Εις ώτα μη ακουόντων: Κραυγή αγωνίας από τους τοπικούς φορείς του Κιλκίς για το χάος της Ειδομένης

Εις ώτα μη ακουόντων: Κραυγή αγωνίας από τους τοπικούς φορείς του Κιλκίς για το χάος της Ειδομένης

Κοινή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τα κοινοβουλευτικά κόμματα και κάθε αρμόδιο απέστειλαν οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης του Κιλκίς,  ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης και οι δήμαρχοι Δημήτρης Σισμανίδης (Κιλκίς) και Χρήστος Γκουντενούδης (Παιονίας).

Η κατάσταση στην Ειδομένη με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες είναι χαώδης και ανεξέλεγκτη και ζητούν άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Παραθέτουμε αυτούσια την κραυγή αγωνίας των τοπικών φορέων:

“Κύριε Πρωθυπουργέ,

Από την τελευταία επιστολή μας για την κατάσταση στον νομό, λόγω  του προσφυγικού- μεταναστευτικού, μέχρι σήμερα η μόνη διαπίστωση είναι η σοβαρή επιδείνωση όλων των δεικτών. Σήμερα στον νομό Κιλκίς βρίσκονται οι μισοί από τους πρόσφυγες μετανάστες, που έχουν εισέλθει νομίμως ή παρανόμως στη χώρα μας. Στους δύο οργανωμένους χώρους φιλοξενίας σε Χέρσο και Ν. Καβάλα, φιλοξενούνται συνολικά περί τις 7-8 χιλιάδες πρόσφυγες-μετανάστες. Στον ανεξέλεγκτο καταυλισμό της Ειδομένης ο αριθμός των διαμενόντων δεν υποχωρεί κάτω από τις 12 χιλιάδες, με τις εικόνες της εκτός ορίων εξαθλίωσης να κάνουν το γύρο του κόσμου.

Συνολικά στο νομό Κιλκίς παραμένουν 20.000 πρόσφυγες, οι μισοί απ΄ όσους βρίσκονται στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η περιοχή μας να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καταυλισμό προσφύγων αφημένων μέσα σε σκηνές.

Οι Κιλκισιώτες πολίτες, αλλά κυρίως οι Δομές του Νομού, έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όριά τους. Δεν διαθέτουν πλέον ούτε τα υλικά, αλλά ούτε και τα ψυχικά αποθέματα για περαιτέρω προσπάθεια και προσφορά. Πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο, απαιτούνται κάποια άμεσα μέτρα με κοινό παρονομαστή την, επιτέλους, εμφανή και έμπρακτη παρουσία του επίσημου Κράτους.

Οι αιφνιδιαστικές και σύντομες επισκέψεις του κ. Μουζάλα στην περιοχή μας, δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε.

Απαιτείται επομένως:

-Η άμεση εκκένωση του ανεξέλεγκτου καταυλισμού της Ειδομένης και η παράλληλη απαγόρευση προσέγγισης προσφύγων- μεταναστών στην περιοχή της μεθορίου.
-Η αποσυμφόρηση των κέντρων προσωρινής διαμονής του Χέρσου και της Ν. Καβάλας, αφού οι περιοχές αυτές σε λίγο θα αδυνατούν να διαχειριστούν τέτοια αριθμητικά μεγέθη.
-Η δίκαιη και ισομερής κατανομή των προσφύγων σε κέντρα μετεγκατάστασης σε όλες τις περιοχές της χώρας, πλην Θράκης και νησιών του Αιγαίου.
-Η άμεση κήρυξη του νομού Κιλκίς σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης, με όλα τα εξ΄ αυτής προερχόμενα άμεσα ευεργετήματα για την περιοχή μας. Σε πρώτη προτεραιότητα θα έπρεπε να τεθεί η αποφασιστική στήριξη και ενίσχυση των Υγειονομικών Δομών του Νομού, οι οποίες δέχονται ασύμμετρη επιβάρυνση.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Είναι σαφές ότι τα παραπάνω δεν συνιστούν εξωπραγματικές απαιτήσεις βασιζόμενες στα έκτακτα γεγονότα. Είναι προϊόν του αισθήματος αδικίας που κυριαρχεί στους συμπολίτες μας, από την αφόρητη πλέον ταλαιπωρία τους σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Ζητούμε την εμπέδωση του αισθήματος δικαίου με την διαβεβαίωση ότι σε τέτοια περίπτωση θα είμαστε και πάλι στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος και της προσφοράς”.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eis-wta-mh-akouontwn-kraugh-agwnias-apo-tous-topikous-foreis-tou-kilkis-gia#ixzz435Su3rAM

Comments Off on Εις ώτα μη ακουόντων: Κραυγή αγωνίας από τους τοπικούς φορείς του Κιλκίς για το χάος της Ειδομένης

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.