ΗΠΑ: O Bloomberg με 100 εκατ. δολάρια θα στηρίξει τον Biden στις προεδρικές εκλογές (3/11)

ΗΠΑ: O Bloomberg με 100 εκατ. δολάρια θα στηρίξει τον Biden στις προεδρικές εκλογές (3/11)

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος θα ενισχύσει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα.

Ο δισεκατομμυριούχος Michael Bloomberg, ο οποίος δαπάνησε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να προωθήσει την υποψηφιότητά του με το Δημοκρατικό κόμμα, προτού να αποχωρήσει από την κούρσα, σχεδιάζει να επενδύσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια στη Φλόριντα, για να βοηθήσει τον Joe Biden σε αυτήν την κρίσιμη, αμφίρροπη Πολιτεία, αναφέρει η εφημερίδα Washington Post.

Συνεργάτες του Bloomberg είπαν ότι ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης έλαβε αυτήν την απόφαση την περασμένη εβδομάδα, μετά τα δημοσιεύματα ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Donald Trump σκοπεύει να δαπανήσει 100 εκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία στην προεκλογική εκστρατεία του σε αυτήν την Πολιτεία.

Το προεκλογικό επιτελείου του Trump και η Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή ανακοίνωσαν την περασμένη Τετάρτη ότι τον Αύγουστο συγκέντρωσαν από δωρεές 210 εκατομμύρια, ποσό κατά πολύ μικρότερο από τα 364,5 εκατ. δολάρια που συγκέντρωσε ο Biden τον ίδιο μήνα.

Η ψηφοφορία στη Φλόριντα ξεκινά στις 24 Σεπτεμβρίου και για αυτό είναι «επείγουσα ανάγκη» να ρίξουν οι Δημοκρατικοί χρήματα σε αυτήν την Πολιτεία πολύ γρήγορα, είπε στην εφημερίδα ο σύμβουλος του Bloomberg, Kevin Sheekey.

«Ο Michael πιστεύει ότι επενδύοντας στη Φλόριντα, οι πόροι της εκστρατείας (του Biden) και των Δημοκρατικών θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες Πολιτείες, ιδίως στην Πενσιλβάνια», εξήγησε.

Πηγή: https://www.bankingnews.gr

Comments Off on ΗΠΑ: O Bloomberg με 100 εκατ. δολάρια θα στηρίξει τον Biden στις προεδρικές εκλογές (3/11)

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.