Εξοργισμένη η Ρεπούση από τις εικόνες των Ηρώων και τους αγιασμούς στα σχολεία

Εξοργισμένη η Ρεπούση από τις εικόνες των Ηρώων και τους αγιασμούς στα σχολεία

Tην έντονη δυσαρέσκειά της κατά της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία τα θρησκευτικά πρέπει να «αποβλέπουν στην ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των ορθόδοξων μαθητών», του σχολικού αγιασμού, αλλά και των εικόνων ηρώων του 1821 που κοσμούν τους τοίχους των σχολείων, εξέφρασε η πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Ρεπούση, με ανάρτησή της στο Facebook.

Η γνωστή εθνομηδενίστρια με την θεωρία του «συνωστισμού» των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, έβγαλε όλα της τα ανθελληνικά απωθημένα σε λίγες λέξεις, χαρακτηρίζοντας το ελληνικό κράτος ως «Φονταμενταλιστικό». Ακολουθεί το περιεχόμενο της ανάρτησης:

«Εξοργίζομαι αλλά δεν απορώ με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά. Είμαστε ένα δυτικού τύπου φονταμενταλιστικό κράτος. Το πρώτο πράγμα που κάνουν τα παιδάκια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ο αγιασμός. Όλοι οι υπουργοί παιδείας ξεκινούν τη χρονιά παρευρισκόμενοι σε αγιασμό. ΝΥΝ και πρώην. Ανεξαιρέτως. Τελειώνει ο αγιασμός και ξεκινά η σχολική χρονιά. Σε καθημερινή βάση η πρωινή προσευχή. Προς επίρρωση, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός. Αυτός νομίζω σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση. Θα σας γελάσω. Για να μην ξεχνιέται το παιδί σε τί είδους σχολείο πηγαίνει, οι τοίχοι της τάξης στολισμένοι με εικόνες Αγίων και ήρωες του 21. Τα θρησκευτικά καπάκι που λένε».

Εξοργισμένη λοιπόν, η Μαρία Ρεπούση με τους αγιασμούς στα σχολεία και τις εικόνες των Αγίων και των Ηρώων της Επανάστασης του 1821. Δεν μας κάνει καμία εντύπωση, μόνο κάποιος που μισεί την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, έχει τέτοιου είδους προβλήματα.

Πάντως, εις ό,τι αφορά τον υπερβολικό – για ένα κράτος που πολεμάει την Ελληνικότητα – χαρακτηρισμό του «φονταμενταλισμού» να παρατηρήσουμε ότι εάν η Ρεπούση θέλει οπωσδήποτε να πάρει μια αληθινή γεύση «φονταμενταλισμού», δεν έχει παρά να επισκεφθεί μουσουλμανικά κράτη. Μπορεί πάλι να της αρέσει και να μην επιστρέψει ποτέ στην Χριστιανική Ελλάδα. Δεν θα μας λείψει καθόλου!

Comments Off on Εξοργισμένη η Ρεπούση από τις εικόνες των Ηρώων και τους αγιασμούς στα σχολεία

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.