Δραστηριότητες Τοπικών: Πέλλα-Ημαθία, Πύργος, Ξάνθη, Κεφαλονιά – Συνέντευξη Α. Γρέγου στην Corriere della Serra

Το Σάββατο 2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στα κατάμεστα γραφεία της Σκύδρας η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας των Τ.Ο. Πέλλας και Ημαθίας, παρουσία υποστηρικτών, μελών, στελεχών, βουλευτή και ευρωβουλευτή του Κινήματος.

Η νέα χρονιά έφερε και νέους αγώνες για Εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη. Η Χρυσή Αυγή είναι και θα είναι πρωτοπόρα στον αδιάκοπο αγώνα ενάντια στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, στον ασταμάτητο αγώνα ενάντια σε μια κυβέρνηση που έχει χάσει προ πολλού την εμπιστοσύνη του Λαού, αλλά και ενάντια στους επίδοξους υποψήφιους κυβερνώντες που ρίχνουν στάχτη στα μάτια του Ελληνικού Λαού, παριστάνοντας τους πατριώτες.

Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος κόσμου από τις δύο τοπικές οργανώσεις αλλά και από την τοπική κοινωνία, αποδεικνύοντας ότι η Χρυσή Αυγή έχει ριζώσει βαθειά στις καρδιές χιλιάδων Ελλήνων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ενθουσιώδες κλίμα και ακολούθησαν οι ομιλίες.

Αρχικά, έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο γραμματέας της Τ.Ο. Ημαθίας, συναγωνιστής Γεώργιος Θεοδώρου ο οποίος τόνισε την ανάγκη να προστρέξουν όσο τον δυνατόν περισσότεροι συναγωνιστές ως εκλογικοί αντιπρόσωποι.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, συναγωνιστής Γεώργιος Επιτήδειος, ο οποίος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα των Ελλήνων Εθνικιστών στο ευρωκοινοβούλιο και ανέλυσε την σημερινή κατάσταση μετά την ψήφιση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών.

Ακολούθησε η ομιλία του μέλους του πολιτικού συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, συναγωνιστή Μιχάλη Τσακίρη, ο οποίος αναφέρθηκε στην διαχρονικότητα των αγώνων του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή και τόνισε πως με υπομονή και επιμονή αλλά και συνεχή αγώνα θα ξαναπάρουμε την Πατρίδα μας πίσω, με μπροστάρη τον Αρχηγό μας Νικόλαο Μιχαλολιάκο.

Τέλος μίλησε ο βουλευτής και μέλος της κεντρικής επιτροπής, συναγωνιστής Ιωάννης Σαχινίδης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι οι μόνοι που μπορούν να κοιτούν τον κόσμο στα μάτια. Ανέλυσε επίσης το κοινοβουλευτικό έργο της Χρυσής Αυγής καθώς και τις σημαντικές παρεμβάσεις που πραγματοποιεί στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Την εκδήλωση κάλυψε με οπτικοακουστικό υλικό το τοπικό ειδησεογραφικό μέσο PELLA NEWS με εκτενές ρεπορτάζ.

Όπως κάθε χρόνο στις 28 Φεβρουαρίου, οι δρόμοι της πόλης μας γεμίζουν με αφίσες στην Μνήμη του δολοφονηθέντος από κομμουνιστές Έλληνα Εθνικιστή, Μίκη Μάντακα. Μια δολοφονία που έγινε στην Ρώμη εν έτει 1975, εκεί όπου ο Μάρτυρας της Εθνικής Ιδέας έπεσε μαχόμενος για την Ευρώπη των Πατρίδων.

Η Τοπική Οργάνωση Πύργου μάλιστα διοργάνωσε και ειδική επετειακή ομιλία την Παρασκευή 1 Μαρτίου, όπου ο γραμματέας της τοπικής, Συναγωνιστής Μενέλαος Σωτηρόπουλος εξιστόρησε στους παρευρισκόμενους τα δραματικά «χρόνια του μολυβιού» την δεκαετία του 1970 στην Ιταλία και τον θάνατο του Έλληνα Εθνικιστή Μίκη Μάντακα.

Η Τ.Ο. Ξάνθης με επικεφαλής τον γραμματέα Καπαγερίδη Χρήστο παραβρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο προς τιμήν του Γ. Αυξεντίου στο χωριό Αυξεντίου του νομού Ξάνθης.

Τ.Ο. Κεφαλονιάς & Ιθάκης: 7 χρόνια λειτουργίας και Εθνικού Αγώνα! Ο Γραμματέας της Τοπικής, Δάβουλος Χρήστος, αφού ευχαρίστησε τους Συναγωνιστές που επί τόσα χρόνια έβαλαν πλάτη για να παραμείνει το Κάστρο του Εθνικισμού όρθιο στα Επτάνησα με ηγέτιδα την Κεφαλονιά, προχώρησε στον απολογισμό του 2018 και έθεσε τους στόχους για το 2019.

Συνέντευξη του συναγωνιστή και βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Αντώνη Γρέγου στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra

– Φαινόμενο brain drain: Θα είναι μέρος της επόμενης εκλογικής εκστρατείας;

Το φαινόμενο της απώλειας “ανθρώπινου κεφαλαίου” το οποίο βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία 8 χρόνια, λόγω της τεράστιας οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, υπάρχει στο πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής και μάλιστα στην κορυφή της πολιτικής της ατζέντας. Έχουμε καταθέσει προτάσεις και λύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα έχουν κατατεθεί και πλήθος ερωτήσεων στα αρμόδια υπουργεία από τους βουλευτές του κόμματος.

– Η ελληνική μετανάστευση ήταν εσκεμμένη σχεδίαση από κάποιον;

Η μετανάστευση κυρίως της ελληνικής νεολαίας είναι απόρροια των τραγικών επιλογών των κυβερνήσεων στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Σε πολλές περιπτώσεις μπορώ να την χαρακτηρίσω και σαν εσκεμμένη σχεδίαση από τους πολιτικούς της χώρας μας.

– Θεωρείτε την μετανάστευση των νέων ως συνιστώσα μιας γενικότερης μετατόπισης στην Ευρώπη;

Το φαινόμενο brain drain εμφανίζεται κυρίως στη χώρα μας προς τις χώρες της Ευρώπης, αλλά και της Αμερικής ακόμα και της Αυστραλίας. Ανάλογο φαινόμενο, τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό, δεν νομίζω ότι υπάρχει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

– Γνωρίζετε προσωπικά κάποιον που πήγε στο εξωτερικό για δουλειά;

Γνωρίζω πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις και προσωπικά, αλλά και από τα επίσημα στοιχεία που έχουν καταγραφεί και αναδειχθεί στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής στην οποία είμαι μέλος από το 2012.

– Υπάρχουν πιθανότητες να επιστρέψουν οι Έλληνες του εξωτερικού στην Ελλάδα;

Δυστυχώς, με την παρούσα οικονομική κατάσταση δεν προβλέπω να συμβεί κάτι τέτοιο. Η λεγόμενη έξοδος από τα μνημόνια και η δήθεν ανάπτυξη στη χώρα μας είναι επιφανειακή και ανούσια, δεδομένου ότι τα οικονομικά μέτρα που έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει η χώρα, έχουν οικονομικό βάθος πολλών δεκαετιών. Τα εργοστάσια κλείνουν συνέχεια, τα μαγαζιά βάζουν λουκέτο, η φορολογία είναι τεράστια, οι επενδύσεις είναι ανύπαρκτες και οι αγροτικές περιοχές έχουν ερημώσει. Δυστυχώς, εάν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα, η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

– Έχετε κάποια εκτίμηση της οικονομικής ζημίας που υπέστη η Ελλάδα εξαιτίας του φαινομένου;

Η οικονομική ζημία από την απώλεια “ανθρώπινου κεφαλαίου” σε συνδυασμό με τα όσα σας ανέφερα παραπάνω, είναι πραγματικά τεράστια και δυστυχώς όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο ψυχισμού κυρίως των νέων ανθρώπων. Χάθηκε το όραμα και η ελπίδα αυτών των ανθρώπων στη σημαντικότερη στιγμή της ζωής τους. Εννοώ την επαγγελματική τους εκκίνηση και την κοινωνική τους καταξίωση.

– Τι σημαίνει η Ευρώπη για εσάς; Και τι η Ευρωπαϊκή Ένωση;

Πιστεύουμε στην Ευρώπη των Εθνών και όχι στην Ευρώπη των τραπεζιτών και των διαφόρων διεθνιστών που «σκλάβωσαν» κυρίως οικονομικά πολλούς λαούς. Ανάλογο φαινόμενο νομίζω, παρατηρείται και στην Ιταλία.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη μορφή που έχει, δεν προσφέρει τίποτα παρά μόνον κέρδη σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

– Με ποιο τρόπο θα μπορούσε η Ελλάδα να ανακάμψει οικονομικά;

Η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακάμψει οικονομικά με πάρα πολλούς τρόπους. Να στηρίξει την πρωτογενή παραγωγή, να δώσει κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες με χαμηλή φορολόγηση και ευνοϊκές συνθήκες, να καταπολεμήσει ουσιαστικά τη διαφθορά και τη διαπλοκή, να αξιοποιήσει τα τεράστια κοιτάσματα που έχει σε φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες και πολύτιμα μέταλλα, να εφαρμόσει οικονομικές πολιτικές που ταιριάζουν στον Έλληνα εργαζόμενο και επιχειρηματία.  Να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τον τουρισμό της καθώς και την πολιτιστική της και ιστορική της κληρονομιά.

– Η κυβέρνηση Τσίπρα δίνει μείωση του ποσοστού της ελληνικής ανεργίας. Εμπιστεύεστε αυτούς τους αριθμούς;

Τα στοιχεία σχετικά με τη μείωση του ποσοστού της Ελληνικής ανεργίας είναι πλασματικά. Στην Ελλάδα υπάρχει τεράστια αδήλωτη εργασία, ελαστικά ωράρια, ακόμα και εικονική απασχόληση. Η κυβέρνηση μιλάει για μείωση ανεργίας, αλλά εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιον από το φιλικό μου περιβάλλον που να έχει βρει δουλειά τα τελευταία χρόνια.

– Ποιο αποτέλεσμα αναμένετε από τις επερχόμενες εκλογές; Τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.

Είναι βέβαιο ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή θα είναι και πάλι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας με ποσοστά διψήφια σε όλη την επικράτεια. Παρά την πολεμική σε βάρος του κόμματός μας από όλα τα υπόλοιπα κόμματα και τα ΜΜΕ. Στην υπόλοιπη Ευρώπη τα εθνικιστικά κόμματα θα βρίσκονται στις πρώτες και δεύτερες θέσεις. Οι λαοί της Ευρώπης έχουν συνειδητοποιήσει ότι η μόνη λύση σε πολλά κοινά μας προβλήματα είναι η επικράτηση των εθνικιστών και η καταδίκη των διεθνιστών, φιλελεύθερων και σοσιαλιστών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn745#ixzz5hSuMiaNy

Comments Off on Δραστηριότητες Τοπικών: Πέλλα-Ημαθία, Πύργος, Ξάνθη, Κεφαλονιά – Συνέντευξη Α. Γρέγου στην Corriere della Serra

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Comments are closed.