ΗΠΑ: η εμπροσθοφυλακή της παρακμής! Διαβατήρια με ένδειξη «Χ» στην επιλογή του φύλου

Το ’πε προεκλογικά και το ’κανε μετεκλογικά ο Τζο Μπάιντεν! Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν επισήμως ότι παρέδωσαν το πρώτο διαβατήριο που φέρει την ένδειξη Χ στην επιλογή του φύλου, σε ένα άτομο το οποίο δηλώνει ότι δεν καλύπτεται από τους «παραδοσιακούς» χαρακτηρισμούς «άρρεν» και «θήλυ».
Όπως δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Νεντ Πράις: «Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε την επιλογή Χ για τα μεσοφυλικά άτομα  και ευρύτερα για όσους δεν αυτοπροσδιορίζονται με βάση τα κριτήρια φύλου τα οποία προτείνονταν μέχρι σήμερα».

Η… πολιτικά ορθή αυτή προσθήκη έγινε «στο πλαίσιο της προστασίας των δικαιωμάτων των σεξουαλικών μειονοτήτων» και όσοι ζητούν να εκδώσουν διαβατήριο από τις αρχές του 2022 θα μπορούν να κάνουν αυτήν την επιλογή.

Επισημαίνουμε, ότι από τον Ιούνιο, έχει δοθεί το δικαίωμα στους Αμερικανούς πολίτες να επιλέγουν οι ίδιοι το φύλο που θα αναγράφεται στο διαβατήριό τους, ενώ στο παρελθόν, όσοι ήθελαν να αναγράφεται φύλο διαφορετικό από εκείνο του πιστοποιητικού γέννησης, θα έπρεπε να καταθέσουν ιατρικό πιστοποιητικό.

Θα ακολουθήσουν βέβαια οι… μιμητές! Ήδη, τουλάχιστον άλλες έντεκα χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, η Γερμανία, η Αργεντινή και η Ινδία, προτείνουν την επιλογή «Χ» ή «άλλο» στα διαβατήριά τους, σύμφωνα με την οργάνωση Employers Network for Equality and Inclusion, που εδρεύει στο Λονδίνο.
Ασφαλώς, σύντομα θα ακολουθήσει το παράδειγμα και η αποικία-προτεκτοράτο των ΗΠΑ, Ελλαδιστάν, καθώς ο Κούλης Μητσοτάκης είναι πολύ δεκτικός σε κάτι τέτοια… προοδευτικά μέτρα!

Comments Off on ΗΠΑ: η εμπροσθοφυλακή της παρακμής! Διαβατήρια με ένδειξη «Χ» στην επιλογή του φύλου

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.