Εμπρός για μια νέα ΕΡΤ Σοσιαληστ(ρ)ική…

Εμπρός για μια νέα ΕΡΤ Σοσιαληστ(ρ)ική…

Γράφει ο Δημήτρης Κουκούτσης

Πολλοί φίλοι με ρωτούν ποιά είναι η θέση μας για τις εξελίξεις στην δημόσια τηλεόραση και το πως βλέπουμε τις νέες εξαγγελίες τη κυβέρνησης. Η αλήθεια είναι ότι εμείς είχαμε ξεκαθαρίσει στο κοινοβούλιο ότι με το κλείσιμο ή το άνοιγμα της ΕΡΤ δεν υπάρχει για εμάς ούτε έλλειμμα ούτε περίσσευμα δημοκρατίας.

Με ομιλία μου μάλιστα στην βουλή αιτιολόγησα την θέση μας λέγοντας ότι από την στιγμή που η κρατική τηλεόραση φέρεται σε ένα πολιτικό κόμμα μισού εκατομμυρίου Ελλήνων σαν να μην υπάρχει ποιός ο λόγος να μην φερθούμε ανταποδοτικά; Άλλωστε όλοι οι Έλληνες γνώριζαν το φαγοπότι, τους παχυλούς μισθούς, τις αργομισθίες και τις συμβάσεις. Να μη παραλείψουμε όμως να αναφέρουμε ότι από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό ενός κομματιού εργαζομένων κυρίως τεχνικών και συμβασιούχων που έπαιρναν ψίχουλα.

Η κυβέρνηση λοιπόν των ΣΑΝΕΛ εξήγγειλε τα νέα μέτρα για την ΕΡΤ τα οποία πάνω-κάτω είναι τα εξής: «Προβλέπεται η επιστροφή στην εργασία των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013 που το επιθυμούν. Διασφαλίζεται η λειτουργία της ΕΡΤ πάνω σε θεμέλιο δημοκρατίας με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου ενημερωτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού προγράμματος. Δεν δημιουργείται δημοσιονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και συνεπώς δεν καθίσταται αντικείμενο της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης. Αντίθετα την τροφοδοτεί με το επιχείρημα της ουσιαστικής ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης και της καλής νομοθέτησης.

Η ντροπή ΔΤ- ΝΕΡΙΤ εξέθεσε τη χώρα διεθνώς. Τα όσα σχολιάζονται και φημολογούνται αποτελούν μέρος της γενικότερης προσπάθειας διαστρέβλωσης του κυβερνητικού έργου, κυρίως όσων επιθυμούν, με προσωπική ιδιοτέλεια, να παραμένουν εραστές του ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ που η κοινωνία τελικά ουδέποτε εμπιστεύθηκε. Το ίδιο το σχέδιο Νόμου θα δώσει την απάντηση της αλήθειας σε όσους συνεχίζουν να μετατρέπουν τον δημόσιο διάλογο σε πολιτικά άναρθρη σπέκουλα.

Ρυθμίζεται επαρκώς το νέο εργασιακό πλαίσιο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις επίλυσης των δικαστηριακών εκκρεμοτήτων, με σεβασμό στον πολύμηνο αγώνα των απολυμένων, ταυτόχρονα όμως χωρίς ρεβανσισμούς προς τους εργαζόμενους που νομίμως εργάζονται στον σημερινό φορέα. Δημιουργείται το αναγκαίο πλαίσιο επίλυσης των ζητημάτων διαδοχής, αλλά και ελέγχου των οικονομικών στοιχείων και πεπραγμένων με σκοπό την εύρυθμη και ταυτόχρονα εξορθολογισμένη λειτουργία της ΕΡΤ.

Προβλέπεται ένα απαραίτητο ετήσιο πλαίσιο ανασυγκρότησης κατά τη διάρκεια του οποίου θα επιλυθούν συνολικώς τα ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας, οργάνωσης του προσωπικού και εκπομπής του προγράμματος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μετάβαση στη νέα εποχή της πραγματικά ανεξάρτητης και πολυφωνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να την καταστήσει ξανά εργαλείο πολιτικής βούλησης ή θύμα στον βωμό σκοπιμοτήτων.»

Μεγαλοστομίες περί ανεξάρτητης και πολυφωνικής ραδιοτηλεόρασης, χωρίς σκοπιμότητες. Παρακάτω όμως έρχεται το “τούβλο”

Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, Νίκος Παππάς, δήλωσε ότι για την επαναλειτουργία θα απαιτηθεί μικρή αύξηση του ανταποδοτικού τέλους μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Δύσμοιρε φορολογούμενε πάλι εσύ θα πληρώσεις τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τα συμβόλαια «των Αρβανίτηδων», «των Σπύρων» και όλων των άλλων… στην υγειά μας βρε παιδιά!!! 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/empros-gia-mia-nea-ert-sosialhstrikh#ixzz3TGWgQ9vo

Comments Off on Εμπρός για μια νέα ΕΡΤ Σοσιαληστ(ρ)ική…

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.