Η Ευρώπη των τοκογλύφων έχει φορτώσει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα

Η Ευρώπη των τοκογλύφων έχει φορτώσει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα

Η πανηγυρική ανακοίνωση της κυβερνήσεως ήταν ότι η Γερμανία δέχτηκε άλλα 31 άρρωστα παιδιά και τις οικογένειές τους από υπερπλήρεις ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς.

Όπως ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών σήμερα στο Βερολίνο, συνολικά 118 πρόσφυγες έφτασαν στο αεροδρόμιο του Ανοβέρου νωρίτερα σήμερα, εκ των οποίων 31 άρρωστα παιδιά και από εκεί θα κατανεμηθούν σε 9 συνολικά ομοσπονδιακά κρατίδια.

Τον Μάρτιο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε συμφωνήσει να δεχτεί συνολικά 243 άρρωστα παιδιά, τους γονείς και τα αδέλφια τους στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος βοήθειας. Φέτος, μέχρι στιγμής, η Γερμανία έχει δεχτεί συνολικά 465 πρόσφυγες, εκ των οποίων 99 άρρωστα παιδιά.

Στο πρόγραμμα, συμμετέχουν τώρα έντεκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτές είναι, εκτός από τη Γερμανία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Κροατία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία και η Σλοβενία, καθώς και δύο χώρες εκτός ΕΕ, η Νορβηγία και η Σερβία. Έξι ΜΟΝΟ από αυτές τις χώρες έχουν δεχτεί μόνο προσφυγόπουλα και τις οικογένειές τους.

Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ έχει απορρίψει το αίτημα αρκετών ομοσπονδιακών κρατιδίων να δεχτούν περισσότερους πρόσφυγες από τους υπερπλήρεις ελληνικούς καταυλισμούς.

Όπως καταλάβατε από τα παραπάνω, ολόκληρη Γερμανία έχει συμφωνήσει να δεχθεί συνολικά 243 παιδιά και μέχρι τώρα έχει πάρει 99, από τις πολλές χιλιάδες που υπάρχουν στην Ελλάδα! Επίσης, από τις έντεκα χώρες της Ευρώπης που έχουν δεχθεί να πάρουν από την Ελλάδα ανήλικους λαθρομετανάστες, μόνο έξι έχουν ανταποκριθεί. Και όλα αυτά όταν στην Πατρίδα μας υπάρχουν εκατομμύρια στις πόλεις και τα χωριά και πολλές δεκάδες χιλιάδες στα χοτ σποτς…

Comments Off on Η Ευρώπη των τοκογλύφων έχει φορτώσει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.