Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Γραφει: Ιωάννης Λαμπρογιάννης του Αναστασίου

«Δεύτε πιστοί επαρθώμεν ενθεώς και κατίδωμεν συγκατάβασιν θεϊκήν άνωθεν»

Θεός «εν σαρκί εφάνη», για να προσλάβει την ανθρώπινη φύση και να τη θεώσει!Η ταπεινή φάτνη της Βηθλεέμ είναι αυτές τις ημέρες το επίκεντρο της πίστης σύμπαντος του χριστιανικού κόσμου.
Σ’ ένα στάβλο της κατασκηνώνει ο Αχώρητος Θεός και γεννάται ο Άναρχος. και ένας υπέρλαμπρος και ασυνήθης αστέρας προμηνύει και προαναγγέλλει στον κόσμο την ανατολή των ανατολών του Σωτήρα Χριστού, «το φως το αληθινόν, το φωτίζον και αγιάζον πάντα άνθρωπον».


Εκ των τεσσάρων Ευαγγελιστών μόνο ο Λουκάς και ο Ματθαίος αρχίζουν τις αφηγήσεις τους από τη Γέννηση του Ιησού. Οι δύο αυτές περιγραφές φέρονται να συμπληρώνουν η μία την άλλη. Ενώ πληρέστερη φέρεται του Λουκά. 
Από τον συνδυασμό των παραπάνω και άλλων πηγών, το ιστορικό έχει ως εξής:Επί Ρωμαίου Αυτοκράτορα Οκταβιανού Αυγούστου και Ηγεμόνα Κυρήνιου της Συρίας, διατάχθηκε απογραφή πληθυσμού σε όλη την Αυτοκρατορία (Λουκάς Β’ 1-3).
 Άγγελος Κυρίου επισκέφθηκε τον Ιωσήφ και τον ενημέρωσε για την Θεία Γέννηση του Θεανθρώπου εκ της Παρθένου Μαρίας (Ματθαίος Α’ 20). Τότε ο Ιωσήφ παρέλαβε την Μαρία και από την Ναζαρέτ ήλθαν στη Βηθλεέμ(της Ιουδαίας), που Βασιλεύς της περιοχής ήταν ο Ηρώδης Ο Μέγας, όπου και γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός (Ματθ. Β’ 1, – Λουκ. Β’ 4-7). 
Άγγελος Κυρίου εμφανίζεται σε ποιμένες αγγέλλοντας το χαρμόσυνο γεγονός ενώ πλήθος αγγέλων ψάλλουν «Δοξα εν υψίστοις θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία» (Λουκ. Β’ 8-14). Ενώ συμβαίνουν αυτά, άστρο φωτεινό που πολλοί αστρολόγοι θεωρούν ότι ήτο  ο Κομήτης του Χάλεϊ εξ Ανατολής, οδηγεί τρεις Μάγους προς τα Ιεροσόλυμα, που, μετά τη συνάντηση με τον Βασιλιά Ηρώδη, συνεχίζουν και φτάνουν στη Βηθλεέμ όπου μαζί με τους βοσκούς προσκυνούν τον Θεάνθρωπο προσφέροντας Χρυσόν, Λίβανο και Σμύρνα (Ματθ. Β’ 2-12).

Πόσοι όμως από εμάς καταλαβαίνουμε τη σημασία της γέννησης του Χριστού και πόσο θαυμαστά αποτελέσματα έχει για μας αυτή η γέννηση;

Βέβαια στο σύγχρονο κόσμο τα Χριστούγεννα έχουν περισσότερο ιδιαίτερη σημασία για την καταναλωτική αγορά. Όλα σχεδόν τα έθιμα με κυριότερο αυτό της ανταλλαγής δώρων δημιουργούν σημαντική διακίνηση προϊόντων. Σε κάποια καταστήματα μάλιστα όπως αυτά που πουλάνε παιχνίδια, ο όγκος πωλήσεων κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων λέγεται ότι αγγίζει το μισό των ετήσιων πωλήσεων

Τα τελευταία χρόνια σε πολλές πόλεις της Ελλάδας οργανώνονται πολυχώροι με διάφορες Χριστουγεννιάτικες Δράσεις και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους , οι οποίοι αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες και ενισχύουν δυναμικά την τοπική και όχι οικονομία όπως για παράδειγμα ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα και σε πολλές άλλες Ελληνικές πόλεις..

Η Γέννηση του Υιού και Λόγου του Θεού επαναφέρει την τάξη στη Δημιουργία. Ο άνθρωπος ξαναβρίσκει τον χαμένο του εαυτό, μέσα στις συνθήκες του κόσμου που ο ίδιος δημιούργησε. Η Γέννηση του Χριστού έγινε για να ξαναγίνει ο άνθρωπος ανθρώπινος, για να λυτρωθεί από τα διάφορα ιδεολογικά συστήματα που του εγκλωβίζουν το μυαλό και την ύπαρξη. 

Η Γέννηση του Χριστού είναι η επανάσταση του Θεού για να σωθεί ο άνθρωπος. Είναι η φανέρωση της ανθρωπιάς του Θεού απέναντι στην αθεΐα του ανθρώπου. 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΊΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Ν.Γ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΆΚΟ, ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΤΈΜΗ ΜΑΤΘΑΙΌΠΟΥΛΟ, ΗΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ , ΜΕ ΑΜΕΡΙΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!

Comments Off on Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.