Δραστηριότητες Τοπικών: Δράμα, Εύβοια, Καλαμάτα, Δυτική Αττική

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουνίου 2015 η δράση με πανό από την Τ.Ο. Δράμας. Κλιμάκιο συναγωνιστών παρουσία του γραμματέα της Τοπικής μετέβη αρχικά σε γέφυρα της πόλης της Δράμας και ανάρτησε πανό με συνθήματα κατά του μνημονίου. Στη συνέχεια, οι συναγωνιστές τοποθέτησαν τα πανό στον κυκλικό κόμβο Δράμας – Καβάλας, όπου φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονιακού ζυγού και των Εθνοπροδοτικών κυβερνήσεων, βρήκαν συμμάχους περαστικούς οδηγούς που κορνάριζαν ως ένδειξη συμπαράστασης.

Γεμάτα ήταν τα γραφεία της Τ.Ο. Ευβοίας την Κυριακή, παρά τη σφοδρή καταιγίδα που πλημμύρισε τους δρόμους της Χαλκίδας. Συναγωνιστές και φίλοι του Κινήματος παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εξαιρετική ομιλία του ειδικού αρθρογράφου  της Χρυσής Αυγής, Γ. Λιναρδή, σχετικά με την  γεωπολιτική και την γεωστρατηγική. Ο συναγωνιστής, αφού εξήγησε τους όρους, παρουσίασε τις απόψεις των μεγαλύτερων ονομάτων της γεωπολιτικής επιστήμης και ανέλυσε πώς αυτές καθορίζουν την πολιτική και τις ενέργειες των κρατών σε διεθνές επίπεδο. Η γεωπολιτική αποτελεί εργαλείο της στρατηγικής με κεντρικό σημείο την εθνική ισχύ και τον έλεγχο μίας γεωγραφικής επικράτειας. Κράτη που είναι ισχυρότερα στην προβολή των ικανοτήτων τους σε μεγαλύτερες αποστάσεις, αποτελούν τα κυρίαρχα κράτη σε κάθε ιστορική περίοδο μέσα στο διεθνές σύστημα. Επομένως, η γεωπολιτική υπονοεί την ύπαρξη διεθνών ανταγωνισμών και υποστηρίζει τη στρατηγική σχεδίαση σε διάφορους τομείς, πχ της στρατιωτικής ισχύος (γεωστρατηγική), της οικονομίας (γεωοικονομία), της δημογραφίας, του περιβάλλοντος, κτλ.

Με τη γνώση της γεωπολιτικής είναι άμεσα ερμηνεύσιμες οι ενέργειες, οι παρεμβάσεις, αλλά και οι επιδιώξεις και οι στόχοι των κυρίαρχων κρατών, που δημιουργούν ζώνες συμφερόντων τους ανά την υφήλιο.Η θέση της Ελλάδος στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, την Ευρώπη, αλλά και διεθνώς, εξαρτάται από τη στάση των κυβερνήσεών της έναντι των γεωπολιτικών σχεδιασμών των μεγάλων πόλων διεθνούς επιρροής (όπως οι ΗΠΑ), αλλά και των μικρότερων τοπικών πόλων (όπως η Τουρκία). Η εγκληματική ανυπαρξία γεωπολιτικού σχεδιασμού που επιδεικνύουν όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις της Ελλάδος, σε αντίθεση με την επιμελή μακροχρόνια στρατηγική γειτονικών κρατών, ευθύνεται για τη αλματώδη υποβάθμιση της Πατρίδος μας, από κυρίαρχο κράτος σε απροκάλυπτα υποτελές.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι όλα τα πολιτικά κόμματα του αυτοαποκαλούμενου “συνταγματικού τόξου”, το σύνολο δηλαδή των πολιτικών κομμάτων ΠΛΗΝ της Χρυσής Αυγής, αρέσκονται σε αυτή τη θέση υποτέλειας, προτιμώντας να συμμετάσχει η Ελλάδα ως εντολολήπτης στους σχεδιασμούς αλλοτρίων συμφερόντων εις βάρος των δικών της, αντί να ενεργεί με δικό της γεωπολιτικό σχεδιασμό προς όφελος δικό της και του λαού της. Μόνο η Χρυσή Αυγή έχει και τη γνώση και τη θέληση να σταματήσει τον κατήφορο και να διεκδικήσει για την Ελλάδα την κυρίαρχη θέση που αξίζει στην ιστορία μας. Και, με την ευχή του Θεού και την εξουσιοδότηση του Λαού, έρχεται η μέρα που θα το πράξει.

Τ.Ο. Καλαμάτας – Τη Δευτέρα 22/6 στα γραφεία της Τοπικής μας Οργάνωσης, πραγματοποίησε ομιλία ο γραμματέας και συναγωνιστής Γιαννακόπουλος Γεώργιος με θέμα «Τρέχουσες Πολιτικές Εξελίξεις» Κυρίαρχο θέμα στην ομιλία του συναγωνιστή Γιαννακόπουλου ήταν η μεταστροφή (κοινώς κωλοτούμπα) που πραγματοποίησε η κυβέρνηση Τσίπρα, που από το σκίσιμο των μνημονίων, την εκδίωξη της «Τρόικας», την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την αύξηση σε μισθούς και συντάξεις κλπ, κατέληξε στον αγώνα για την «εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών» (δηλαδή των φορομπηχτικών μνημονίων) στην παραμονή «πάση θυσία» στην Ευρωζώνη, στις συνομιλίες με την Τρόικα, (που στο μεταξύ βαπτίστηκαν «Θεσμοί»), στην αποδοχή της εφαρμογής του αγγλικού δικαίου στις συμφωνίες κλπ. Αρωγοί στην ανθελληνική κυβέρνηση στάθηκαν όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν λιγότερο πολιτικό κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ότι αφορά τους ΑΝΕΛ, ο συναγωνιστής Γιαννακόπουλος επεσήμανε ότι οι περίφημες «κόκκινες γραμμές» πήγαν στα σκουπίδια και μοναδική κόκκινη γραμμή για το απόκομμα πλέον του Πάνου Καμμένου είναι η παραμονή του στην κυβέρνηση και στο υπουργικό θώκο.

Τ.Ο. Δυτικής Αττικής: Με μεγάλη προσέλευση Συναγωνιστών πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Συναγωνιστή Ιωάννη Κύρογλου με θέμα την απόδοση Ιθαγένειας από την συγκυβέρνηση Σύριζα – Αν.Ελ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn230#ixzz3e9WVnWcS

Comments Off on Δραστηριότητες Τοπικών: Δράμα, Εύβοια, Καλαμάτα, Δυτική Αττική

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Comments are closed.