από την οικονομική τους κατάσταση, λαμβανομένων υπόψη των αναγκών των οικογενειών τους. Αυτήν τη στιγμή ερευνάται η κάθε περίπτωση ξεχωριστά», ανέφερε το υπουργείο.

Συνολικά έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 31 αστυνομικοί, οι οποίοι φέρονται να έστελναν και να λάμβαναν μέσω chat φωτογραφίες με τον αγκυλωτό σταυρό και τον Χίτλερ.

Από τότε που έγινε γνωστό, την περασμένη εβδομάδα, πολλοί αστυνομικοί έδωσαν πληροφορίες για ενδεχόμενες παρόμοιες περιπτώσεις από τις γραμμές τους. Οι ανακριτές ερευνούν επί του παρόντος άλλες 16 περιπτώσεις συμπεριφορών αστυνομικών.

1 Comment

Filed under Διεθνή

One Response to Διώξεις κατά αστυνομικών στην Γερμανία για “ακροδεξιά” σύμβολα