Επικοινωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κιέβου για προβοκάτσια στην Κριμαία

Επικοινωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κιέβου για προβοκάτσια στην Κριμαία

Οι Αμερικανοί και η παράνομη κυβέρνηση του Κιέβου όπως χαρακτηρίζεται από τη Μόσχα μεθοδεύουν προβοκάτσιες στην Κριμαία και σε άλλες περιοχές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας με στόχο να κατηγορηθεί η Ρωσία και να προκληθούν αναταραχές ανάλογες με αυτές του Κιέβου. Ήδη τα επεισόδια στο Ντόνετσκ με τον ένα νεκρό παραπέμπουν σε μία τέτοια κατάσταση. Οι Ρώσοι όμως είναι και αυτοί ενήμεροι.

Όπως αποκάλυψαν Ουκρανοί hackers που «έσπασαν» την αλληλογραφία μεταξύ Αμερικανών αξιωματούχων και στελεχών της κυβέρνησης του Κιέβου, οι προβοκάτσιες σχεδιάζονται για την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, όπου αναμένεται να αποφασισθεί η απόσχιση της Χερσονήσου και η προσάρτηση της στη Ρωσία.

Η  ομάδα η οποία αυτοαποκαλείται «Ουκρανοί ανώνυμοι» και είναι παράρτημα μια παγκόσμιας οργάνωσης των hackers, «έσπασε», όπως δηλώνει, τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία μερικών αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, καθώς και των πολιτικών τους φίλων στην Ουκρανία. Την είδηση έχει μεταδώσει και το τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία 24».

Αίσθηση προκαλεί η επιστολή του βοηθού στρατιωτικού ακολούθου των ΗΠΑ στην Ουκρανία Τζέισον Τρες στον Ουκρανό συνάδελφό του στο γενικό αρχηγείο του υπουργείου Αμύνης Ίγκορ Πρότσικ. Ο Αμερικανός επιτακτικά συμβουλεύει την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία οι ίδιοι οι Ουκρανοί, προσποιούμενοι Ρώσοι, να επιτεθούν στο ουκρανικό αεροδρόμιο της Μελιτόπολης.

Ιδού το απόσπασμα από την επιστολή αυτή: «Ίγκορ, τα γεγονότα στην Κριμαία εξελίσσονται πολύ γρήγορα. Ο φίλοι μας στη Ουάσιγκτον περιμένουν από το δίκτυό σας πιο δραστικές ενέργειες. Ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε το σχέδιο το οποίο έχουμε συζητήσει τις προάλλες. Ο στόχος σας: να διασφαλίσετε κωλύματα στους μεταφορικούς κόμβους της νοτιοανατολικής Ουκρανίας για να κατηγορήσετε για το λόγο αυτό τους γείτονές σας (τους Ρώσους). Η δράση αυτή θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για ενέργειες του πεντάγωνου και της εταιρίας. Μην χάνετε χρόνο, φίλε μου».

Την επιστολή υπογράφει ο «Τζέισον Τρες, αντισυνταγματάρχης του στρατού των ΗΠΑ, βοηθός του στρατιωτικού ακολούθου. Πρεσβεία των ΗΠΑ, Κίεβο». Ο Τζέισον Τρες εργαζόταν στην πρεσβεία των ΗΠΑ ακόμα στο Τατζικιστάν. Έπειτα την καριέρα του ο αξιωματούχος συνέχισε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο.

Ο δε συνομιλιτής του Ίγκορ Πρότσικ έχει σελίδα σε ένα από τα προγράμματα αμερικανικής κοινωνικής δικτύωσης και κατάρτισης. Η τελευταία θέση του ήταν στις Βρυξέλλες, στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το «σπασμένο» ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο, ο Πρότσικ με τη σειρά του αλληλογραφούσε με κάποιον Βασίλι Λαμπαϊτσούκ. Είναι αρκετά γνωστός σε στενούς κύκλους Ουκρανός εθνικιστής, ηγέτης του τμήματος της Τερνόπολης της πασίγνωστης «Δεξιάς παράταξης».

Με τη σειρά του ο Λαμπαϊτσούκ γράφει σε κάποιον Ολέγκ Κολιάρνι: «Ολέγκ, πρέπει επειγόντως να κάνουμε φασαρίες εξ ονόματος των «Μοσχοβίτων» (των Ρώσων) στο αεροδρόμιο της Μελιτόπολης. Πρέπει να το κάνουμε μέχρι τις 15 Μαρτίου. Ο ίδιος καταλαβαίνει το γιατί. Πρώτα από όλα, πρέπει να επικοινωνήσεις με τον Πάσα Ταρασένκο. Πρέπει να τον γνωρίζεις, είναι από την τοπική «Ελευθερία», κατέχει το θέμα. Σε σένα θα έρθουν 10-12 παιδιά από το Κέντρο. Είναι οι καλύτεροι μαχητές του «Τριζούμπ». Ο επικεφαλής εκεί είναι ο Μίσσα, πρέπει να γνωρίζεις επίσης.

Θα μάθεις από αυτόν τις λεπτομέρειες. Πρέπει να υποδεχτείς τους ανθρώπους και να τους εξασφαλίσεις όλα τα απαραίτητα. Να λειτουργείτε προσεκτικά. Να μιλάτε μόνο τα ρωσικά. Η 25η ταξιαρχία τώρα εκτελεί μαχητικές υποθέσεις, γι’ αυτό μην επιφέρετε μεγάλη ζημιά στα αεροπλάνα. Είναι πολλά άχρηστα εκεί, μπορείτε να τα κάνετε ό, τι θέλετε. Τα κατεστραμμένα αεροπλάνα θα σας δείξουν. Χρειάζεται να φαίνονται όλα σαν μια αληθινή επίθεση των γειτονικών (ρωσικών) ειδικών δυνάμεων».

Πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης ήδη έχουν στείλει τις επιστολές στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των Αμερικανών και Ουκρανών αξιωματούχων που ανέφεραν οι hackers. Απάντηση ήταν η σιωπή. Και όπως φαίνεται, ο server δεν επιστρέφει την επιστολή. Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις αυτές είναι πραγματικές, όπως και όλη η αλληλογραφία.

Για προβοκάτσια από τη «Δεξιά Παράταξη» παραμονές του δημοψηφίσματος στην Κριμαία έχει μιλήσει και ο επικεφαλής της κυβέρνησης Σεργκέι Αξιόνοφ, λέγοντας πώς κάτι τέτοιο θα το επιχειρήσουν Ουκρανοί με τις στολές Ρώσων στρατιωτών.

Όλα αυτά είναι σε γνώση της Μόσχας και φαίνεται πώς έχουν ληφθεί υπόψη. Αν γίνουν τότε είναι σχεδόν σίγουρη μία στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία, πιθανόν και σε άλλες περιοχές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Δεν πρόκειται το Κρεμλίνο να επιτρέψει να γίνει η Κριμαία Κίεβο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/hackers-espasan-e-mails-metaju-hpa-kai-kiebou-kai-apokaluptoun-schedia-prob#ixzz2vxeOLBNn

Comments Off on Επικοινωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κιέβου για προβοκάτσια στην Κριμαία

Filed under Διεθνή

Comments are closed.