Η Ελλάς σε κίνδυνο! 

Ανθελληνικότητα, ηλιθιότητα και έλλειψη ιστορικής παιδείας χαρακτηρίζουν τον πλέον επικίνδυνο από τους πλέον επικίνδυνους πρωθυπουργούς που έχουν περάσει από την χώρα… Τον Alexis!

 

Από τόσα τριαντάφυλλα που με χαμογέλα μοίρασαν, από την μια ο κ. Τσίπρας και από την άλλη η μουσίτσα της διπλωματίας, ο Νταβούτογλου, στις Τουρκάλες δημοσιογράφους (των φιλοκυβερνητικών πλέον ΜΜΕ, καθώς τα άλλα τελείωσαν στην Τουρκία) και μετά τις selfie που έβγαλαν όλοι μαζί, ο Πρωθυπουργός της πονεμένης Ελλάδας έπρεπε να κρατήσει ένα τελευταίο τριαντάφυλλο, για να το αποθέσει εκεί που κάποτε υψώνονταν ο ναός της Άγιας Φωτεινής. Εκεί που λειτούργησε για τελευταία φορά ο Χρυσόστομος Σμύρνης, λίγο πριν περάσει στην ιστορία, μαρτυρώντας στα χέρια του τουρκικού όχλου. 

Αν δεν ήθελε να ενοχλήσει τον κ. Νταβούτογλου η πράξη του αυτή και αν θεωρούσε πως θα διατάρασσε την νέα κουμπαριά, θα μπορούσε να ρίξει το τελευταίο τριαντάφυλλο στην θάλασσα. Στην προκυμαία της πόλης που μαρτύρησε ένα από τα πιο σπουδαία κομμάτια του Ελληνισμού… 

Δυστυχώς, δεν έκανε τίποτε από αυτά. Αντιθέτως αποκαλούσε τον Αχμέτ “Αχμέτ φίλε μου” και πρόσθετε “το Αιγαίο η θάλασσα μας”. Δικαιολογημένα λοιπόν ο άλλους του πέταξε στα μούτρα πως “αυτό που λες εσύ πως παραβιάζουμε εμείς τα νησιά του Αιγαίου, εμείς, δεν το βλέπουμε έτσι, γιατί πετάμε σε υπό αμφισβήτηση περιοχές. Και όταν εσείς πετάτε εκεί, εμείς πάλι το βλέπουμε σαν δική σας παραβίαση”.

Τι ήθελε να πει με αυτά τα λόγια; Το έχει πει καθαρά και κατ’ επανάληψη! Το Αιγαίο, “η θάλασσά μας” αμφισβητείται ως προς την κυριαρχία του και η τουρκία θέλει να ξανασυζητηθούν όλα… Ποιος γαμεί τώρα τις διεθνείς συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο…;

 Θοδωρής Τσέλας

Comments Off on Η Ελλάς σε κίνδυνο! 

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.