Η οδύσσεια μιας μοκέτας (των 26.000 ευρώ)

Είναι αλήθεια ότι η Χρυσή Αυγή κάθεται στο λαιμό πολλών. Μετά την απαγόρευση εισόδου βουλευτών του Κινήματός μας στο Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, απαγόρευση μετά από προφορική (!) εντολή Μεϊμαράκη αυτές τις μέρες είχαμε ακόμη ένα δημοκρατικό «κρούσμα».

Η Χρυσή Αυγή ζήτησε να της παραχωρηθεί για κάποιες ώρες, όπως και δικαιούται άλλωστε, η αίθουσα της Γερουσίας στο κτίριο της Βουλής ούτως ώστε να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική της ΟμάδαΝα σημειωθεί πως η αίθουσα αυτή είναι η μόνη που μπορεί να παραχωρηθεί στα κόμματα και μπορεί να υποστηρίξει τηλεοπτική κάλυψη από τη δημόσια τηλεόραση, η οποία είναι υποχρεωτική εκ του νόμου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής ενημέρωσαν το Κίνημά μας πως η αίθουσα της Γερουσίας δεν μπορεί να μας παραχωρηθεί, γιατί θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης έως και την Τετάρτη 2 του μηνός. Πράγματι, εκτός της αίθουσας παραμένουν τυλιγμένες οι περιβόητες μοκέτες που θα τοποθετηθούν για την «ανανέωση» του χώρου.

Κατά τα άλλα, πληροφορηθήκαμε πως η αίθουσα θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη 3 του μηνός κι έπειτα, όταν δηλαδή θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης. Το απόγευμα της Πέμπτης είχαν προγραμματιστεί 2 συνεδριάσεις της επιτροπής δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης για τις 5 και 6 το απόγευμα αντίστοιχα.Σε επίσημο αίτημα μας ζητήσαμε να κάνουμε χρήση της αίθουσας για την 1 το μεσημέρι, αίτημα που αρχικώς έγινε αποδεκτό.

Έλα ντε, όμως, που ελάχιστες ώρες μετά προέκυψε θέμα με την … μοκέτα! Πανικόβλητες οι υπηρεσίες της βουλής μας ενημέρωσαν πως είχανε κάνει λάθος (!) και ότι η αίθουσα της Γερουσίας δεν θα είναι διαθέσιμη την Πέμπτη γιατί δεν θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της μοκέτας. Για να γίνει πιο πιστευτό το όλο θέατρο του παραλόγου, ελάχιστα λεπτά μετά, οι συνεδριάσεις της επιτροπής δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης άλλαξαν αίθουσα διεξαγωγής και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές οι υπάλληλοι τρέχουν να ενημερώσουν τους βουλευτές των κομμάτων για αυτήν την εξέλιξη.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση Σαμαρά είναι ικανή ακόμη και να γκρεμίσει τη βουλή και να την κάνει ζωολογικό κήπο ή λούνα παρκ παρά να επιτρέψει στην Χρυσή Αυγή να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική της Ομάδα για να μην ακουστεί η φωνή της αλήθειας από κάποιο δημόσιο βήμα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-odusseia-mias-moketas-twn-26.000-eurw#.UkscFxbA-8Q#ixzz2gUzlmXX5

Comments Off on Η οδύσσεια μιας μοκέτας (των 26.000 ευρώ)

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.