Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΒΑΡΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

Στις 15 Μαΐου είχαμε 141 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου μας από την Τουρκία. Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής επιτροπής απήντησε ως εξής: 

Η Ε.Ε. υπογραμμίζει ότι είναι αναγκαίο η Τουρκία να δεσμευτεί απεριφράστως ότι θα τηρεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και την καλεί να αποφεύγει τις εντάσσεις και να απέχει από κάθε διατύπωση απειλής εναντίον ενός κράτους μέλους”.

Λόγια του αέρα χωρίς καμμία σημασία! Οι παραβιάσεις συνεχίζονται και επιπλέον η Τουρκία έχει επίσημα διατυπώσει απειλή πολέμου κατά της Ελλάδος, το περίφημο casus belli, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά η Ε.Ε. και αποφεύγει επί σειρά ετών να πάρει θέση!

Ακόμη και αυτό είναι το πλέον σημαντικό η σημερινή Ευρώπη ούτε μπορεί, ούτε θέλει να χαλάσει τις σχέσεις της με την Τουρκία προς χάριν της Ελλάδος και της απειλητικής επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας εναντίον της. Έχει περάσει ο καιρός του Ναυαρίνου και είμαστε πλέον στην εποχή των Βρυξελλών και των τοκογλύφων.

Ν. ΚΟΡ

1 Comment

Filed under ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

One Response to Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΒΑΡΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

  1. Pingback: Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΒΑΡΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ | ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net