ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ, ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Πως παραιτείται κάποιος που είναι φιλόδοξος, επιρρεπής στα μπράβο και στα ζήτω, ειδικά όταν έχει αναλάβει υφυπουργός, μόλις πριν καναδυό μήνες;

Το μυστήριο με την ξαφνική παραίτηση του Κώστα Κουκοδήμου από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας ξεδιαλύνουν σε άρθρο της χθεσινής τους έκδοσης τα“ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”, με μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί. Πίσω από τη σπουδή του κ. Κουκοδήμου να εγκαταλείψει το κυβερνητικό πόστο που του είχε ανατεθεί από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά , κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, κρύβεται μια έρευνα των οικονομικών Αρχών για πιθανές παράνομες ενδοκοινοτικές συναλλαγές, εικονικά παραστατικά και επιστροφές ΦΠΑ στην επιχείρηση εμπορίας και εισαγωγής αθλητικών ειδών “Top Sport” που διατηρεί ο πρώην υφυπουργός με τον επί πενταετία συνέταιρό του, Γ.Νιώπα, στο Αιγίνιο Πιερίας.
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν έφτασε στο γραφείο στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού η πληροφορία ότι στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είχαν εντοπίσει εδώ και καιρό πως η συγκεκριμένη εταιρεία ελέγχεται για πιθανές φορολογικές παραβάσεις, που μάλιστα απασχολούσαν και άλλες χώρες της Ε.Ε. Οι πληροφορίες μας από κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών λένε πως η διάδοχος του κ.Θεοχάρη, η κ.Κατερίνα Σαββαϊδου, ενημέρωσε και επίσημα το πρωθυπουργικό περιβάλλον για το θέμα.
Με την οσμή σκανδάλου λίγο πριν από τη ΔΕΘ στην ατμόσφαιρα , η οποία, φυσικά απειλούσε την εικόνα της κυβέρνησης , ο κ.Σαμαράς ζήτησε να κλείσει ήσυχα και χωρίς επιπλοκές το όλο ζήτημα, απαιτώντας επί της ουσίας την παραίτηση του υφυπουργού του, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα ο φορολογικός έλεγχος. Ακριβώς αυτό έπραξε ο κ.Κουκοδήμος, προτού το θέμα λάβει διαστάσεις και προκειμένου να διευκολύνει τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές. Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα με τη σειρά.
Ο κ. Κουκοδήμος είναι συνέταιρος εδώ και περίπου μία πενταετία με τον κ.Γ.Νιώπα , ισχυρό επιχειρηματία και αθλητικό παράγοντα της Πιερίας, και συνιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων Top Sport, με υποκαταστήματα σε Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Βέροια και Αιγίνιο. Ο κ. Νιώπας είναι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αιγινιακός, ομάδα στην οποία είχε ποσοστά μέχρι πέρσι και ο κ. Κουκοδήμος, τα οποία όμως μεταβίβασε, καθώς υπήρχε το βουλευτικό ασυμβίβαστο .Οι δυο τους , τα τελευταία δύο χρόνια ,αποφάσισαν να ασχοληθούν με την ομάδα, με απώτερο στόχο να την ανεβάσουν στα σαλόνια της Super League. Ο κ.Κουκοδήμος διατηρεί , επίσης εστιατόριο -cafe με την επωνυμία BISTRO 49 , που σύμφωνα με πολλούς ,θεωρείται επιτυχημένη επένδυση. Το ίδιο λένε οι πληροφορίες μας και για το κατάστημα με καλλυντικάBody Shop σε κεντρική συνοικία της Κατερίνης.
Με βάση τις πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η εταιρεία “Top Sports” ελέγχεται από το ΣΔΟΕ για περιπτώσεις επιστροφής ΦΠΑ που κατέλαβε το Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος αφορά στο γεγονός ότι από την συγκεκριμένη εταιρεία εξάγονταν αθλητικά είδη που δεν αντιστοιχούσαν στα μικρά καταστήματα και στις αποθήκες όπου θα έπρεπε να φυλάσσεται το εμπόρευμα. Η εν λόγω εταιρεία ελέγχεται καθώς φέρεται να εισήγαγε από την Κίνα αθλητικά προϊόντα, ενώ στη συνέχεια τα φορτία ακολουθούσαν τη διαδρομή Ιταλία-Αιγίνιο-Γερμανία, όπου τα παραλάμβανε άνθρωπος εμπιστοσύνης των δύο συνεταίρων, ονόματι Π. Καρέκλας, για λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρείας.
Ο κ. Καρέκλας, έπειτα, ως εισαγωγέας, τα διοχέτευε σε καταστήματα αθλητικών ειδών, ως προϊόντα Ευρωπαϊκής προέλευσης. Εδώ υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια, στην οποία στάθηκε το ΣΔΟΕ! Σύμφωνα με καταγγελίες υπήρξαν σημαντικές διαφορές στα τιμολόγια και στα δελτία αποστολής, με αποτέλεσμα το ελληνικό Δημόσιο, κατά τις πληροφορίες μας, να εξετάζει αν κάποια ποσά από επιστροφές ΦΠΑ που έλαβε η συγκεκριμένη εταιρεία δικαιολογούνταν ή όχι.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των “Π”, στην εταιρεία έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα, τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν σε έξι δόσεις, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα κληθεί να επιστρέψει χιλιάδες ευρώ από τον επιστραφέντα ΦΠΑ.
Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Κουκοδήμος, στη σύντομη θητεία του ως Υφυπουργού Παιδείας, ενίσχυσε το γραφείο του με επιπλέον προσωπικό από τη Γαλλία, αλλά και με αποσπάσεις 26 εκπαιδευτικών, που υπηρετούσαν σε Διεύθυνση του Υπουργείου στην εκλογική του περιφέρεια, την Πιερία, γεγονός που προκάλεσε συζητήσεις. Επίσης ο κ. Κουκοδήμος πρόλαβε να καλύψει, δημοσία δαπάνη φυσικά, τα έξοδα ενός τριήμερου ταξιδιού για εκπαιδευτές και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, ταξίδι που περιελάβανε και διαμονή στο υπερπολυτελές και πανάκριβο ξενοδοχείο “Mediterranean Village”.

Comments Off on ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ, ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.