Ελεύθερο το δεξί χέρι του Τζέφρυ που χάρισε σε ΜΚΟ 2,3 εκατ. ευρώ!

Ελεύθερο το δεξί χέρι του Τζέφρυ που χάρισε σε ΜΚΟ 2,3 εκατ. ευρώ!

Εάν επρόκειτο για στέλεχος της Χρυσής Αυγής, να είστε βέβαιοι πως όλοι οι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί τσαρλατάνοι θα πανηγύριζαν για την ανακάλυψη του μαύρου χρήματος, το οποίο και αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη προκειμένου να πιστοποιηθεί ο χαρακτήρας της εγκληματικής οργάνωσης.

Όταν όμως πρόκειται για τον Άλεξ Ρόντος, γενικό διευθυντή της υπηρεσίας διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού Τζέφρυ Παπανδρέου, τότε το σύστημα διαπλοκής σιωπά, η δε «ανεξάρτητη» δικαστική εξουσία επιτρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ!

Στην 4η ειδική ανακρίτρια Δήμητρα Αυγουστοπούλου, κατέθεσε ο Άλεξ Ρόντος, κατηγορούμενος για ψευδή βεβαίωση, απιστία και απάτη, για την υπόθεση της ΜΚΟ υπό την ονομασία «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης». Ως γενικός διευθυντής της υπηρεσίας διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας του υπουργείου των Εξωτερικών, ο Ρόντος υπέγραψε κατά το χρονικό διάστημα από 10/7/2002 ως 24/1/2003 δικαιολογητικά εγκρίνοντας την χρηματοδότηση της ΜΚΟ για την υλοποίηση προγραμμάτων αποναρκοθέτησης στη Βοσνία και το Λίβανο, συνολικού ύψους 2,3 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό ποσό το οποίο δόθηκε από τα κονδύλια του ΥΠΕΞ προς την συγκεκριμένη ΜΚΟ, αγγίζει τα 9 εκατομμύρια ευρώ, για τα οποία βεβαίως, δεν υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα.

Κατά την απολογία του, ο στενός σύμβουλος του Τζέφρυ Παπανδρέου υποστήριξε τα εξής: «ο ρόλος μου ήταν πολιτικός και αφορούσε τη συνεργασία μου με τους αντίστοιχους διεθνείς φορείς και οργανισμούς ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την ανάληψη των υποχρεώσεων της χώρας μας για την παροχή βοήθειας σε αναπτυσσόμενες και υπό μετάβαση χώρες μετά την ένταξη της Ελλάδος ως κράτος μέλος του ΟΟΣΑ, λόγω της μεγάλης εμπειρίας μου σε θέματα διεθνούς διπλωματίας και άσκησης εξωτερικής πολιτικής». Επιπλέον ισχυρίζεται ότι μόνο δυο από τις βεβαιώσεις έγκρισης κονδυλίων χρηματοδότησης είναι υπογεγραμμένες από τον ίδιο, επιρρίπτοντας προφανώς ευθύνες σε συνεργάτες του και στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.

Η «ανεξάρτητη» δικαστική εξουσία υπήρξε «αμείλικτη» για το όργιο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, χρημάτων δηλαδή των Ελλήνων φορολογούμενων: ελεύθερος ο κύριος Ρόντος, με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ!

Σε εκείνους τους αδαείς οι οποίοι προσδοκούσαν να πέσει βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης, υπενθυμίζουμε πως ο Άλεξ Ρόντος δεν ήταν Χρυσαυγίτης. Επιπλέον να επισημάνουμε πως «έπιασαν τόπο» οι παραινέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την ηγεσία της δικαστικής εξουσίας, με την προτροπή «να λαμβάνονται γρήγορες και δίκαιες δικαστικές αποφάσεις». Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μια ακόμη μεγάλη νίκη της «δημοκρατίας» και απόδειξη πως η Χρυσή Αυγή αποτελεί πραγματικά την μοναδική απειλή γι’ αυτόν τον «αγγελικά πλασμένο» κόσμο της Χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά.

Ευάγγελος Καρακώστας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/eleuthero-to-deji-cheri-tou-tzefru-pou-charise-se-mko-23-ekat.-eurw#ixzz3D7T89MGh

1 Comment

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

One Response to Ελεύθερο το δεξί χέρι του Τζέφρυ που χάρισε σε ΜΚΟ 2,3 εκατ. ευρώ!

 1. Τελικά αυτό το δεξί χέρι του ΓΑΠ …σκέτη υπερδύναμη !!

  Ολες αυτές τις δεκαετίες…….. τι ωραία πράγματα μπορούσε να φτιάξει αυτός ο Σοσιαλισμός, ο προμπομπός της Παγκοσμιοποίησης μήτηρ της Συναρχίας του Κούντενχοφ Καλέργκι και της πετυχημένης σταδιοδρομιας του Μιτεράν. !! ??

  Ποίος όμως ειναι ο πραγματικός ρόλος των πολυεθνικών και ΜΚΟ ?

  Η τεχνιέντως υπαναχώρηση της κρατικής εξουσίας έχει προσφέρει πολλές ευκαιρίες ανάληψης πολιτικού ρόλου στον επιχειρηματικό τομέα.

  Οι εκάστοτε “πολιτικοί σοφοί” Οραματίζονταν οτι με την περιστολή των κοινωνικών δαπανών των κρατών …….θα εξαρτιόταν απο τους επιχειρηματικούς ηγέτες και τις εταιρίες τους η επέκταση της συμμετοχής στον δήθεν μη κερδοσκοπικό τομέα.

  Συνεπώς τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει σε πολλά μηκη και πλάτη της γης ….μια τάση προς αυτή τη δήθεν δημοκρατία και τις οικονομίες της αγοράς.

  Τούτο εχει οδηγήσει στη μείωση εξασθένιση του ρόλου του κράτους, γεγονός το οποίο ο επιχειρηματικός κόσμος τείνει να βλέπει θετικά.

  Απο την άλλη, όμως, κάποιος “λογικά” θα πρέπει να “αναλάβει” τη θέση της κυβέρνησης και οι επιχειρήσεις φαίνονται ως λογικές οντότητες να το κάνουν αυτό.

  Εξ’άλλου μια σχετική επιχειρηματική υποστήριξη για εξέυρεση λύσεων των πολλαπλών προβλημάτων που σχετίζονται με τον διεθνή χώρο μπορεί να ενεργοποιήσει επιπλέον και την ανάμειξη του ΟΗΕ.

  Υποστηρίζουν λοιπόν ότι κάθε μείζον Ιδρυμα – ΜΚΟ….οφείλει να έχει μια διεθνή διάσταση σε ενα συγκεκριμένο πρόγραμμα. ……..Και ισχυρίζονται αυτοί οι παγκοσμιοποιητές ότι ………σε μια περίοδο πλανητικού περιβαλλοντικού κινδύνου….παγκόσμιων διαδικτυακών επικοινωνιών – διηπειρωτικών πυραύλων….μιας παγκόσμιας Οικονομίας, καθώς και μιας διεθνούς αγοράς ιδεών – τεχνών και πολιτικών τάσεων, απλά δεν υπάρχει δικαιολογία για οτιδήποτε το αντίθετο.

  Ετσι λοιπόν οι NGO = ΜΚΟ μέσα απο την απαράμιλλη δυνατότητα καταστρατήγησης της κανονικής διπλωματικής διαδικασίας…..ισχυριζόμενες ότι εκπροσωπούν την “κοινωνία των πολιτών”….έχουν αποδειχτεί όργανα που….σε γενικές γραμμές, δίχως να δίνουν την ελάχιστη δημόσια αναφορά, ειναι ατυχώς πολύ αποτελεσματικά τόσο στη διάβρωση της εθνικής κυριαρχίας…όσο και στο κτίσιμο της….. παγκόσμιας διακυβέρνησης. { Global governance, κατα ΓΑΠ }.

  Οπως έχουν παρατηρήσει αρκετοί αναλυτές, οι ΜΚΟ είναι η εμπροσθοφυλακή μιας “νέας διπλωματίας”….που σίγουρα αντιλαμβανόμαστε ότι απαξιώνει την εθνική κυριαρχία για χάρη των πολυμερών συμφωνιών…..στις οποίες οι ομάδες συμφερόντων αναζητούν να επιτύχουν σε διεθνές επίπεδο ότι δεν μπορούν να επιτύχουν σε εθνικό ( Σόρος – ΕΛΙΑΜΕΠ )

  Αρκετοί ειναι όμως αυτοί που “επαναστατούν” και προειδοποιούν ότι η προσέγγιση…ΜΚΟ εμπεριέχει την υπονόμευση των συστημάτων λήψης αποφάσεων που βασίζονται στο Σύνταγμα και τη λαική κυριαρχία….προς όφελος ενός συστήματος που τοποθετεί συμφέροντα ( είτε ΜΚΟ, είτε επιχειρηματικά) ως νόμιμους εταίρους….μαζί με τις εκλεγμένες απο τον λαό κυβερνήσεις !!

  βιβλ.Μάικλ Κοσουντόφσκι καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπ. της Οτάβα…..”The Globalization of Poverty and the New World Order”.
  http://www.globalresearch.ca

  Πολύκαρπος