Η Επιτροπή Αγώνα Λέσβου απαντά για τη νέα υπερδομή που ετοιμάζεται να στήσει η χούντα Μητσοτάκη

 

Σκληρή απάντηση στον εγκάθετο της ΝΔ δήμαρχο Μυτιλήνης, στον αρχισκευωρό (στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής) Χ. Αθανασίου και στον Μηταράκη, που με παραμύθια επιχειρούν να καθησυχάσουν και να αδρανοποιήσουν το λαό της Λέσβου μέχρι που να φτιαχτεί η νέα υπερδομή, δίνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα της Λέσβου. Σας μεταφέρουμε την ανακοίνωση, για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για το τι διακυβεύεται:

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια ύπουλης αποβίβασης, ημέρα Θεοφανείων, στη Χίο των θηριωδών μηχανημάτων της αναδόχου εταιρείας αλλά και την αποτυχημένη «δολιοφθορά» στη Βάστρια με μηχάνημα του στρατού, διαπιστώσαμε την αγωνία του κ. Κύτελη να στηρίξει τον πανικόβλητο συνεργάτη του κ. Μηταράκη με μια ανακοίνωση που υποψιαζόμαστε ότι γράφτηκε εκτός Δημαρχείου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός βουλευτής της Λέσβου κ. Αθανασίου, ο οποίος θυμήθηκε ότι το νησί που εκπροσωπεί ταλανίζεται από το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Αν και φανταζόμαστε ότι από τις αντιδράσεις του κόσμου στις ανακοινώσεις έλαβαν το μήνυμά τους, θα θέλαμε να θυμίσουμε στο κ. Κύτελη μερικές αλήθειες. Ναι, επί των ημερών σας έκλεισε ο Δημοτικός Κάρα Τεπές και το ΠΙΚΠΑ, που η χωρητικότητα τους δε ξεπερνούσε τα 1.500 άτομα,  αλλά παράλληλα σε χρόνο ρεκόρ και λίγα μέτρα πιο πέρα, το βαθύ κράτος, το οποίο επάξια εκπροσωπείτε, έφτιαξε μια υπερδομή στον Καρά Τεπέ φοβούμενο μην προλάβει ο Λεσβιακός λαός και απαιτήσει τον αποστιγματισμό του νησιού μας μέσω της εκκένωσης του.  Και ενώ έχουμε χορτάσει από ανακοινώσεις εσωτερικής κατανάλωσης ουδεμία ενέργεια έχετε κάνει για να κλείσει αυτή η υπερδομή.

Αντ’ αυτού βλέπουμε ένα χορό εκατομμύριων να λαμβάνει χώρα σε μια υπερδομή που πρόκειται να κλείσει… Γιατί άραγε κ. Κύτελη; Δε θα σταθούμε όμως μόνο σε αυτές τις πικρές αλήθειες. Επειδή διαπιστώσαμε ότι το νέο αφήγημα του κ. Μηταράκη  μειώνει με ευφάνταστες αλχημείες το μέγεθος των σχεδιαζόμενων υπερδομών θα κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση σε ότι έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι τώρα προκειμένου να σχηματίσουμε μια σαφή εικόνα για το μέγεθος της Βάστριας. 

Έτσι λοιπόν η χωροθέτηση στη Βάστρια θα έχει τα κάτωθι χαρακτηριστικά σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ:

Αδειοδοτημένη έκταση για κατασκευή δομής: 415 στρέμματα

Αρχικά περιφραγμένος χώρος: 298 στρέμματα. Το 20% της έκτασης  της πόλης της Μυτιλήνης δηλαδή.

Έκταση των τεσσάρων κτημάτων που μέρος τους έχει νοικιαστεί: 2.000 στρέμματα

Πλάτος των τριών δρόμων που θα οδηγούν στον πυρήνα της δομής: 100 μέτρα ο καθένας

Έκταση χώρου που εσωκλείεται μεταξύ των δρόμων: 1.000 στρέμματα περικυκλωμένα συνολικά (όπως φαίνεται στο χάρτη του ΦΕΚ). Το 60% της έκτασης  της πόλης της Μυτιλήνης δηλαδή.

Επίσης στη πρόσκληση για το διαγωνισμό για τον ανάδοχο κατασκευής αναφέρονται λεπτομέρειες της κατασκευής:

Αρχική χωρητικότητα 5.000 άτομα (και όχι 3.000 όπως αυθαίρετα γράψατε κ. Κυτελη στην ανακοίνωσή σας)

Τα κτίρια θα καταλαμβάνουν 41,500 τετραγωνικά μέτρα και θα εδράζονται σε οπλισμένο σκυρόδεμα (μόνιμη εγκατάσταση και όχι προσωρινή κ. Κύτελη)

8 τμήματα Προ.Κε.Κ.Α. Αυτή η πρόβλεψη είναι που μπορεί τις 5.000 να τις κάνει 10.000  κτλ.με δεδομένο ότι τα ισόγεια κτίρια αυτής της κατηγορίας θα έχουν πρόβλεψη για τοποθέτηση δεύτερου ορόφου! Το γνωρίζετε αυτό κ. Κύτελη;

25 εστιατόρια

4 γήπεδα, 4 παιδικές χαρές και 8 κτίρια δημιουργικής απασχόλησης

20 καταστήματα

Θέλουμε να ρωτήσουμε λοιπόν τον  κ. Κύτελη που κόπτεται για το καλό των δημοτών του. Είναι η δεν είναι υπερδομή αυτό που καίγεστε να φτιαχτεί κ. Κύτελη; Πόσες παιδικές χαρές, πόσα γήπεδα και πόσους χώρους δημιουργικής απασχόλησης έχει η πόλη της Μυτιλήνης;

Αυτό που πάει να γίνει στη Βαστρια είναι θηριώδες και μόνιμο κ. Κύτελη. Είναι κάτι που θα υπάρχει και μετά από εσάς. Είναι ένα εργαλείο στα χέρια όποιων θέλουν στο μέλλον να το ξεχειλώσουν και να το διαμορφώσουν όπως τους βολεύει με δεδομένη την τεράστιά του έκταση. Δείτε τη μεγάλη εικόνα. Αυτή που βλέπει ο κόσμος και αντιδρά. Αντιληφθείτε  το διακαή πόθο της Ευρώπης να μας κάνει ανάχωμα στις ροές προς αυτήν πληρώνοντας όσο, όσο. 

Ο κ. Μηταράκης καίγεται να φτιαχτούν οι υπερδομές γρήγορα, ρίχνοντας την στάχτη της αποσυμφόρησης στα μάτια μας. Ξέρετε τι θα γίνει κ. Κύτελη αν αφήσουμε να φτιαχτούν; Θα γεμίσουν πριν το καταλάβετε. Και ο πιο απλός πολίτης έχει καταλάβει τι πάει να γίνει εις βάρος του. Ό κόσμος συναισθάνεται τους εθνικούς κινδύνους που εσείς δεν αντιλαμβάνεστε. Τον κόσμο ευτυχώς δε μπορεί να τον κοροϊδέψει κανένας. Και μην τρέφετε αυταπάτες. Η τοπική μας κοινωνία θα αντιδράσει όσες φορές κι αν χρειαστεί.

Ο λαός της Λέσβου και όλοι εμείς δεν θέλουμε ούτε Βάστρια ούτε Καρά Τεπέ. Ζητάμε και θα διεκδικήσουμε την εκκένωση του νησιού μας. Έτσι απλά.

Leave a Comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ