Δραστηριότητες Τοπικών: Αθήνα, Αχαρνές, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Αλεξανδρούπολη

Τ.Ο. Αθήνας: Πλήθος κόσμου το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών παρακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία του συναγωνιστή Δημήτρη Δολτσινιάδη με θέμα: Το έργο των Ιατρών του Ελληνισμού.

Ο συναγωνιστής Δολτσινιάδης αναφέρθηκε στην συγκρότηση ψηφοδελτίου που στηρίζεται από την Χρυσή Αυγή στον Ιατρικό σύλλογο Αθηνών. Το ψηφοδέλτιο Ιατροί του Ελληνισμού παρόλο τον πόλεμο όπου δέχθηκε, ακόμα και από τα Μ.Μ.Ε. αλλά και από όλες της συνδικαλιστικές παρατάξεις που δρουν στον Ιατρικό σύλλογο, έδωσε επιτυχώς τον αγώνα στις πρόσφατες εκλογές στον Ιατρικό σύλλογο.

Ο συναγωνιστής Δολτσινιάδης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της υγείας, και τόνισε ότι οι ”Ιατροί του Ελληνισμού” θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για να υπερασπιστούν το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας που θα είναι στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού, κόντρα στην πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με εντολές τις τρόικα.

H Τ.Ο. Αχαρνών – Θρακομακεδόνων με αφορμή τα 57 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη  διοργάνωσε μια λιτή εκδήλωση τιμής και μνήμης αφιερωμένη στον μεγάλο συγγραφέα, με κεντρικό ομιλητή τον συναγωνιστή και φιλόλογο Σπύρο Κατάρα. Την εκδήλωση προλόγισε το μέλος της κεντρικής επιτροπής, περιφερειακός σύμβουλος Ιονίων Νήσων και Εκπαιδευτικός Νικόλαος Λεμοντζής, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Νίκος Καζαντζάκης  έχει αφήσει κυρίως στην Ελληνική νεολαία μια μεγάλη και σημαντική παρακαταθήκη: το Λόγο του, την αξεπέραστη γραφή του, τις ιδέες του, τις οποίες όλοι μας  οφείλουμε να γίνουν ο φάρος για το αύριο της νεολαίας μας.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο συναγωνιστής Σπύρος Κατάρος ο οποίος μεταξύ άλλων είπε τα εξής: Ο Ν. Καζαντζάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 18 Φεβρουαρίου 1883. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες και ως ο περισσότερο μεταφρασμένος παγκοσμίως. Όσον αφορά τα παιδικά του χρόνια λαμβάνει στο Ηράκλειο την στοιχειώδη μόρφωση κι έπειτα το 1897 εγγράφεται στη Γαλλική Εμπορική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Νάξο. Φοιτά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1906 παίρνει το δίπλωμα του διδάκτορα της Νομικής με άριστα. Το 1909 εκδίδει στο Ηράκλειο τη διατριβή του επί υφηγεσία Ο Φρειδερίκος Νίτσε εν τη Φιλοσοφία του Δικαίου και της Πολιτείας. Όσον αφορά την προσωπική του ζωή το εν λόγω χρονικό διάστημα, εγκαθίσταται το 1910 μόνιμα στην Αθήνα και το 1911 παντρεύεται τη Γαλάτεια Αλεξίου, στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, στο νεκροταφείο Ηρακλείου και αυτό γιατί δεν επιθυμούσε να μάθει ο πατέρας του για το γάμο. Η Γαλάτεια με τη σειρά της ήταν πεζογράφος, ποιήτρια και θεατρική συγγραφέας. Μία απ’ τις προσωπικότητες που επέδρασε στο πνεύμα του μεγάλου διανοητή ήταν ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός με τον οποίο συνδέονταν φιλικά. Μαζί ταξίδεψαν στο Άγιον Όρος, όπου διέμειναν περίπου σαράντα ημέρες, ενώ περιηγήθηκαν και σε πολλά ακόμα μέρη της Ελλάδας αναζητώντας όπως έλεγαν: «τη συνείδηση της γης και της φυλής τους».

Χαρακτηριστικό είναι το Απόσπασμα απ’το έργο ασκητική:’’ Είσαι ένα φύλλο στο μέγα δέντρο της ράτσας. Να νιώθεις το χώμα ν΄ ανεβαίνει από τις σκοτεινές ρίζες και ν΄ απλοκαμιέται στα κλαριά και στα φύλλα. Δεν είσαι ένας· είσαι ένα σώμα στρατού. Μια στιγμή κάτω από τον ήλιο φωτίζεται ένα από τα πρόσωπα σου. Κι ευτύς σβήνει κι ανάβει άλλο, νεώτερο σου, ξοπίσω σου…’’. Η “Ασκητική” είναι ο Νίκος Καζαντζάκης. Και ο Νίκος Καζαντζάκης είναι η Ασκητική Ο Καζαντζάκης ταξίδεψε πολύ στη ζωή του: Νάξος, Αθήνα, Παρίσι, Άγιον Όρος, Καύκασος, Βιέννη, Βερολίνο, Ιταλία, Κύπρος, Παλαιστίνη, Αίγυπτος, Σινά, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, Ισπανία, Τσεχοσλοβακία, Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Γιουγκοσλαβία κ.α. τα έργα του αποτελούνται για να το πούμε αφηρημένα από ΕΛΛΑΔΑ.. Το φως του ελληνισμού, η ιερότητα της γης των θεών των αρχαίων ελλήνων αλλά και το αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της γης, η ελληνική φυλή υμνούνται από τον Καζαντζάκη στο έπακρο. Όλα αυτά έχουν αποδοθεί στο έργο του με ανιδιοτελή αγάπη για την πατρίδα και τους Έλληνες. Και για όποιον θέλει να ονομάζεται εθνικιστής ο Καζαντζάκης έδειξε το δρόμο ως εξής ΜΕ ΤΟ έργο αναφορά στο Γκρέκο: ‘’Ξέρω καλά πως ο θάνατος δε νικιέται· μα η αξία του ανθρώπου δεν είναι η νίκη, παρά ο αγώνας για τη Νίκη. Και ξέρω ακόμα ετούτο, το δυσκολότερο: δεν είναι ούτε ο αγώνας για τη Νίκη· η αξία του ανθρώπου είναι μια μονάχα, ετούτη: να ζει και να πεθαίνει παλικαρίσια και να μην καταδέχεται αμοιβή. Κι ακόμα ετούτο, το τρίτο, ακόμα πιο δύσκολο: η βεβαιότητα, πως δεν υπάρχει αμοιβή, να μη σου κόβει τα ήπατα παρά να σε γεμίζει χαρά, υπερηφάνεια κι αντρεία.

Τ.Ο. Ηρακλείου: Ενημερωτική δράση με διανομή φυλλαδίων και συζήτηση με τους πολίτες, πραγματοποίησαν συναγωνιστές της Τ.Ο. Ηρακλείου, στην ενδοχώρα του Δήμου Μαλεβυζίου. Χαρακτηριστική ήταν η εγκάρδια υποδοχή εκ μέρους των κατοίκων και οι προτροπές για συνέχιση με αμείωτη ένταση του πολιτικού αγώνα της Χρυσής Αυγής, που  αποτελεί και την τελευταία γραμμή άμυνας του λαού μας, απέναντι στις επιθέσεις των διεθνών εξουσιαστών και των εγχώριων τοποτηρητών τους.

Ενημερωτική δράση στο Ρέθυμνο: Ο πυρήνας Ρεθύμνου, συνεχίζει την δράση ενάντια στο σάπιο καθεστώς των διεφθαρμένων, με ρίψη φυλλαδίων πολιτικού περιεχομένου σε όλη την πόλη, η Χρυσή Αυγή στο Ρέθυμνο δίνει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Αγώνας συνεχίζεται σε κάθε επίπεδο μέχρι την Τελική Νίκη! Ζήτω η Χρυσή Αυγή!

Ενημερωτική δράση της Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης: Την Τετάρτη 15/10/2014 η Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε ενημερωτική δράση στην βορειανατολική πλευρά της πόλης  της Αλεξανδρούπολης μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια πόρτα-πόρτα. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου τρομοκρατώντας των Ελληνικό λαό με τις παράνομες πολιτικές διώξεις, με τον αποκλεισμό του τρίτου πολιτικού κόμματος από τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια και τα ραδιόφωνα, με τις προφυλακίσεις βουλευτών, αλλά και με τον πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα κατ’ οίκον περιορισμό και στέρηση της φυσικής παρουσίας των βουλευτών σε δημόσιες εκδηλώσεις του κόμματος, αλλά και με τις εξοντωτικές χρηματικές εγγυήσεις.

Με την λογική του αποφασίζω και διατάζω σταμάτησαν την κρατική επιχορήγηση, για την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας μας, περίμεναν ότι θα εξαφάνιζαν την Χρυσή Αυγή. Αντιθέτως όμως, αντί να εξαφανιστεί είναι το μόνο κόμμα που έχει συνεχώς ανοδική τάση και αυτό φαίνεται από την καθημερινή μας επαφή με τον κόσμο. Η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι μια χώρα που καταρρέει με τον λαός της να δυστυχεί. Σ΄ αυτήν την πατρίδα που χάνονται τα πάντα και όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει καμία προοπτική, υπάρχουν Έλληνες που αντιστέκονται και δείχνουν τον δρόμο. Υπάρχουν Έλληνες που έχουν Αξίες και Ιδανικά και αγωνίζονται με οποιοδήποτε κόστος γι΄ αυτά. Αυτοί οι Έλληνες είναι οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής και γι’ αυτό διώκονται από την μνημονιακή Χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου. Τα παιδιά της Χρυσής Αυγής μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια πόρτα-πόρτα δίνουν το μήνυμα ότι οι Εθνικιστές δεν λυγίζουν, μάχονται και νικούν γιατί έχουν το δίκαιο με το μέρος τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn20#ixzz3GhHSPaHH

Comments Off on Δραστηριότητες Τοπικών: Αθήνα, Αχαρνές, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Αλεξανδρούπολη

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Comments are closed.