Η «δωρεά» 5 εκατ. Ευρώ της ΔΕΗ προς το ΕΣΥ έγινε με επιβάρυνση των πολιτών!

Η «δωρεά» 5 εκατ. Ευρώ της ΔΕΗ προς το ΕΣΥ έγινε με επιβάρυνση των πολιτών!

«Κάνουν κηδεία με ξένα κόλλυβα», λέει ο λαός μας…

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε χθες η είδηση της «δωρεάς» 5 εκ. ευρώ της χρεοκοπημένης ΔΕΗ προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το υγειονομικό υλικό που παραλήφθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Κικίλια, αποτελείται από 507.600 μάσκες τύπου FPP2 και 12,022 προστατευτικές στολές τύπου Tyvec.

Μετά την παράδοση του υλικού ακολούθησαν οι παρακάτω δηλώσεις:

Υπουργός Υγείας – Κικίλιας: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και στο πρόσωπό τους όλους τους εργαζομένους και την εταιρεία, για την πολύ σημαντική βοήθεια αυτών των εξειδικευμένων υλικών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είμαστε υπόχρεοι και ευγνώμονες και όλα αυτά θα πάνε απ’ ευθείας στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., που τα έχουν ανάγκη.

Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Χατζηδάκης: Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη ΔΕΗ για αυτή την πρωτοβουλία της. Μια πρωτοβουλία που στηρίζει την ευρύτερη εθνική μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Και για να το σκεφτούμε όλοι καλά τι κάνει η ΔΕΗ: παίρνει 0.8 ευρώ από τους λογαριασμούς του καθενός μας κάθε χρόνο, μαζεύει 5 εκατ. ευρώ – γιατί είχε 6,5 εκατ. πελάτες – και στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με πολύ λίγα χρήματα από τον καθένα μας, από κάθε πελάτη της δηλαδή, στηρίζει αυτή τη μεγάλη μάχη.

Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ – Στάσσης: Στη ΔΕΗ αναλάβαμε την πρωτοβουλία να προμηθεύσουμε το ΕΣΥ με πάνω από 40 τόνους εξειδικευμένο υλικό προστασίας για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της χώρας, που δίνουν τη μάχη αυτή τη στιγμή, για να μπορούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και να μπορούν να περιθάλψουν καλύτερα τους αγαπημένους μας ανθρώπους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία για τη χώρα μας.

Πράγματι πολύ… γενναιόδωρη η πρωτοβουλία της ΔΕΗ. Και είναι τόσο γενναιόδωρη γιατί έγινε με τα χρήματα των καταναλωτών, οι οποίοι θα δουν μια έξτρα επιβάρυνση 0,80 ευρώ στους επόμενους λογαριασμούς! Το είπε ο ίδιος ο Χατζηδάκης, αλλά κανένας δεν έδωσε σημασία γιατί όλοι έμειναν στα… πανηγύρια για την μεγάλη «δωρεά» της ΔΕΗ!

Δεν έχουν ίχνος ντροπής όμως, ακόμα και όλο αυτό να το παρουσιάζουν ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ. Και γιατί όχι άλλωστε; Μήπως θα τους ασκήσει κανένας κριτική;

Comments Off on Η «δωρεά» 5 εκατ. Ευρώ της ΔΕΗ προς το ΕΣΥ έγινε με επιβάρυνση των πολιτών!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.