Η νέα “κόκκινη γραμμή” της ΝΔ: Μόνο γεωτρύπανο νότια της… Κρήτης θα θεωρηθεί κλιμάκωση!

Η νέα “κόκκινη γραμμή” της ΝΔ: Μόνο γεωτρύπανο νότια της... Κρήτης θα θεωρηθεί κλιμάκωση!

Υπέβαλε την παραίτησή του το απόγευμα ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, γιατί… δημιούργησε πρόβλημα στην κυβέρνηση η δήλωσή του για τις έρευνες του Oruc Reis, που “προκάλεσε σύγχυση”…

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αντιναύαρχος ε.α  Αλέξανδρος Διακόπουλος, μιλώντας το OPEN είπε:

«Έχει κάνει έρευνες το τουρκικό πλοίο. Το θέμα είναι λίγο πιο περίπλοκο όμως. Έχει κάνει έρευνες, να μην κοροϊδευόμαστε. Η όλη κίνησή του, όμως, δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας του.

Τις πρώτες μέρες δεν έκανε καθόλου έρευνες. Όταν εμείς το “σηκώσαμε” ότι δεν κάνει έρευνες, βγήκε λίγο εκτός, άπλωσε τα καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή σήκωσε λίγο καιρό και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει βγάλει δεν έχει βγάλει δύο. Μαρκάρει την περιοχή του. Από ‘κει και πέρα δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει και έρευνες έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Δήλωσε στην συνέχεια για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, που ο ίδιος παραδέχθηκε:

«Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε “προσπάθεια” ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, “πραγματοποίηση”, με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.»

Ο κ. Διακόπουλος είπε επίσης ότι μόνο εάν βγάλει γεωτρύπανο ο Ερντογάν νότια της Κρήτης θα θεωρηθεί κλιμάκωση.

Comments Off on Η νέα “κόκκινη γραμμή” της ΝΔ: Μόνο γεωτρύπανο νότια της… Κρήτης θα θεωρηθεί κλιμάκωση!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.