Εξέγερση λαθρομεταναστών στη Σάμο: Έφυγαν από το “hot spot”, έβγαλαν μαχαίρια και επικράτησε χάος στην πόλη!

Εξέγερση λαθρομεταναστών στη Σάμο: Έφυγαν από το “hot spot”, έβγαλαν μαχαίρια και επικράτησε χάος στην πόλη!

Ολοένα και χειροτερεύει η κατάσταση με το χάος που επικρατεί τόσο στον Πειραιά και την Ειδομένη όσο και στα νησιά του Αιγαίου όπου ο αριθμός των λαθρομεταναστών συνεχώς μεγαλώνει. Η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά με τους «πρόσφυγες» και τους λαθρομετανάστες μοιάζει πλέον σαν ένα καζάνι που βράζει. Αυτή την φορά την σκυτάλη των επεισοδίων πήρε η Σάμος, στην οποία γύρω στις 12.45 χθες το μεσημέρι, περίπου 560 λαθρομετανάστες που βρίσκονται μέσα στο hot spot, με την υποκίνηση διαφόρων ομάδων και ατόμων που λειτουργούν ανεξέλεγκτα, άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα.

Οι μόλις δύο αστυνομικοί που φυλούσαν την συγκεκριμένη εγκατάσταση, μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγουν τα πράγματα και με την σωματική τους ακεραιότητα να βρίσκεται σε κίνδυνο προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όμως οι λαθρομετανάστες επέμεναν να ανοίξουν οι πόρτες για να φύγουν, ενώ παράλληλα έδιωξαν και την εταιρεία που φρόντιζε για την σίτισή τους, καθώς αρνήθηκαν το φαγητό. Καθώς η κατάσταση δεν φαινόταν να ηρεμεί, άνδρες της αστυνομίας, του λιμενικού, της Frontex και διακριτικά του στρατού, έφτασαν στην περιοχή προκειμένου κατ’ αρχήν να προσπαθήσουν να τους μεταπείσουν.

Όμως καθώς περνούσε η ώρα τα αίματα άναβαν περισσότερο, με αποτέλεσμα οι λαθρομετανάστες να  αρχίσουν να απειλούν με μαχαίρια και σπασμένα γυαλιά. Ενώ την ίδια ώρα προσπαθούσαν να ρίξουν την κεντρική είσοδο, όταν άλλοι άρχισαν να δραπετεύουν από την αφύλακτη πλευρά της περίφραξης.

Μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξουν θύματα, αφού στο σημείο βρίσκονται και πολλά παιδιά, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να ανοίξουν την κεντρική πύλη. Η κατάσταση που επικράτησε από εκείνο το σημείο και μετά ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική, καθώς δημιουργήθηκαν σκηνές χάους με πάνω από 250 άτομα «πρόσφυγες» και λαθρομετανάστες να ξεχυθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας του νησιού, φθάνοντας -με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων- και στην παραλιακή οδό.

Το… γιουρούσι των εξαγριωμένων λαθρομεταναστών, όπως ήταν φυσικό, αναστάτωσε τους κατοίκους της πόλης, σκορπώντας την αγωνία και τον τρόμο, καθώς όπως περιγράφουν πολλοί, οι διαθέσεις τους ήταν αρκετά άγριες.

Μετά από αρκετές προσπάθειες των δυνάμεων της τάξης, οι λαθρομετανάστες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι απέναντι από την αστυνομική διεύθυνση Σάμου, όπου έγιναν διαπραγματεύσεις για να επιστρέψουν πίσω στο κέντρο φιλοξενίας. Πάντως η πρόθεσή τους μέχρι αργά το απόγευμα ήταν να κατευθυνθούν προς το λιμάνι Μαλαγαρίου, έχοντας την ελπίδα ότι θα περάσει κάποιο πλοίο να τους παραλάβει.

Η όλη εικόνα μόνο «φιλήσυχους πρόσφυγες» δεν δείχνει, καθώς πλέον κραδαίνουν και μαχαίρια. Η αστυνομία είναι ανίκανη να ελέγξει την κατάσταση και στη Σάμο, αφού – όπως φαίνεται –  οι δυνατότητές της εξαντλούνται στο να ξυλοφορτώνει κατοίκους που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και τους κινδύνους που διατρέχουν, όπως έγινε πριν λίγες ημέρες στη Χίο. Ας ελπίσουμε να μην εκτραχυνθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση, αλλά από το τι ελπίζουμε μέχρι το τι μπορεί να συμβεί υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Οι ηθικοί αυτουργοί της άθλιας κατάστασης που επικρατεί σ΄όλα τα σημεία που βρίσκονται λαθρομετανάστες είναι εκτός της κυβέρνησης και οι διάφοροι «αλληλέγγυοι» και «αντιρατσιστές», που φροντίζουν να προκαλούν το Πανελλήνιο με τις εκ του ασφαλούς «ακτιβιστικές» ενέργειές τους, οι οποίες είναι ολοφάνερο ότι έχουν την πλήρη κρατική – κυβερνητική κάλυψη. Εάν δεν μπορούν να κάνουν χωρίς τους λαθρομετανάστες ας… απελαθούν κι αυτοί μαζί τους, για να πάψουν επιτέλους να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με τις εκτός τόπου και χρόνου παρεμβάσεις τους, οι οποίες δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ejegersh-lathrometanastwn-sth-samo.-ebgalan-machairia-kai-epikrathse-chaos#ixzz45FAYd7ok

Comments Off on Εξέγερση λαθρομεταναστών στη Σάμο: Έφυγαν από το “hot spot”, έβγαλαν μαχαίρια και επικράτησε χάος στην πόλη!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.