Η διαφθορά σκοτώνει την χώρα – Η κυβέρνηση την υποθάλπει

Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας η διαφθορά στην Ελλάδα κοστίζει 12 δισ. ευρώ ετησίως, όπου υπό τον όρο διαφθορά περιλαμβάνονται οι υπερτιμολογήσεις μέσω off shore εταιριών, τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, το λαθρεμπόριο, το παραεμπόριο και άλλα συναφή αδικήματα. Αν, κάνοντας μία υπόθεση εργασίας, υποθέσουμε ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί στην Ελλάδα επί δεκαετίας (γεγονός που δεν ισχύει γιατί τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα και η οικονομία σε κατάσταση που ευνοούσε μεγαλύτερα κέρδη για τους διεφθαρμένους), τότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η διαφθορά είναι ένας σημαντικός και καταλυτικός παράγοντας για την σημερινή καταστροφή.

Θα περίμενε, λοιπόν, το ζήτημα της καταπολέμης της διαφθοράς να είναι «υψηλά στην ατζέντα» μίας κυβερνήσεως που αποσκοπεί στην «ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας». Όμως, από ότι λέει ο ίδιος ο Στουρνάρας δεν υπάρχει καμία απολύτως διάθεση για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά. Αντιθέτως χαρίζονται άδειες στους εκτελούντες την κυβερνητική προπαγάνδα, δηλαδή τους καναλάρχες ή «νταβατζήδες», όπως τους αποκαλούσε ένας πρώην πρωθυπουργός.

Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις ο Στουρνάρας έδειξε ποιες είναι οι προθέσεις της κυβερνήσεως για το εν  λόγω ζήτημα. Υπάρχουν 54000 περιπτώσεις εμβασμάτων προς το εξωτερικό, οι οποίες αφορούν πάνω από 100.000 € εκάστη. Όπως ανέφερε ο υπουργός από αυτές τις 54.000«επιλέγησαν 436 υποθέσεις με μεγάλο φορολογικό ενδιαφέρον και στάλθηκαν στο Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Από τις 436 έχουν ολοκληρωθεί 2 περιπτώσεις».

Αντίστοιχα για το θέμα των off shore, σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει ότι “Έχουν εντοπιστεί 10.000 offshore από τις οποίες έχουν ελεγχθεί μόνο 41”. Ο καθείς μπορεί να αντιληφθεί την ομοιότητα των δύο αυτών δηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικούς χρόνους, για δύο διαφορετικά ζητήματα, που άπτονται όμως και τα δύο στον τομέα της διαφθοράς.

Την ίδια ώρα – πάλι ο κ. Στουρνάρας – ομολογεί εντός της βουλής ότι θα έρθουν νέα μέτρα, δείχνοντας με σαφήνεια προς όλες τις κατευθύνσεις ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να ζουν πλουσιοπάροχα τα λαμόγια και οι «ημέτεροι» και να τρωγοπίνουν εις υγεία των κορόιδων που πληρώνουν, δηλαδή του Ελληνικού Λαού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-diafthora-skotwnei-thn-chwra-h-kubernhsh-den-thelei-na-thn-antimetwpisei#.UlgqitLxp8M#ixzz2hQslueo1

Comments Off on Η διαφθορά σκοτώνει την χώρα – Η κυβέρνηση την υποθάλπει

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.