Δραστηριότητες Τοπικών: Σέρρες, Δυτική Αττική, Αλεξανδρούπολη, Πιερία, Καβάλα

image_11__article-kouzilos1

Με μεγάλη προσέλευση συναγωνιστών και φίλων του Κινήματος πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ομιλία του  συναγωνιστή και Βουλευτή Α Πειραιώς Νικόλαου Κούζηλου. Ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο που πλέον ξήλωσε το προσωπείο του φιλελεύθερου δημοκράτη και έδειξε την πραγματική απάνθρωπη πλευρά που αντιπροσωπεύει, ο ανθελληνισμός και ο μισανθρωπισμός  σε όλο του το μεγαλείο με εκτελεστές Σαμαρά και Δένδια αλλά και συνωμότες όλο το αντισυνταγματικό τόξο. Οι φυλακές δεν τρομάζουν τους Έλληνες Εθνικιστές ψηλά τις σημαίες συναγωνιστές η αλήθεια θα λάμψει, είναι τα λόγια του Αρχηγού μας Νικόλαου Μιχαλολιάκου που μας μετέφερε ο συναγωνιστής στην κατάμεστη αίθουσα. Το Ηθικό ψηλότερα από ποτέ και οι συναγωνιστές όλο και περισσότεροι πυκνώνουν την αγωνιστική γραμμή άμυνας του Έθνους,μέχρι την τελική ΝΙΚΗ!

ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
17ο χιλιόμετρο Νέας εθνικής οδού, Ασπρόπυργος
e-mail:[email protected] ιστοσελίδα http://xadytikiattiki.blogspot.gr/
τηλ.6973283559- 210 5571360
ΤΕΤΑΡΤΗ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.00-21.00

Η Τ.Ο. Πιερίας τίμησε την επέτειο απελευθέρωσης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό

Την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013, κλιμάκιο της Τ.Ο. Πιερίας παραβρέθηκε στο μνημείο πεσόντων για την επέτειο της απελευθέρωσης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό. Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου και οι Συναγωνιστές έψαλαν δυνατά τον Εθνικό Ύμνο.

Ιστορικό της απελευθέρωσης της Κατερίνης:

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (1912) ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ. Το έργο της απελευθέρωσης της Κατερίνης ανατέθηκε στην 7η Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλονίκης, που είχε διοικητή το Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κλεομένη Κλεομένους. Στις 15 Οκτωβρίου 1912 εκδόθηκε η Διαταγή των Επιχειρήσεων. Η 7η Μεραρχία, συνολικά 7.000 άτομα αντιμετώπισε μια μικρή σχετικά δύναμη του τουρκικού στρατού, της τάξης των 4.000 ανδρών, οι οποίοι είχαν έδρα τους την περιοχή του Γιδά (σημερινή Αλεξάνδρεια Ημαθίας). Οδηγός των Ελλήνων Ευζώνων τάχθηκε εθελοντικά ο Γαλλίας Λάππας, από το Λιβάδι.

Στις 16 Οκτωβρίου 1912, ο Ελληνικός στρατός απελευθέρωσε την Κατερίνη και η τελευταία μάχη που δόθηκε ήταν στο Κολοκούρι (σημερινός Σβορώνος). Εκεί δέχτηκε αιφνιδιαστική επίθεση μια μονάδα του 20ου Συντάγματος. Σκοτώθηκαν ηρωικά ο Αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Σβορώνος, Διοικητής του 20ου Συντάγματος, ο Υπολοχαγός (ΠΖ) Δημήτριος Νίκας και ο 17χρονος εθελοντής από την Κρήτη Κονταξάκης, ο οποίος μάλιστα είχε καταταγεί με ψευδή στοιχεία ονοματεπωνύμου και ηλικίας. Στις συγκρούσεις που προηγήθηκαν τις απελευθέρωσης σκοτώθηκαν πολεμώντας ηρωικά και περίπου 20 ακόμα άτομα, σύμφωνα με κάποιες πηγές. Στον τόπο που έπεσαν ο Σβορώνος και οι υπόλοιποι Πολεμιστές ανεγέρθηκε μνημείο. Την ημέρα της σύγκρουσης του Ελληνικού στρατού με τον τουρκικό στο Κουλουκούρι, ο κάτοικος της Κατερίνης Χρήστος Ξηρομερίτης μαζί με φίλους του αγωνιστές εξουδετέρωσε την τουρκική φρουρά, η οποία στεγαζόταν στην Περιοχή του Αγίου Φωτίου. Η απελευθέρωση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στην Αικατερίνη. Ο τουρκικός στρατός ήδη από τη νύχτα της 15 προς 16 Οκτωβρίου είχε εγκαταλείψει την Κατερίνη. Την Τρίτη, στις επτά και μισή το πρωί της 16ης Οκτωβρίου, τα Ελληνικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη. Ο τουρκικός στρατός υποχώρησε προς το Κίτρος και η καταδίωξή του συνεχίστηκε από τις ελληνικές δυνάμεις. Η διοίκηση της Κατερίνης παραδόθηκε από το στρατό στο Γεώργιο Λαναρίδη, από το Λιβάδι Ολύμπου. Αμέσως μετά την απελευθέρωση τελέστηκε δοξολογία από το Μητροπολίτη Παρθένιο, στο Ναό της Θείας Αναλήψεως. Πολλοί από τους αγωνιστές του Ολύμπου έλαβαν μέρος αργότερα στο Μακεδονικό Αγώνα (1902-1908) και έζησαν ως λησταντάρτες στα ορεινά της Πιερίας. Ένας τέτοιος οπλαρχηγός ήταν ο Θεόδωρος Γκούτας, ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχη στις 7 Ιανουαρίου 1913 στο χωριό Λάζαινα, κοντά στο Μπιζάνι.
Η υποδοχή των ελευθερωτών της Κατερίνης έγινε στο Κολοκούρι από τον Παρθένιο Βαρδάκα και μια αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους Δημήτριο Τσάμη, Λαναρίδη, Τσαλόπουλο (δικηγόρος), Δ. Παρασκευά (φαρμακοποιό) και τον έμπορο Κάλφα από το Καταφύγι. Ο Παρθένιος έψαλε στη Θεία Ανάληψη ευχαριστήρια δέηση και αναφέρεται το εξής περιστατικό. Όταν οι αξιωματικοί του Στρατού πρότειναν στο Γαλλία Λάππα να πάρει ό, τι ήθελε από τα λάφυρα των Τούρκων, εκείνος φόρτωσε ένα άλογο με όπλα και γύρισε στο Λιβάδι, ώστε αν χρειαζόταν, να πολεμούσε ξανά στα βουνά. Η εφημερίδα «Εμπρός» της 19 Οκτωβρίου 1912, γράφει για το γεγονός της κατάληψης της Κατερίνης από τους Έλληνες και αναφέρει το τηλεγράφημα του Παναγιώτη Δαγκλή, Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.«Κοζάνη, 17 ώρα 6 μ.μ. Κατελήφθη την 16ην μετά τρίωρον μάχην η Αικατερίνη. Στρατός εξακολουθεί προελαύνων προς βορράν». Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922) περίπου 20.000 πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην Πιερία. Από τα βορειοανατολικά του Πλαταμώνα, οι Έλληνες της Διασποράς κατάφεραν να ξαναχτίσουν μια νέα ζωή, με πολλές δυσκολίες. Τα ονόματα των πατρίδων τους δόθηκαν στους οικισμούς στους οποίους εγκαταστάθηκαν, όπως η Νέα Αγαθούπολη, Νέα Έφεσος, Νεοκαισάρεια κλπ.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ:
Δραγούμη 1 και Ειρήνης
Κυριακή 19:00 – 22:00
Τηλ. 6970-881184

Τ. Ο. Καβάλας: ομιλία για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 το απόγευμα, στα γραφεία της Τ. Ο. Καβάλας, παρουσία πολλών φίλων και υποστηρικτών του Κινήματος, η προγραμματισμένη ομιλία του Γραμματέως της Τοπικής μας, συναγωνιστή Δημητρίου Βογιατζή, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Θέμα στην ομιλία του συναγωνιστή αποτέλεσε ο μονότονος πόλεμος λάσπης και συκοφαντίας που εξαπέλυσαν τα ΜΜ«Ε» του καθεστώτος ενάντια στην Χρυσή Αυγή, με την μεροληψία και την κακεντρέχεια των δημοσιογράφων χωρίς προηγούμενο. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο περίφημο πόρισμα βουρλιώτη, το οποίο κατ’ ουσίαν αποτελεί πιστό αντίγραφο των «καταγγελιών» του ανθέλληνα δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, διαβάζοντας ορισμένα σημεία από τα δύο κείμενα που πιστοποιούν την ομοιότητα.

ΚΑΒΑΛΑ:
Δαγκλή 10, 5ος όροφος
Τρίτη και Σάββατο: 18.30-21.30
Τηλ. 6931 087003, 2510 220706

Τ. Ο. Αλεξανδρούπολης: ομιλία για την κατασυκοφάντηση και την λάσπη που εξαπέλυσαν ΜΜΕ και συγκυβέρνηση κατά της Χρυσής Αυγής

Με απόλυτη επιτυχία και ενώπιον πλήθους συναγωνιστών, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 το απόγευμα, στα γραφεία της Τ. Ο. Αλεξανδρούπολης, η προγραμματισμένη ομιλία του Γραμματέως της Τοπικής μας, συναγωνιστή Χρήστου Κιτσόπουλου, με θέμα την κατασυκοφάντηση και την λάσπη που εξαπέλυσαν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και τον πόλεμο της συγκυβέρνησης του μνημονίου κατά της Χρυσής Αυγής.

Την ομιλία του ξεκίνησε ο συναγωνιστής Κιτσόπουλος διαβάζοντας την επιστολή του συναγωνιστή και Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, όπου βρίσκεται κρατούμενος «στα κελιά της τιμής» διωκόμενος στην ουσία για τα πολιτικά του φρονήματα, όπως και ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, συναγωνιστής Ν.Γ. Μιχαλολιάκος και ο συναγωνιστής και Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Κατόπιν αναφέρθηκε αναλυτικά τα γεγονότα που οδήγησαν την Πατρίδα μας στη σημερινή οικονομική κρίση. Η οικονομική κρίση όμως, είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Πίσω από αυτήν ευρίσκεται μία κατάπτωση των Αξιών, μια πρωτοφανής πολιτιστική παρακμή, μία χρεοκοπία πολιτική, ευρίσκεται η παρακμή ενός ολόκληρου Έθνους, του Μεγάλου Έθνους των Ελλήνων. Για όλα αυτά είναι υπεύθυνες οι κυβερνήσεις που βρίσκονταν στην εξουσία όλα αυτά τα χρόνια. Όλα τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου, χωρίς καμμία εξαίρεση πολεμούν την Χρυσή Αυγή. Η άνοδος του Κινήματός μας δημιούργησε πανικό στο αμαρτωλό καθεστώς. Η σταθερή θέση μας ενάντια στο Μνημόνιο της υποταγής και της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, η πίστη μας σε ένα Εθνικό Κράτος και το γεγονός ότι δεν έχουμε υποταχθεί στα μεγάλα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων, τους προκαλεί τρόμο. Έτσι, αυτοί που έφεραν 3.000.000 λαθρομετανάστες στην πατρίδα μας, τρία μνημόνια, 4.000 και πλέον αυτόχειρες, 2.000.000 ανέργους, φτώχεια και δυστυχία, εκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του Εθνικού μας πλούτου είναι αυτοί οι ίδιοι που θέλουν να εξοντώσουν την μοναδική ελπίδα αυτού του τόπου, τον τελευταίο φάρο αντίστασης για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ:
Μαζαράκη 34 -1ος όροφος
Τετάρτη 19.00 – 22.00
Τηλ. 6947 179504, 25510 53353

Κατάμεστα για άλλη μια φορά τα γραφεία της Τ.Ο. Σερρών

Για άλλη μια φορά, δεκάδες Συναγωνιστές προσήλθαν στα γραφεία της Τ.Ο. Σερρών για να ενημερωθούν για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Ανάμεσα τους, για άλλη μια φορά από τότε που ξεκίνησε η καθεστωτική σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής, υπήρξαν και νέα πρόσωπα αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ο κόσμος πλέον δεν πιστεύει τα ψέμματα του «αντισυνταγματικού τόξου». Τον λόγο έλαβε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Σερρών, Συναγωνιστής Νικήτας Σιώης, ο οποίος ανέλυσε ενδελεχώς στους παριστάμενους τις τελευταίες εξελίξεις, κάνοντας ειδική μνεία στο υποτιθέμενο οπλοστάσιο που ψάχνουν οι «Κλουζώ» του Δένδια καθώς και στις επόμενες κινήσεις του Κινήματος. Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε το υψηλό ηθικό όλων των παριστάμενων, οι οποίοι παρά τις παράνομες διώξεις και την καθεστωτική τρομοκρατία παραμένουν πιστοί στις αρχές του Λαϊκού Εθνικισμού.

Χρυσή Αυγή – Τ.Ο. Σερρών, Ραιδεστού 1, 1ος όροφος,
Ώρες κοινού: Δευτέρα 19:30 – 21:30
Τηλέφωνο: 6938 721350

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-serres-dutikh-attikh-alejandroupolh-pieria-kabala#ixzz2iF9B0R1X

Comments Off on Δραστηριότητες Τοπικών: Σέρρες, Δυτική Αττική, Αλεξανδρούπολη, Πιερία, Καβάλα

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Comments are closed.