Ελεύθερο το ζεύγος Γριβέα για τα επισφαλή δάνεια των 17 εκατ. ευρώ – Αφού δεν ήταν Χρυσαυγίτες…

Ελεύθερο το ζεύγος Γριβέα για τα επισφαλή δάνεια των 17 εκατ. ευρώ - Αφού δεν ήταν Χρυσαυγίτες...

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθησαν ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα μετά την απολογία τους στον ανακριτή, με έγγραφο υπόμνημα, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 17.000.000 ευρώ που έλαβαν από το ταχυδρομικό ταμιευτήριο.

Προφανώς ο ανακριτής έκρινε ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής, ενώ οι ίδιοι διαμένουν στο εξωτερικό και η έκδοσή τους διήρκησε πάνω από 6 μήνες. Μάλιστα είχαν προσπαθήσει με νομικά τερτίπια να μπλοκάρουν την έκδοσή τους στην Ελλάδα.

Σε βάρος του Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους να έλαβαν δανειοδοτήσεις από το ΤΤ επί προεδρίας του κατηγορούμενου Αγγ. Φιλιππίδη, χωρίς, κατά την κρίση της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου που ερεύνησε την υπόθεση των επισφαλών δανείων, να εξασφαλίζεται η Τράπεζα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, το ζεύγος Γριβέα έλαβε τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009, συνολικό ποσό 17 εκατ. ευρώ για τη νεοσύστατη, όπως τονίζει η κ. Παπανδρέου, εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών. Η εν λόγω εταιρεία είχε αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων, κυρίως ιατρικού αντικειμένου. Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν αμέσως, χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις, καθώς, όπως τονίζει η εισαγγελέας, η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους, με δυσκολία έφτανε τα 3 εκατ. ευρώ.

Κατά τη δικογραφία το μεγαλύτερο μέρος των δανείων, ποσό δηλαδή περίπου 15 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκε από τους δύο συζύγους και βασικούς μετόχους της δανειολήπτριας εταιρίας και δαπανήθηκε για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν αρνητική θέση.

Επιπλέον όπως καταλογίζεται από την εισαγγελέα, το ΤΤ συνέστησε την εταιρεία, Postbank Green Institute από κοινού με την C&C International με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ. Μάλιστα η C&C κατέβαλε το ποσοστό της μέσω δανεισμού από την τράπεζα ενώ η νέα εταιρεία έλαβε δάνειο από το ΤΤ ποσού 2.500.000 ευρώ τον Οκτώβριο του 2010.

Σύμφωνα με στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας τα χρήματα του δανείου, μέσω τιμολογήσεων για διαφημιστικές προβολές ή συνέδρια κ.α, φαίνεται να διατέθηκαν σε άλλες εταιρείες του ζεύγους

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/eleuthero-to-zeugos-gribea-gia-ta-episfalh-daneia-twn-17-ekat.-eurw-den-hta#ixzz3E2l2qhpw

Comments Off on Ελεύθερο το ζεύγος Γριβέα για τα επισφαλή δάνεια των 17 εκατ. ευρώ – Αφού δεν ήταν Χρυσαυγίτες…

Filed under ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.