Η αριστερά είναι το Κράτος και το Κράτος κλέβει τον Ελληνικό Λαό!

Άρθρο από την εθνική εφημερίδα Εμπρός

Κατά καιρούς έχουμε επισημάνει με τεκμήρια και ντοκουμέντα πως το μεταπολιτευτικό Κράτος είναι ραμμένο και κομμένο σύμφωνα με τα θέλω και τα πρέπει της αριστεράς. Κάποιοι βεβαίως, καλοπροαίρετα ίσως, θεώρησαν αυτή την θέση υπερβολική φρονώντας πως διατυπώνεται για λόγους ιδεολογικής ή κομματικής έστω σκοπιμότητας, οπότε και τους τονίσαμε με έμφαση πως θα το διαπιστώσουν στην πράξη ευθύς μόλις η αριστερά -στην πιο αντιπροσωπευτική της μορφή, αυτή δηλαδή που περικλείεται στον ΣΥΡΙΖΑ- ανέλθει στην εξουσία.

Στην πραγματικότητα, παρότι ήμασταν σίγουροι πως τα προσωπεία της «ηθικής της κοινωνικά ευαίσθητης και της αλληλέγγυας» στον φτωχό Έλληνα αριστεράς θα πέσουν, ούτε εμείς μπορούσαμε τότε να φανταστούμε το εύρος της σαπίλας που έχει καλλιεργηθεί στο εσωτερικό της. Σήμερα λοιπόν, η αριστερά και οι πράξεις της, όχι μόνο μας δικαίωσε αλλά κυριολεκτικά ξεπέρασε τις προσδοκίες μας!

Αφορμή για να εξαχθούν τα ανωτέρω συμπεράσματα και διαπιστώσεις δόθηκε από νομοσχέδιο που κατέθεσε προς ψήφιση η κυβέρνηση, νομοσχέδιο το οποίο αποτελεί την επιτομή της επίδειξης ωμής κρατικής ισχύος εις βάρος των πολιτών.

Συγκεκριμένα, σε νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα του αιγιαλού κυρίως (διότι περιέχει και ένα σωρό άσχετες μεταξύ τους διατάξεις), η αριστερά προβαίνει σε μια κίνηση που θα ζήλευαν ακόμη και τα πιο στυγνά δικτατορικά καθεστώτα: κουρεύει με το έτσι θέλω, τις οφειλές του Κράτους προς ιδιώτες! Το άρθρο 45 ειδικότερα, του νομοσχεδίου υπό τον πομπώδη και άκρως αποπροσανατολιστικό τίτλο «I .Κύρωση της Συμφωνίας για την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων, II. Εναρμόνιση του Κώδικα Φ.Π.Α. με την Οδηγία (ΕΕ) 2016/1065, III. Ενσωμάτωση των σημείων 1, 2, 4 και 5 του άρθρου 2 και των άρθρων 4,6,7 και 8 της Οδηγίας 1164/2016, IV. Τροποποίηση του ν. 2971/2001 και άλλες διατάξεις» προβλέπει την μεταβολή εις βάρος των ιδιωτών οι οποίοι υπέχουν απαιτήσεις έναντι του Δημοσίου , του τρόπου υπολογισμού του οφειλόμενου τόκου, νόμιμου και υπερημερίας, του Δημοσίου για οφειλές του προς ιδιώτες.

Σύμφωνα με την διάταξη που θα ψηφιστεί από την αριστερά των… λαϊκών αγώνων, μειώνεται το ύψος του τόκου που οφείλει το Κράτος να καταβάλλει προς τους πολίτες στους οποίους χρωστά, τόκος που από το 6% που ίσχυε επί πενταετία πέφτει τώρα στο 3%. Αντιθέτως, οι ιδιώτες με ληξιπρόθεσμες προς το δημόσιο οφειλές βαρύνονται με τόκο από την πρώτη μέρα καθυστέρησης, το ύψος του οποίου ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο 8,76%!

Ο αρχιληστής Κράτος δηλαδή, δεν αρκείται στην καταλήστευση των πολιτών από το 2010 κυρίως και εντεύθεν, αλλά προβαίνει και σε κινήσεις που καταδεικνύουν πως δρα ως κατεξοχήν τοκογλύφος που ρουφά το αίμα των δύστυχων θυμάτων του. Με θράσος απύθμενο μάλιστα, επιχειρεί να πείσει τους αφελείς πως η εν λόγω πράξη καθίσταται επιτακτική και αναγκαία καθώς όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου «κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό για τις σημερινές δημοσιονομικές συνθήκες, δεν προσαρμόζεται στο εκάστοτε δημοσιονομικό περιβάλλον με αποτέλεσμα τη σοβαρή επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού»!

Με απλά λόγια, ευτυχώς που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και γνώρισε ο Ελληνικός Λαός τι θα πει εν τοις πράγμασι η απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης από μια αριστερή κυβέρνηση! Παρεμπιπτόντως, στο ίδιο νομοσχέδιο και στο άρθρο 66, η κυβέρνηση της αριστεράς αποφασίζει και διατάσσει (ψηφίζει ήθελα να γράψω…) την επιχορήγηση από το Κράτος 8 εκατομμυρίων ευρώ για την δημιουργία μουσείου ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. Βλέπετε αυτή η δαπάνη σύμφωνα με το Κράτος της αριστεράς, δεν κρίνεται ιδιαίτερα υψηλή για τις σημερινές δημοσιονομικές συνθήκες και δεν συνιστά σοβαρή επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού!

Ευάγγελος Καρακώστας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-aristera-einai-to-kratos-kai-to-kratos-klebei-ton-ellhniko-lao#ixzz5l9cXgFIA

Comments Off on Η αριστερά είναι το Κράτος και το Κράτος κλέβει τον Ελληνικό Λαό!

Filed under ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ

Comments are closed.